Parkovacie Eldorado Piešťany

Zodpovednosť za riešenie: Piešťany

Neriešený
meno
Jan Zakuťanský 13. marca 2015

Ignorácia Mestskej Polície pri riešení problému s parkovaním. pred nosom MsP parkujú auta v protismere, na Rastislavovej ulici parkujú auta v zákaze, Školská, pri knižnici, je to obojsmerná ulica, ale auta tam parkujú jednak často v protismere a jednak tam nikdy neostane pruh šírky 3m pre každý smer keď si tam zaparkujú ľudia auta. najhoršie je, že príslušníci MsP sa premávajú tadiaľ (zbytočne) dosť často a ani ich nepadne tuto situáciu riešiť. problém parkovania v protismere je problém celého mesta. načo sú potom nejaké zákony, vyhlašky, značky, vodorovne značenia...? resp. načo je nám Mestská Polícia, ktorá nerobí nič..o parkovani pri pošte a MsÚ sa rozpisovať nebudem, je to obdobné.

13. marec 2015

zenista

Toto sú tie prípady, na ktoré som poukazoval minulý rok a vec nebola riešená. Z obojsmernej ulice sa stane ťažko jednosmerná. Navrhoval som riešiť striedavé parkovanie, ale nie na chodníkoch.
13. marec 2015

Jan Zakuťanský

Neviem preco mesto neriesi takyto problem jednoducho ako vsade v normalnyh mestach.ulica Zahradna a Skolska su rovnobezne urobit z nich jednosmerky s vyznacenim parkovacich miest. Ludia co maju dvor nech auto zatiahnu do dvora. Obdobne to riesit pri subeznych uliciach Teplicka, Bernolakova, Kukicinova..ale to by musel aj niekto rozmyslat a nie len brat plat a zucastnit sa prac.procesu.
22. marec 2015

Eugen Osvald

Keď príde doba, že každý jeden človek bude mať motorové vozidlo, tak pri počte obyvateľov, neviem ako sa pomestia.
22. marec 2015

zenista

10 dní nestačí pracovníkom zaujať stanovisko, ale hlavne že tieto situácie idú občanom na nervy.
22. marec 2015

zenista

10 dní nestačí pracovníkom zaujať stanovisko, ale hlavne že tieto situácie idú občanom na nervy.
30. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Mestská polícia je poriadkový útvar pôsobiaci pri zabezpečení obecných vecí verejného poriadku. Medzi základné úlohy patrí aj objasňovanie priestupkov spáchaných neuposlúchnutím pokynu vyplývajúceho z dopravnej značky, z ktorej vyplýva zákaz a zo všeobecnej úpravy cestnej premávky, ktorou sa zakazuje zastavenie, státie a vjazd vozidiel. Priestupky, ktoré ste spomenuli obecná polícia zo zákona riešiť nemôže, ale môže ich zdokumentovať a odoslať vecne príslušnému orgánu (PZ SR). Vieme o tomto probléme, ktorý vzniká nie len na Školskej ulici, ale aj na ďalších uliciach v meste a upozornili sme naň aj OOPZ Piešťany. Políciu sme požiadali o riešenie týchto priestupkov.

Mihalik, mestská polícia
30. marec 2015

zenista

Neschovávajte sa za políciu, ale plňte si svoje funkčné povinnosti a spracujte komplexný návrh parkovania, režimu ulíc a ich dopravné značenie.
30. marec 2015

Jan Zakuťanský

presne tak, ako pise zenista. treba zacat pracovat. a o cyklistoch je potrebne dat samostatny podnet..
30. marec 2015

Jan Zakuťanský

podla odpovede MsP Piešťany, by mali podla zakona 564/1991 o obecnej policii podla §3 pismeno f) objasňuje priestupky, ak tak ustanovuje osobitný predpis, prejednáva v blokovom konaní priestupky ustanovené osobitným predpisom(podla zakona372/1990 Zb.) a priestupky proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky5) spáchané neuposlúchnutím pokynu vyplývajúceho 1. z dopravnej značky6) zákaz zastavenia, zákaz státia, zákaz vjazdu, zákaz odbočovania, zákaz otáčania, prikázaný smer jazdy, prikázaný smer obchádzania, vyhradené parkovisko, obytná zóna, pešia zóna, školská zóna, zóna s dopravným obmedzením a parkovisko, 2. zo všeobecnej úpravy cestnej premávky, 6) ktorou sa zakazuje zastavenie, státie a vjazd vozidiel. (TU TREBA VSTAŤ ZO STOLIČKY A ÍST SA POZRIEŤ ZA ROH, AKO MATE SÍDLO, AKO SA STOJI NA RASTISLAVOVEJ, ZA ZNAČKOU. TAM KAZDY DEN BY STE NAZBIERALI ZOPAR PREVINILCOV.)
podla §23 zakona 8/2009 (vseobecna uprava cestnej premavky)
(1) Vodič smie zastaviť a stáť len vpravo v smere jazdy
v jednom rade a rovnobežne s okrajom cesty, čo najbližšie
k okraju cesty a na jednosmernej ceste vpravo i vľavo.
Ak nie je ohrozená bezpečnosť a plynulosť cestnej
premávky, vodič smie v obci zastaviť a stáť kolmo, prípadne
šikmo na okraj cesty alebo zastaviť v druhom
rade. Pri státí musí zostať voľný aspoň jeden jazdný
pruh široký najmenej 3 m pre každý smer jazdy. Pri zastavení
musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký
najmenej 3 m pre oba smery jazdy. Pri státí vodič
vozidla nesmie obmedziť pohyb chodcov ani cyklistov.

TAK SA PYTAM, ČO NEMOŽETE RIEŠIŤ?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania