Miesto pre matku s deťmi

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Neriešený
meno
Anonymný užívateľ 06. decembra 2012

Dobrý deň,

som obyvateľom mesta Prešov a zároveň aj otcom dieťa. Mesto, v ktorom žije viac ako 90 tisíc. obyateľov. A však je veľa mamičiek, ktoré majú veľký problém v meste prebaliť dieťa. Kde ho prebaliť a na čom? V našom meste nie je v žiadnom zariadení taká to možnosť dožadovať sa prebaľovacieho pultu. Hlavne teraz v zimnom období. Ak to nie je povinnosťou majiteľov zariadení - zabezpečiť prebal. pult, nemôže mesto Prešov využiť priestor na verejné miesto s prebaľovacími pultmi pre mamičky, rodičou s deťmi? V prílohe posielam aj foto priestoru, ktoré by na toto bolo v hodne. Stačí len 2 ks pevne ukotvených prebaľ. pultov, 2 ks odp. košov a lavičku na sednie pre kojacie matky. Prosím skúste mi na toto dať odpoveď a skúste to navrhnuť v mestkom zastupiteľstve. Bude to veľa pomoc. ďakujem

za všetky mamičky a rodičov mesta Prešov

06. december 2012

peto

Smola - tento priestor patrí súkromnému vlastníkovi a teda neide o mestský majetok !
06. december 2012

bruno

Súhlasím s autorom, je potrebné to riešiť, ale pochybujem, že sa to bude dať u nejakého súkromného vlastníka budovy v meste. Je to na ich ochote.

P.s.: Pán primátor a spol., ked chodíte po meste Prešov pešo skúste sa zamyslieť nad bezbariérovým ukončením chodníkov a nielen v centre, ale aj na sídliskách.
10. december 2012

Odpoveď samosprávy

Uvedený podnet patrí do kompetencie samosprávy mesta Prešov. Podnet bol zaevidovaný na MsÚ v Prešove a pridelený na vybavenie vecne príslušnému organizačnému útvaru MsÚ, ktorý o výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk
19. december 2012

Odpoveď samosprávy

Vážený občan,

ďakujeme Vám za Váš podnet týkajúci sa vytvorenia pokojného a dôstojného miesta pre matky s deťmi v centre Prešova.
Mesto v rámci skvalitňovania služieb pre občanov nezabúda ani na matky s malými deťmi. Už dlho sa odborníci venujúci sa problematike starostlivosti o rodinu a deti pohrávajú s myšlienkou vybudovať materské centrum priamo v centre mesta, ktoré by slúžilo v rámci oddychovej zóny predovšetkým matkám s malými deťmi, aby mali mamičky a ich deti vytvorené podmienky na nikým nerušené a ľudsky dôstojné dojčenie batoliat a ich prebaľovanie.
Aj keď mesto Prešov vzhľadom na neradostnú finančnú situáciu zápasí s mnohými problémami, hľadá spôsoby, ako tento problém riešiť. Veríme, že v dohľadnej dobe bude možné nájsť v centre mesta vhodný a útulný priestor pre mamičky a takto im spríjemniť prechádzku historickým centrom Prešova v akomkoľvek počasí či ročnom období.
17. august 2013

Ján

To ako máme rozhodnúť v hlasovaní? Sú tu nejaké hlasovacie možnosti?
Na fotografii je súkromný priestor. Mesto nemá peniaze...
Neberte to ako podpichovanie, ale ako kojili a prebaľovali detičky ľudia doteraz? Vždy to po celé storočia vedeli vyriešiť.
17. august 2013

Robo

Ján ...asi nemas deti. V zime v meste ked potrebujes prebalit dieta nemas kam ist. Nikam. Mesto Prešov nema nic zradene. Jedine mozes ist rovno do Bagetarie. Takže jedna miestnost by sa v meste zisla. A to nie len v zime. V kazdom rocnom obdobi. V lete ako tak, ale pre inych to je neprijemne ...pokakanu plienku menit v parciku.....A mesto nema peniaze?..Ako safari Palko tak je....Z psickaroch je vyber ccca. do 240 000€.....neverim, že miestnost na prenajom sa nenajde.
18. august 2013

Ján

Mesto je zadĺžené a má iné starosti. Deti mám a preto viem, že prebaľovanie sa dá vyriešiť bez nákladov. Aj vy ste tu uviedli, že ste to vyriešili. Možno aj to je riešenie - niekoho poprosiť. Ďalšia možnosť s pokakanou plienkou je dojsť domov a vyriešené.
18. august 2013

robo

Zadlzene je lebo Palko safari. Zadlzuje on nas niw mi jeho. A ho neobranujte co ste jeho hovorca.on ma starosti len so svojim platom.nie s problemami mesta. A ja nebudem z mesta nosit zasratu plienku.to mozete vy.takze tak.problem ma riesit primator.
19. august 2013

Ján

Gratulujem. Diskusia ide pekným smerom. Plienky má riešiť primátor...
01. júl 2014

Peter

Mna by skor zaujimalo, preco sa s tym priestorom\budovou nic nerobi a chatra. A v strede centra. Nieje na to zakon ?
01. júl 2014

Ján

Je to súkromná vec. Ak vás to veľmi zaujíma choďte sa spýtať tam. Nechátra to. Je to váš subjektívny názor. Ak budete mať dom v strede mesta pochopíte to. Zákon je a je to v súlade s ním.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania