Nové ranné zatmenie svetiel v Nových Zámkoch

Zodpovednosť za riešenie: Nové Zámky

Vyriešený
meno
Marian Jančo 21. októbra 2016

Prečo nie je senzorovým systémom riadené verejné osvetlenie (aspoň na prechodoch pre chodcov)??!! Keď pri inverzií počasia alebo daždi ráno o cca 6:45 zhasnú lampy ver.osvetlenia, môžeme " veselo zrážať deti a starších na prechodoch" (deti a dospelý nenosia reflexné prvky na oblečení alebo topánkach!) a to z dôvodu že každý vodič vozidla v tme cez bočné okná auta nevidí nič len tmu svetlá protiidúcich áut oslepujú , týmto je veľmi ťažké spozorovať osobu v tmavom oblečení a v tme aj pri rýchlosti 10 km/hod !!! Kedy správca osvetlenia vyrieši danú situáciu alebo počkáme na nejaké obete !!!??

21. október 2016

Soňa Gregorová

Priskoré vypínanie osvetlenia v ranných hodinách

Dobrý deň, chcem požiadať kompetentných pracovníkov, aby zabezpečili neskoršie vypínanie verejného osvetlenia, nakoľko po vypnutí svetiel ráno zhruba o 06.40 hod je celé mesto v tme. V tomto čase veľa ľudí chodí do práce autami a zbadať ráno v totálnej tme, v daždi ako to bolo napr. 20.10.2016 chodca na priechode pre chodcov je aj pri minimálnej rýchlosti takmer nemožné. Rovnako nepríjemné a aj nebezpečné je chodiť v tejto tme pešo, keď si nie je vidieť ani pod nohy.
Verím, že pre zodpovedných, ktorí vyriešenie problému majú v kompetencii, je dôležitejší ľudský život, ako úspora peňazí za takto skoré zahalenie mesta do úplnej tmy. Stačilo by vypnúť svetlá o zhruba pol hodiny neskôr.
24. október 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet. Zaoberá sa ním Odbor komunálnych služieb, o jeho priebehu Vás budeme informovať.

S pozdravom
Peter Kijaček
sekretariát primátora mesta Nové Zámky
25. október 2016

Odpoveď samosprávy

Verejné osvetlenie Mesta je riadené astronomickými hodinami. Je to zariadenie riadené počítačovým programom, ktorý bol vytvorený na základe dlhodobých pozorovaní svetelných podmienok v raňajších i večerných hodinách na našom území a dodaný dodávateľom rozvádzačov pri rekonštrukcii v roku 2007.
Zariadenie je nastavené tak aby korešpondovalo s týmito údajmi. Áno je pravdou, má aj nevýhody nedokáže reagovať na zamračené počasie , dážď, sneženie a samotný cyklus posúvania času. Cyklus časového posúvania je 10 dní po 15min. Zhodou všetkých negatívnych činiteľov došlo minulý týždeň k situácii, ktorú opisujete. Už nasledujúce ráno bol čas vypínania posunutý o 15 min. a situácia aj keď pri zamračenej oblohe nebola taká zlá ako deň predtým.
Žiadame Vás o pochopenie tohto stavu, ktorý nie je denno-denným stavom.
Za pochopenie ďakujeme.


S pozdravom
Ján Kutrľa

Mestský úrad Nové Zámky
Odbor komunálnych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.