Prostĕjovská-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo s EČV, bez platnej TK a EK

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Matúš 16. marca 2021

Citroen ZX, Prostejovská 70, parkovisko pri bloku "pod oknami", TK EK dlhodobo neplatná

16. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
06. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Mestská polícia vykonala miestne šetrenie kde zistila, že vozidlo má riadne osadené tabuľky s evidenčným číslom. Parkovaním na danom mieste nedochádza k porušeniu právnej normy.
Čo sa týka technickej a emisnej kontroly, mestská polícia nie je oprávnená, resp. povinná vykonávať u motorových vozidiel kontrolu, či tieto majú vykonanú technickú a emisnú kontrolu (ďalej len TK a EK) v stanovených lehotách. V zmysle príslušných ustanovení zákona NR SR č.106/2018 Z.z. o prevádzke vozidiel v cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov, vecne a miestne príslušnými na kontroly zabezpečenia výkonu TK a EK v stanovených lehotách sú Okresný úrad – Odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií, na základe znenia príslušných ustanovení hore uvedeného zákona v rámci automatizovaného Jednotného informačného systému cestnej dopravy, resp. Policajný zbor Slovenskej republiky v zmysle znenia príslušných ustanovení zákona NR SR č. 8/2009 o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov, ale len v cestnej premávke.

Mestská polícia v Prešove

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania