Chodník zo sídliska A.Trajan smerom k cintorínu -popri železnici

Zodpovednosť za riešenie: Piešťany

Neriešený
meno
obyvatel1210 24. januára 2016

Chodník, ktorý vedenie popri želežničnej trati zo sídliska Adam Trajan (smerom k cintorínu), je zaujímavá alternatíva pre ľudí dochádzajúcich denne na autobusovú alebo vlakovú stanicu. Problemémov je, že tento chodník ktorý je vlastne len cestička vyšľapaná obyvateľmi sa nedá používať v prípade, že naprší nakoľko sa tam vtedy nachádza veľké množstvo blata. Nebolo by možné spevnenie tochto chodníku napr. navezením pevnejšieho podkladu aspoň v problémových úsekoch?

26. január 2016

Ján Jánošík

Hm..... táto" problémová cestička" je dôležitejšia ako sa na prvý pohľad zdá. Ak by v týchto miestach vznikla ulica tak je to ďalšia prístupúová cesta na sídlisko A. Trajana a tiež by táto MK dosť podstatne odľahčila centrálnu križovatku pri cintoríne. V územnom pláne mesta je totiž pokračovanie Dopravnej ulici poza cintorín a VURV naplánované už najmenej 20 rokov. Ale možno svitá na lepšie časy. Podarilo sa mi dostať túto MK do Programu hospodárskeho a sociálneho rozvoja mesta / PHSR/ a tento rok by sa mala urobiť štúdia a možno i projekt . Oprava chodníka by však bola záslužnou činnosťou s tým súhlasím!!!!... JJ
29. február 2016

Miroslav

Keby tam skutočne vznikla plnohodnotná asfaltová cesta aj s chodníkom, veľmi veľa ľudí by to ocenilo a nielen z Piešťan! Okrem iného by to bola vynikajúca možnosť, ako sa vyhnúť veľkej križovatke, ktorá by sa tým troštičku odľahčila.
30. marec 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Mesto Piešťany v tomto roku zabezpečí vypracovanie štúdie pre územné konanie na realizáciu miestnej komunikácie prepojením Dopravnej ul. a sídliska A.Trajan. V rozpočte je na uvedenú štúdiu vyčlenených 10.000,- €.

Ing. Peter Mihalik
Oddelenie IT a majetkových služieb.
04. jún 2016

Maria

Tak to by bolo super
22. august 2016

Maria

Je mi veľmi luto, že pripomienky ktore su pre obyvateľov sidliska tak dôležité sú pre Vas neriešitelne. Keby sa o to niekto zaujímal by zistil, že denne tadiaľ prejde aj 100 obyvateľov sídliska aby si skrátilo cestu do práce alebo na stanicu. Aj keby tam nevznikla plnohodnotná cesta, ludom ktorý tade denne chodia by pomohlo keby v pripade nepriezniveho počasia nemuseli isť aj po blate.
22. august 2016

Ján Jánošík

Dúfam , že to čo napísal Mihálik sa v tomto roku naozaj uskutoční... to naozaj dúfam. Nuž ale problém opravy chodníka je trocha zložitejší... keďže nie je chodník v oficiálnom zozname miestnych komunikácií, nedajú sa naň vyčleniť prostriedky na údržbu.....Piešťany = Kocúrkovo. Pred 25 rokmi by starosta prikázal, že sa to má opraviť a opravilo by sa to aj bez zoznamu. Dnes musí byť zoznam.. ten je dôležitejší ako oprava...:-)
10. november 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v súčasnosti sa obstaráva spracovanie predmetnej štúdie, ktorá bude riešiť situovanie komunikácie v priestore popri železničnej trati s prepojením MK Dopravná a sídlisko A.Trajan.

Eva Bereczová, hovorkyňa MsÚ Piešťany
10. november 2016

Maria

Ked niečo treba všetko strašne dlho trvá. Ano zatial su peniaze ale len na vypracovanie studie. Pokial komunikacia tak predpoklad minimálne dalšich 5 rokov. Zasa sa to odsunie pre peniaze. A pritom by stačil aj chodnik aby sa tadial nechodilo po blate.
10. november 2016

Ján Jánošík

Súhlasím s Vami Mária..........práve preto som zo zastupiteľstva odišiel. Tam sa nehľadá spôsob ako veci riešiť, ale ako sa kto z vedenia môže obohatiť... s tým nechcem mať nič spoločné.....ale je mi to veľmi ľúto, že to musím konštatovať

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania