Úprava časti pozemku pri bytovom dome

Zodpovednosť za riešenie: Nové Mesto nad Váhom

V riešení

Zaslal: vlastníci bytov, 04. júna 2018

15.6.2016 sme posielali žiadosť o úpravu terénu pri bytovom dome ul. kpt. Nálepku 861/21,22,23, po dokončení parkoviska zostala vyjazdená plocha od ťažkých mechanizmov a nik to nedal doporiadku. pritom by stačilo tak málo, rozmýšľať pri tvorbe parkoviska a položiť tam pár dlažobných kociek, aby sa neničila aj nová fasáda domu a prejazdom áut sa neničil pozemok. Doteraz nemáme ani odpoveď, ani sa s daným problémom nič nespravilo a mohlo sa, lebo v čase podania žiadosti prebiehala rekonštrukcia chodníkov pri diagnostickom centre.
Ďakujem.

10. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Parkovisko vo vnútrobloku bolo vybudované na základe všetkých požiadaviek bytových domov kpt.Nálepku 21-23 a Ul.Dukelská 2,3,4 prostredníctvom Technických služieb mesta. Priestor pod oknami vchodu č.21 mal byť zatrávnený vzhľadom na dodržanie hlukovej zóny. V minulosti tam boli umiestnené kvetináče a stromy (p.Višňovský), žiadna plocha nebola vyjazdená od ťažkých mechanizmov, obyvatelia tu začali svojvoľne parkovať kolmo na kontajnerové státie a ničiť tak trávnatú plochu pri výjazde.
Mesto priestor vyplní formou zatrávňovacích tvárnic od okapového chodníka až po spevnenú komunikáciu pri rekonštrukcii dvora kpt.Nálepku 859.

Ing. Blaško, vedúci oddelenia výstavby a rozvoja mesta - MsÚ
10. júl 2018

vlastníci bytov

To čo tu píše p.Blaško nie je pravda, v tom čase nebol vo funkcii ani na MsÚ, tak si dovolíme my, ktorí tam bývame, jeho tvrdenie trošku poopraviť. Fotografia je aktuálna z obdobia, keď sa uvedené parkovisko dokončilo a sú tam jasne vidieť stopy od pneumatík nákladného auta a na fasáde je vidieť odfrknutá hlina od prechádzajúceho (nie parkujúceho) auta. Nie je pravda, že na "trávnatej ploche" parkujú obyvatelia domov. Devastácia uvedenej časti pokračovala aj tým, že pri potrebe vjazdu nákladného auta do dvora sa nebolo možné vyhnúť riadne parkujúcim autám. Lebo ten kto to projektoval vôbec nerozmýšľal a pritom stačilo tak málo, pár tvárnic hneď pri rekonštrukcii. Aj spojovací chodník medzi bytovkou a cestou do dvora, ktorý bol síce len z pásu asfaltu, bol pri rekonštrukcii odstránený. Záverom ale cez to všetko, ďakujeme že je vôla to dať do poriadku.

Diskusia

Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Aktualizovať podnet »
Máte nové informácie o podnete?
Pošlite nám jeho aktualizáciu.
Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.