Výtlky na Ďorockej ulici

Zodpovednosť za riešenie: Nové Zámky

Vyriešený
meno
Tomáš 06. júna 2015

Dobrý deň prajem,

Chcem týmto podnetom poukázať na zničené parkovisko na Ďorockej ulici v Nových Zámkoch a poprosiť kompetentných, aby sa sem prišli pozrieť. Jamy respektíve výtlky sú už tak hlboké, že ľudia majú problém zaparkovať svoje autá, kolesá áut zapadajú do výtlkov, taktiež je problémové vychádzanie z parkoviska.

Ďakujem

S pozdravom
Tomáš

08. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Bol zaevidovaný pod číslom 38331 a postúpený na Odbor komunálnych služieb. Po preverení skutkového stavu sa vyjadríme k problému presnejšie.

Nikoleta Makaiová
sekretariát primátora mesta Nové Zámky
03. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň prajem,
po vykonaní tvaromiestnej obhliadky uvedeného parkoviska bola objednaná oprava výtlkov s termínom realizácie najneskôr do 31.07.2015.

S pozdravom


Ing. Gabriela Maceková
odbor komunálnych služieb, referát dopravy
28. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
výtlky na uvedenom parkovisku boli opravené 27.07.2015.


S pozdravom

Ing. Gabriela Maceková
referát dopravy
29. júl 2015

Tomáš

Milá pani Makaiová a pani Maceková,

Z obrázku, ktorý fotil Váš pracovník parkovisko vyzerá k svetu, ale keďže ste parkovisko zasypali obyčajným štrkopieskom, tak nad zasypanými výtlkmi sa tvoria mláky vody. Poďte sa sem na parkovisko pozrieť, keď iba trošku zaprší a uvidíte tie mláky. Ak by Váš pracovník nafotil detailnejšie fotky (ktovie prečo to neurobil), tak by ste videli, že ten štrkopiesok nie je na niektorých miestach zarovnaný a teda okraje výtlku vyčnievajú.

Niekto "veľmi inteligentný" a asi až moc "vzdelaný" musel rozhodnúť o tom, že sa výtlky zasypú štrkopieskom. Toto rozhodnutie bolo samozrejme veľmi hlúpe a dotyčná osoba by mala nazbierať trošku sedliackeho rozumu.

Podľa mňa z dlhodobého hľadiska bolo rozumnejšie pôvodný betón odstrániť a naliať nový kvalitný betón, ktorý by vydržal niekoľko desiatok rokov - prosím, len mi netvrďte, že na zaliatie maličkého parkoviska betónom nebol rozpočet. Tento štrkopiesok, ktorým ste zasypali výtlky z dlhodobého hľadiska absolútne nič nerieši, pretože ten štrkopiesok nevydrží dennodenný prejazd áut a čo sa podľa Vás stane? No stane sa to, že o dva roky to tu bude vyzerať presne tak ako som to nafotil dňa 6. júna 2015.

Ďakujem za Váš čas aj za čas pracovníkov, ktorí na parkovisku pracovali, ale z dlhodobého hľadiska ste bohužiaľ nič nevyriešili.

Prajem pekný deň
29. júl 2015

Tomáš

Dobrý deň,

Podľa môjho názoru podnet nebol vyriešený. Viac som napísal v komentári. Posielam obrázky z dnešného dňa 29.7.2015, kedy skoro ani nepršalo. Keď bude poriadne pršať, tak pridám ďalšie fotky.
17. august 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Na základe podnetu „ODKAZ PRE STAROSTU“, boli výtlky na parkovisku na Ďorockej ulici dňa 27.7.2015 opravené jednou z technologií, s ktorou sa, opravujú asfaltové vozovky alebo chodníky súpravou rakúskeho výrobcu Strassmayr PATCHMATIC STM 1008. Stroj je určený na prevádzanie prevádzkovo jednoduchej technológie opráv výtlkov, povrchových poškodení krytov vozoviek (trhliny, vytlačené miesta), opravy krytov vozoviek po predošlých priekopoch a prierezoch, ako aj opravy väčších trhlín apod. penetračným spôsobom.
Pracovný postup:
1. Fáza vyčistenie lokality poruchy tlakom vzduchu a primárny postrek kationaktívnou
asfaltovou emulziou
2. Fáza výplň poruchy živičnou zmesou (kat. asfaltová emulzia, prírodné drvené
kamenivo) pod tlakom.
3. Fáza zásyp ošetreného miesta suchým kamenivom.

Dňa 10.08.2015 bolo následne parkovisko pozametané a bolo odstránené prebytočné kamenivo.
Na základe týchto skutočností, Vaše tvrdenia o zasypaní štrkopieskom ako aj tvrdenie o „miestach ktoré vyčnievajú“ sa nezakladajú na reálnom posúdení.

S pozdravom


Ing. Peter Morvai
odbor komunálnych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania