Urbánkova-Zeleň a životné prostredie-iné

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Ján Pavlík 10. júna 2021

V posledných dňoch rôznymi formami obyvatelia Prešova apeluju na mesto aby sa konečne pokosilo. Ja sa pripájam nie len preto, že tráva na sídlisku 2 (nielen tu) má miestami už viac ako 1,5 metra, ale pre ľudí s alergiami je toto neúnosné. Chápem, že existuje harmonogram kosenia, zrejme bude pravda aj to, že po výdatných daždoch rastie tráva rýchlejšie (nie som prírodovedec), ale je neprípustné aby v najhoršom období pre alergikov sa čakalo s kosbou na nejaký zazmluvnený dátum. Najvyšším záujmom by mala byť ochrana zdravia a nepokosené verejné priestory v súčasnom období sú pre alergikov ťažkým sústom. Osobitne už ako mnohokrát apelujem na udržiavanie priestoru Torysy, ktorá je lemovaná cyklistickým chodníkom, ktorý je v čase -aj po pandémii plne využívaný na rekreáciu.

10. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
21. jún 2021

NebudemLabutKedNebuduUradnici

Na sidlisku 2 bol harmonogram neskoro... od zaciatku juna a pokosit prisli aj tak este cca 2 tyzdne po harmonograme.... pomaly koncom juna prva kosba, katastrofa nonsens, trava prerestla susiaky na pradlo.
24. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Prvá kosba verejnej zelene bola 25. týždeň kalendárneho roku ukončená. Momentálne prebieha druhá kosba líniovej zelene okolo cestných komunikácii, následne sa pristúpi k vnútroblokovej kosbe verejnej zelene.
Ďakujeme Vám za doručenie podnet

Odbor životného prostredia a dopravnej infraštruktúry MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania