Mičurinova-cesta-rozbitá (väčší úsek)

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Marián 06. decembra 2021

Takto je opravena cesta? Je uz skolaudovana?Kto ju prebral?
Dufam ze ten kto mal tu cestu dat do povodneho stavu , tak to aj urobi😉

06. december 2021

Michal Hajduk

Vyzerá to ako práca kpt.Danka.
07. december 2021

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.
Mestský úrad v Prešove
09. december 2021

Odpoveď samosprávy

Mesto Prešov, ako príslušný cestný správny orgán pre miestne a účelové komunikácie v zmysle § 3 ods. 2 zákona č. 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách (cestný zákon) v znení neskorších predpisov a v zmysle §44 písm. c/ zákona č. 56/2002 Z.z. o cestnej doprave v znení neskorších predpisov, zaujíma k Vášmu podnetu zverejnenému na stránke www.odkazprestarostu.sk/129670 v predmetnej veci nasledujúce stanovisko.
Na ulici Mičurinova realizoval Slovenský plynárenský priemysel - distribúcia, a.s. Bratislava uloženie plynovodu, na ktoré bolo vydané stavebné povolenie a rozhodnutie na zvláštne užívanie miestnych pozemných komunikáciách pre výkopové práce. Všetky spätné úpravy po líniových rozkopávkach sa majú zrealizovať do termínu 15.12.2021. Dňa 8.12.2021 sa vykonalo odovzdanie a prevzatie spätných úprav po rozkopávkach na Ul. Mičurinova a Sabinovská za účasti zhotoviteľa SPP, správcu miestnych komunikácií Správy a údržby komunikácií mesta Prešov a cestným správnym orgánom na MsÚ v Prešove, odbor životného prostredia a dopravnej infraštruktúry. Spätné úpravy sú zrealizované v požadovanom stave v zmysle podmienok v rozhodnutí na zvláštne užívanie miestnych ciest.

Odbor životného prostredia a dopravnej infraštruktúry MsÚ
09. december 2021

Michal

K odpovedi mesta: "Spätné úpravy sú zrealizované v požadovanom stave v zmysle podmienok v rozhodnutí na zvláštne užívanie miestnych ciest."

Môže mesto
1. Potvrdiť, či stavebné povolenie, na ktoré sa v odpovedi odvoláva, ale číslo neuviedlo, je stavebné povolenie č. Ú/87112020 - Sf/2?
https://www.oznamypresov.sk/download/2140

2 Vysvetliť, prečo v stavebnom povolení nestanovilo podmienky, napr. takto?
"V prípade, ak by pri pozdĺžne vedenej ryhe zostal nenarušený asfalt k obrubníkom (krajniciam) vozovky vo vzdialenosti menšej ako 3,0 m, vykonávateľ rozkopávky je povinný zabezpečiť položenie nového asfaltového krytu v celej šírke vozidlovej komunikácie."

Resp. či takto, ak nie lepšie, bude konať vo všetkých budúcich stavebných povoleniach týkajúcich sa rozkopávok komunikácií?

3. Zamestnanci mesta, ktorí vykonané práce po rozkopávkach od SPP prevzali, by odsúhlasili a prevzali takýto stav aj vtedy, ak by sa jednalo o rozkopávku ich súkromného majetku?
Mám totiž o tomto pochybnosti.

4. Prečo teda takto konali v tomto prípade, ak svojim konaním majú majetok mesta chrániť?
V pracovnej zmluve, či v etickom kódexe nie je zmienka o tom, že "zamestnanec má chrániť majetok mesta a vynaložiť maximálnu starostlivosť a konať zodpovedne"?

5. Je súčasný stav skutočne nimi požadovaný stav – podľa bodu č. 38 Stavebného povolenia (na obr.)? Prečo nepožadovali zaasfaltovanie cesty až k jej okraju, vyspravenie výtlku?

6. Má mesto ešte nejakú možnosť a bude požadovať od SPP nedostatky odstrániť?

7. Žiadam aj o vyjadrenie hlavného kontrolóra mesta k postupu mesta.

Žiadam mesto o potvrdenie prijatia tohto podnetu.

Za skorú, konkrétnu a úplnú odpoveď ďakujem.
09. december 2021

Michal

P. S. Nemohlo by mesto z preberanie tejto Mičurinovej cesty spraviť podobný článok na svoj web aj s krásnymi fotkami, vrátane strihania pásky, ako to spravilo pri Sládkovičovej?
https://www.presov.sk/oznamy/sladkovicova-ulica-je-kompletne-zrekonstruovana.htm

Myslím, že fotky z Mičurinovej by boli oveľa zaujímavejšie, netradičnejšie. Prečo musím mestu robiť PR ja?
https://presovcan.com/mesto-presov/cesta-nasa-micurinova/
09. december 2021

Marián

Spätné úpravy sú zrealizované v požadovanom stave v zmysle podmienok v rozhodnutí na zvláštne užívanie miestnych ciest.
Ale predtým tu bola cesta pre motorové vozidlá kategorie M1,N1 a nielen len SUV /M1G,N1G a N2,N3/,ako teraz po oprave.
Kto bude platiť opravu dier po tejto zime? Navrhujem ,aby to zaplatil zo svojich ten, čo tuto cestu prebral od zhotoviteľa SPP.
10. december 2021

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.
Mestský úrad v Prešove
13. január 2022

Marián

Na novom asfaltovom koberci na ul.Mičurinova prevzate dielo od SPP BRSTISLAVA je prepadnuty kanal.Poprosim toho kto prevzal toto “dielo” za mesto Prešov nech uz ide to oprsvit kym sa nestane neštastie
14. január 2022

Michal

Mesto v 30-dňovej lehote nevybavilo podnety prijaté ešte 10. decembra. Podnet z 13. januára neprijalo, vlastne už piaty deň za sebou, od 10. januára neprijalo ani nevybavilo žiadny podnet na webe OpS. A čakajúcich, či nevybavených podnetov nie je málo.
Aj toto svedči o kultúre "kultúrou podkutého mestoa".

Zdá sa, že situácia je nielen vážna, ale aj zúfalá
https://presovcan.com/skynews/situacia-je-vazna-asi-aj-zufala/

Pomôže tento "slušný návrh" k zlepšeniu situácie?
https://presovcan.com/mesto-presov/slusny-navrh/

@Mesto
Ak je na MsÚ kritický, či núdzový stav, bolo by vhodné oznámiť to občanom, napr. aspoň na webe mesta https://presov.sk, či na webe OpS.

Ak taká situácia nie je, patrilo by sa dodržiavať zákony a iné platné predpisy a podnety vybavovať.

Za vyjadrenie, prijatie čakajúcich podnetov na OpS, skoré vyriešenie ostatných, zmeškaných, vrátane tohto prepadnutého kanála na Mičurinovej ul. vopred ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania