Ležovisko ľudí bez domova na Kamennom námesti

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Jozef 16. novembra 2016

Na Kamennom namesti sa coraz castejsie zhromazduju ludia bez domova, pod vplyvom alkoholu. Najnovsie si na jednej z laviciek vytvorili aj postel s vankusom a paplonmi. Kedy zacnu tento problem v blizkosti Kamenneho namestia v centre mesta riesit?

17. november 2016

Iva

Navrhujem , aby sa administrátor obrátil na o.z. Vagus, Mgr. Katarínu Rosová, koordinátorku projektu Streetwork - [email protected], je to ich parketa.
05. január 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Problém bezdomovectva je zložitý a ešte neexistuje zaručený recept na okamžité riešenie. Pokiaľ niekto prespáva na ulici nie je to trestný čin, pokiaľ niekoho fyzicky neobmedzuje. Samozrejme , mesto aj mestská polícia sú v kontakte zo zariadeniami aj sociálnymi pracovníkmi, aj z o.z. Vagus. Ani oni však nemôžu nikoho odviesť proti vôli.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
29. máj 2017

Jozef

Bezdomovci na Kamennom namesti

Leziaci opiti bezdomovci na zemi na Kamennom namesti. Takyto obraz je v okoli tohto namestia a Starej trznice pravidelny. Ako tento problem riesi mesto a mestska cas?
14. august 2017

Ján

Problém s občanmi v opitom stave

Stále opakujúci sa problém s občanmi v opitom stave , ktorý robia neporiadok , vykrikujú , bijú sa a obťažujú okoloidúcich od ktorých pýtajú peniaze.
Nikto túto problematickú situáciu nerieši a ako je vidieť už pár rokov ani nemá záujem riešiť. Mestská polícia sa tu ani neukáže ako je rok dlhý. Štátna prejde okolo akoby sa nič nedialo. Dokonca prejdú autom okolo nich po chodníku a to je všetko.
Ani obchodný dom nedbá o svoje okolie a má pritom SBS. V iných nákupných centrách a ich okolí si vedia urobiť poriadok a udržať čistotu.
Tu vidieť, ako sa dbá o čistotu a poriadok v Hl. meste .
21. august 2017

Ján

Neporiadok a opití ľudia

Takto už dlhé roky vyzerá kamenné námestie pred OD MAY . Je tu krik ,bitky ,neporiadok ,špina a zápach. Nikomu to nevadí. Taká istá situácia je aj v iných častiach hlavného mesta Bratislavy. Mestská polícia sa tam radšej neukáže ako je rok dlhý . Štátna polícia tam prejde autom a tvári sa že nič nevidí. Mestských poslancov to nezaujíma lebo majú iné záujmy. Takže to ostáva na nás občanov , aby sme to trpeli ďalej.
Pán starosta nasľuboval , že sa bude mnohé riešiť a nerieši sa. Zostalo len pri sľuboch.
19. jún 2018

Jozef

Bezdomovci na Kamennom namesti

Dlhodobo nerieseny problem s bezdomovcami, narkomanmi a alkoholikmi na Kamennom namesti je coraz viditelnejsi. Opiti leziaci na lavickach a bezdomovci v strede chodnika pijuci lacny alkohol, krik, nadavky. To je aktualny obraz centra mesta, ktore sa hrdi ako sa mu dari? Pred par mesiacmi som tu posielal ako tu lezala zena na lavicke aj s paplonom. Co sa zmenilo, kde su policia a socialni pracovnici?
19. jún 2018

Odkaz pre starostu

Aktualizácia podnetu bola opätovne preposlaná samospráve.

Juraj Hurný
[email protected]
27. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
24. júl 2018

Iva

Chodím každý deň cez túto lokalitu ráno a večer. Polícia tu chodí krížom cez chodník v aute a ani sa neobťažuje z neho vystúpiť a prejsť to tu pešo a začať niečo riešiť. Evidentne platíme dane na to, aby sa chlapci od polície prevážali po meste a pozerali z okienka služobného auta. Človek sa tu štíti položiť tašku s nákupom na niektorú lavičku alebo si tam nebodaj sadnúť. Už som tu zažila bezdomovcov čo tu chodili doslova s výkalmi premokajúcimi z nohavíc, bezdomovcov vykonávajúcich potrebu v kríkoch, porozlievaný alkohol po zemi a iné zážitky. Kvetináče s burinou miesto kvetov medzi budovami tesca, je len drobný detail . Chcelo by to zmapovať bezdomovcov a nejaký plán, kam ich umiestniť, pretože toto je už skutočne neúnosné. Takto si centrum hlavného mesta tohoto štátu nepredstavujem . Aký pán, taký krám. Nechápem ľudí, čo podľa prieskumov chcú voliť Nesrovnala, za celé jeho volebné obdobie bolo minimum reakcií na podnety, ktoré sa týkali Magistrátu. Ak sa niečo týkalo Magistrátu dalo sa to brať ako jasné vopred, že sa na to vykašlú. Teraz nahádzali do schránok leták, ktorý na prvý pohľad slúži na jeho predvolebnú kampaň, pretože foto Nesrovnala aj s jeho FB je na titulnej strane, pritom vo vnútri letáku je na niekoľkých stranách kampaň na to , aby si ľudia prihlasovali pobyt v Bratislave. Chcela by som vidieť, kto hradil faktúru za tlač a distribúciu toho letáka. Som presvedčená, že Magistrát. Mňa len presvedčil, že môj hlas nedostane.
27. júl 2018

Tomasz

Bezdomovci na kamennom namesti

Kamenné námestie je plné bezdomovcov. Na NÁMESTÍ si vytvorili verejné WC. Vo večerných hodinách organizujú párty a biju sa. Ludia są uz boją vychadzat aj zo svojich domov. Vvystrajaju aj za bieleho dna.
Hlavné mesto Bratislava by mało byt prikladom Slovenska . Čo nemôžete vidieť na jednom z hlavných námestí. Tam, kde chodia turisti každý deň, a názory špinavého mesta idú do sveta a turusti tu prestavaju chodit lebo tu smrdi ako na WC... Kamenne namestie je hanbou celej bratislavy...
07. august 2018

Tomasz

Naozaj nikoho z uradu to niezaujima?
07. august 2018

Tomasz

Každý deň je viac bezdomovcov na kamiennym namestiu.
Možno niekto konečne reaguje?
08. august 2018

Iva

Včera večer tam dvaja policajti v aute riešili nejakého feťáka, ktorý sa tam váľal po zemi a vyrevoval.
13. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vo veci Vášho podnetu Vás informujeme, že hlavné mesto SR Bratislava tento problém dlhodobo monitoruje a hľadá riešenia. V predmetnej veci spolupracujeme s mestskou časťou Bratislava - Staré Mesto, Mestskou políciou, Políciou SR, OD Tesco a ďalšími relevantnými subjektmi.

Ďakujeme za trpezlivosť a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
29. august 2018

Iva

Vážení prečítajte si toto:
https://www.bratislavskenoviny.sk/zivot-v-meste/50848-otrasne-foto-dvaja-muzi-bezdomovci-sulozili-priamo-pred-ludmi-uprostred-dna-v-centre-bratislavy-to-vsak-nie-je-vsetko

Som zdesená. Cez toto námestie chodím niekoľkokrát denne a niekedy aj v noci, keď idem z kina Lumier. Myslela som, že som stará a už ma niekto môže maximálne okradnúť, keď sa mi spraví nevoľno niekde na ulici.Vidím, že v našom meste je všetko možné. Je to otrasné. Tým ľuďom by mal niekto pomôcť vrátiť sa do normálneho života. A tá situácia by sa mala riešiť na úrovni štátnej polície. Mestská polícia nemá skoro žiadne kompetencie. Aktér znásilnenia by sa mal podrobiť najskôr sexuálnej liečbe, ale to by mal posúdiť znalec. To, že sú znásilňované ženy bezdomovkyne sa už vie medzi ľuďmi, ktorí sa touto problematikou zaoberajú. Preboha na čo sa ešte čaká ? Kam až to zájde? To zase bude musieť zomrieť nejaký Kuciak, aby sa niečo pohlo ?
30. august 2018

Jozef

Bezdomovci, narkomani, alkoholici na Kamennom namesti

Kamenne namestie je centrom bezdomovcov. Co sa tam vsak robi posledne obdobie je otrasne. Desiatky bezdomovcov doslova okupuju toto namestie a obtazuju okoloiducich. Piju, droguju, spia, vykonavaju potrebu na verejnosti, hadaju sa a podla najnovsich informacii aj sexuju https://www.bratislavskenoviny.sk/zivot-v-meste/50848-otrasne-foto-dvaja-muzi-bezdomovci-sulozili-priamo-pred-ludmi-uprostred-dna-v-centre-bratislavy-to-vsak-nie-je-vsetko. Chcem sa preto opytat, kedze mesto sa chvali, ze ludom bez domova pomaha, kto aj s nimi pracuje. Kto vykonava terennu socialnu pracu a ako? Neziskovky, ktore mesto dotuje tisicami eur rocne? Je s ich pracou mesto spokojne? Ake a kde su tie vysledky prace? Z Kamenneho namestia sa stava druhy Pentagon a nevyriesi to ani jeho revitalizacia.
10. september 2018

Jozef

Vandalizmus, alkohol, drogy, neporiadok na Kamennom namesti

Problem pitia alkoholu na verejnosti, uzivania drog, neporiadku, zhromazdovania sa ludi bez domova, sulozenia na verejnom priestranstve pocas dna, smrad a potkany. To je Kamenne namestie. Co s tym okrem ohlasenej rekonstrukcie planuje mesto a mestska cast robit?
15. jún 2020

Tomas Gajdos

Kamenné námestie-vandalizmus-pitie alkoholu na verejnosti

Dobrý deň ,


Rád by som sa informoval ako mesto Bratislava má v pláne vyriešiť problém s asociálmi na Kamennom námestí ? Denno denne vyspávajú na lavičkách, ktoré boli cca pred 2 rokmi namontované na námestí. Nejedná sa o to, že tam tieto typy vyspávajú a pijú alkohol, ale taktiež obťažujú návštevníkov námestia. Samozrejme to nebudem ani spomínať ich vykonávanie potreby na verejnosti hneď na tráve za lavičkami a vyhadzovanie odpadkov. Takéto správanie sa deje za bieleho dňa a za prítomnosti rodín s deťmi. Poprosil by som o vyriešenie danej situácie, nakoľko sa jedná o centrum mesta, kde prechádza kopa domácich a taktiež turistov.
15. jún 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]
15. jún 2020

Michal

Kamenné námestie-vandalizmus-pitie alkoholu na verejnosti

Zoskupovanie asocialov na kamennom namesti nieje to co sme si predstavovali pod pojmom "zive namestie". Pokrikovanie po okoloiducich, hadky, nadavky a pozivanie alkoholu na dennom poriadku. Riesenie volat mestsku policiu nic neriesi.
18. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vo veci Vášho podnetu Vás informujeme, že hlavné mesto SR Bratislava tento problém eviduje, dlhodobo monitoruje a hľadá riešenia pomoci ľuďom bez domova. Práve preto sme na magistráte vytvorili nové pozície (vrátane mestského terénneho tímu) zaoberajúce sa priamo touto problematikou a v rámci toho spolupracujeme aj s mestskou časťou Staré mesto a s inými subjektmi venujúcimi sa ľudom bez domova a bezpečnosti v danej lokalite. Rovnako sa uskutočnilo mnoho stretnutí aj s obyvateľmi Starého mesta a momentálne je v štádiu príprav aj zoznam zmien, ktoré prinesú skvalitnenie bezpečnosti v problematických lokalitách. V rámci daných zmien pristúpime k zvýšeniu priamej pomoci ľudom bez domova, eliminácií výskytu nepríjemných situácií vo verejnom priestore a tým aj k zvýšeniu bezpečnosti občanov nachádzajúcich sa v daných lokalitách.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
02. júl 2020

hubert

Kamenné námestie-vandalizmus-pitie alkoholu na verejnosti

Dokedy budú bezdomovci na novovybudovaných lavičkách na kamennom námestí 24h nonstop popíjať alkohol, otravovať ľudí žobraním a z nových trávnikov si robiť wc???
Pán primátor toto je to super namestie???
02. júl 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]
02. júl 2020

Peter Mravec

Zakažte Tesco predávať čučo a jeden problém vyriešený! V Ružinove 500 bytov to pomohlo! 😁
14. júl 2020

Ján

Kamenné námestie-zlá situácia s bezdomovcami

Celú lavičku obsadia bezdomovci . Odpadky porozhadzujú okolo seba . Vykrikujú a nadávajú. Konzumujú alkohol na verejnosti . Ostatný ľudia si nemajú kam sadnúť.
Mestský policajti sa tejto časti mesta vyhýbajú aby nemuseli zasiahnuť a pritom sa okolo vozia v aute a robia sa že nič nevidia. Ani raz nebol v tejto časti pochôdzkar MP a to chodím tadiaľ denne. A denne tá istá situácia.
14. júl 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme opätovne preposlali samospráve.

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]
20. august 2020

Ján

Kamenné námestie - obliehané bezdomovcami a asociálmi

Bezdomovci a asociáli (pri peknom pocasi aj 20 ludi naraz) si z poloblúkovej lavičky na kamennom namesti spravili domov. Problemom je ze tam droguju, biju sa, nadavaju, chodia mocit do krikov a srat na stenu budovy ktora tam stoji. Majitelia potom musia ich hovna prekracovat ked idu vyhodit smeti ktore si museli zamknut aby neboli porozhadzované po celom okoli. Pravidelne tu maju vyjazd sanitky aby ich kriesili. Toto predstavuje vysoky hygienicky hazard. Potom ako na lavicke lezia ludia vo svojich vykaloch a urine, idu si tam sadnut deti. Deti sa dokonca hraju na travniku ktory je v podstate zachodom. Tento znamy problem pretrvava uz velmi dlho a iba sa stupnuje. Prosime o okamzite odstranenie lavicky a posilnenie hliadok policie.
20. august 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]
24. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme že sa zaujímate o stav nášho mesta. Akiste chápete, že tento problém nemá instantné riešenie, na základe ktorého by sme ho mohli okamžite uzavrieť. Preto Vás prosíme o trpezlivosť pri riešení podnetu a empatiu s ľuďmi, ktorých životné podmienky nie sú jednoduché a ktorí sa mnohokrát nie vlastným pričinením ocitli na ulici.
Stále je platné posledné zverejnené stanovisko. Magistrát hlavného mesta tento problém eviduje, dlhodobo monitoruje a hľadá preň riešenie. Práve preto sme na magistráte vytvorili nové pozície, vrátane mestského terénneho tímu, zaoberajúce sa priamo problematikou pomoci ľuďom bez domova. V rámci tejto pomoci magistrát spolupracuje aj s mestskou časťou Staré mesto, ale aj s inými subjektmi venujúcimi sa ľudom bez domova a bezpečnosti v danej lokalite. Rovnako sa uskutočnilo mnoho stretnutí aj s obyvateľmi Starého mesta a momentálne je v štádiu príprav aj zoznam zmien, ktoré prinesú skvalitnenie bezpečnosti v problematických lokalitách. V rámci daných zmien pristúpime k zvýšeniu priamej pomoci ľudom bez domova, eliminácií výskytu nepríjemných situácií vo verejnom priestore a tým aj k zvýšeniu bezpečnosti občanov nachádzajúcich sa v daných lokalitách.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
11. september 2020

janko hrasko

Nech si ich Vallo a jeho ľudia zoberú na svoje ulice kde bývajú a hneď ich prejde súcit s nimi...
28. marec 2021

Tomas Gajdos

Po roku nejaka zmena?
28. marec 2021

janko hrasko

Hneď ráno vylezú z tesca s cucom a cely den slopu do nemoty, mocia a kadia kde sa dá, bijú sa, obťažujú ľudí...
Ale mesto to riesi :P
Treba ich poslat aj s vagusom na primacialne namestie...
06. apríl 2022

Peter Mravec

Lavica je preč! Teraz budú zase na trávniku!😠

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania