Vysadenie stromov

Zodpovednosť za riešenie: Nové Zámky

V riešení
meno
Daniela 05. augusta 2018

V Nových Zámkoch sa vysádzajú stromy, ale vždy na také miesta, ktoré je z hlavnej cesty viditeľné....
Obyvatelia Tatranskej ulice a Gúgskej by boli radi, keby sa vybudoval nejaký park, stačilo by zasadiť pár stromov medzi bytovky Tatranská a Gúgska. Je tu dosť veľký priestor, kde je len trávnatá plocha a tento priestor by sa mohol využiť na vysadenie nových stromov. Zlepšilo by sa nielen ovzdušie ale v letných mesiacoch by bol aj menší tieň pre deti. V budúcnosti by sa mohli osadiť aj lavičky. Denne tadeto prejde veľa ľudí, tak myslím si, že tento návrh by prijali aj oni.

06. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet. Zaoberá sa ním Odbor komunálnych služieb, o jeho priebehu Vás budeme informovať.

S pozdravom
Peter Kijaček
sekretariát primátora mesta
14. september 2018

Odpoveď samosprávy

Vážená pani Daniela, ďakujeme za Váš príspevok.
Na voľnom pozemku – par. č. 952/53 registra C – KN (druh pozemku – zastavaná plocha a nádvorie), ktorý je situovaný medzi ulicami Gúgska, S. H. Vajanského, Šoltésovej a Tatranská, Mesto – Mestský úrad Nové Zámky, Odbor komunálnych služieb, už v minulosti vykonalo výsadbu stromov, ktorá bola uskutočnená na slnečnej strane tohto pozemku (pri detskom ihrisku).
Keďže lokalitu, ktorú uvádzate na výsadbu je severná – t. j. zatienená strana bytového domu ul. S. H. Vajanského (dvorná časť), nemôže sa realizovať výsadba stromovej vegetácie vo veľkom množstve, lebo by dochádzalo k tieneniu bytov na horeuvedenej ulici.
Mesto Nové Zámky v budúcnosti ešte plánuje výsadbu v tejto lokalite, ale na tie miesta, kde nedôjde ku konfliktným situáciám s inžinierskymi sieťami a tienením bytov bytových domov.

Radi Vám vyhovieme a v dvornej časti ul. Tatranská, Gúgska, S.H.Vajanského, Šoltésovej osadíme lavičky, avšak pretože sa predmetné lavičky budú nachádzať v blízkosti obytných domov, je potrebné podať písomnú žiadosť aj so súhlasnými podpismi (meno a podpis) nadpolovičnej väčšiny obyvateľov každého z týchto obytných domov k umiestneniu lavičiek.


S pozdravom

Mesto - Mestský úrad
Odbor komunálnych služieb
Referát ŽP

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania