Šafárikova-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

Uzavretý
meno
Peter 07. februára 2019

Na vjazde z R.Peregrina do Safarikovej ulice si ludia nacierno spravili parkovacie miesto. Predtym tam bola trava.

Ziadam o upravu plochy a zamedzeniu dalsieho parkovania.

Taketo parkovacie miesta davaju volnost dalsim ludom inspirovat sa a rastie pocet ciernych parkovacich miest.

13. február 2019

Odpoveď samosprávy

Stanovisko CSO z pohľadu zákona :
Zákon č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke v znení neskorších predpisov v § 25 ods. 1 písm. s) jednoznačne ustanovuje zákaz zastavenia a státia na cestnej zeleni a inej verejne prístupnej zeleni. Následne vyhláškou č. 9/2009 Z. z., ktorou sa vykonáva zákon o cestnej premávke v znení neskorších predpisov je upravené v § 8 ods. 7 nevyznačovanie zákazu alebo príkazu vyplývajúceho zo všeobecných ustanovení pravidiel cestnej premávky dopravnými zariadeniami a dopravným značkami.
Problém s parkovaním na zeleni bol prerokovaný aj s KDI KR PZ v Nitre, nakoľko akékoľvek osadenie dopravného značenia alebo zariadenia musí byť so súhlasným stanoviskom KDI.
Vychádzajúc zo zákonom stanovených podmienok, ktoré sa týkajú použitia dopravného značenia a dopravných zariadení len keď si to nevyhnutne vyžaduje bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, KDI KR PZ v Nitre z hľadiska bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky v súlade s § 2 ods. 1 písm. j) zákona č. 171/1993 Z. z. o Policajnom zbore v znení neskorších predpisov nesúhlasí s použitím a umiestnením dopravného zariadenia zabraňujúceho parkovanie na verejnej zeleni.
Porušovanie ustanovení vyššie citovaných všeobecne platných právnych predpisov je možné riešiť represívnymi opatreniami zo strany ODI PZ NR a MsP NR.


OKČ-ŽP

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania