30 ulíc bez dostatočného označenia

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Neriešený
meno
Ján Haluška 09. marca 2014

Po rozhovore s ,,odkazom pre starostu", dávam zoznam ulíc bez náležitého označenia. Chýbajú tabule s názvom ulice. Na niektorých viac kusov. V tomto zozname je ich 30. Ďalšie pošlem neskôr.
Prvých 30 ulíc:
Hlavná , Masarykova, Levočská, Jarková, Baštová, Okružná, Suchomlynská, Slovenská, Kováčska, Metodova, Konštantínova, Svätoplukova, Kmeťovo stromoradie, Vajanského, Duklianska, Rumanova, Lesík delostrelcov, Plzenská, Štefánikova, 17. Novembra, Francisciho, Kuzmányho, Štúrova, Jazdecká, Urbánkova, Záhradná, Sídlisko duklianskych hrdinov, Nábrežná, Hurbanistov, Námestie legionárov.

10. marec 2014

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.
18. marec 2014

Odpoveď samosprávy

Na oddelenie služieb občanom MsÚ v Prešove bolo doručené oznámenie o pridelení podnetu zverejneného na stránke www.odkazprestarostu.sk, evidované pod číslom 7923. Ide o podnet z domény odkaz pre starostu týkajúci sa nenáležitého označenia názvov ulíc a chýbajúcich uličných tabúľ v meste Prešov.

Označovanie ulíc a iných verejných priestranstiev zabezpečuje obec na vlastné náklady a všetky náležitosti ich označovania upravuje zákon o obecnom zriadení a vyhláška MV SR č. 31/2003 Z. z., ktorou sa ustanovujú podrobnosti o označovaní ulíc a iných verejných priestranstiev a o číslovaní stavieb v platnom znení. Ulice sa označujú názvami na orientačných tabuliach rovnakého typu. Orientačná tabuľa s názvom ulice sa umiestňuje na pozemnú stavbu (ďalej len „budova“), ktorá sa nachádza najbližšie k miestu vyústenia ulice do stredu obce, a na budovu, ktorou sa ulica končí.

Mesto Prešov pri označovaní ulíc postupuje v súlade s platnou legislatívou. Novo pomenované ulice označujeme uličnými tabuľami podľa schváleného pomenovania a ulice už existujúce pravidelne monitorujeme a poškodené uličné tabule vymieňame, prípadne odstránené dopĺňame. Reagujeme aj na podnety občanov mesta, ktorí sú v mnohých prípadoch veľmi súčinní pri oznamovaní niektorých nedostatkov súvisiacich s označovaním ulíc a ich pomoc oceňujeme. Mesto Prešov aj naďalej bude označovať ulice uličnými tabuľami, tak ako nám to ukladá vyššie citovaný zákon a vyhláška.

Dovolím si poďakovať každému občanovi za zistené a poskytnuté informácie týkajúce sa označovania názvov ulíc a iných verejných priestranstiev v meste Prešov.

08. máj 2014

Ján Haluška

Do dnešného dňa nedošlo k pozitívnej náprave a z tohto dôvodu podnet treba označiť ako neriešený. Nie je v odpovedi naznačený ani termín výroby a osadenia tabúľ. K náprave došlo iba v prípade osadenia tabúľ ulíc, ktoré boli skôr uverejnené.
08. apríl 2015

Ján Haluška

Po viac ako roku nedošlo k vyriešeniu podnetu. Podnet treba označiť ako neriešený.
27. máj 2015

Ján Haluška

odkazprestarostu:
✖ Podnet bol označený ako Neriešený

S ľútosťou Vám oznamujeme,
že pri riešení podnetu 30 ulíc bez dostatočného označenia do dnešného dňa nedošlo k pozitívnej náprave a z tohto dôvodu podnet označujeme ako neriešený.

Veríme, že Vás neúspech neodradí od pridania ďalších podnetov a ďakujeme za Váš záujem a spoluprácu, bez ktorej by riešenie podnetov prostredníctvom nášho portálu nebolo možné.
.........................................................................
Ján Haluška:
Ako mám na to reagovať?
Mám dať znovu podnet?
Kedy sa dožijeme, aby ulice mali svoje tabule tak ako to píše vyššie citovaná vyhláška?
Mesto Prešov pri označovaní ulíc NEPOSTUPUJE v súlade s platnou legislatívou.
Ako máme pochopiť rozpor medzi vyjadrením mesta a skutočnosťou?
Je odpoveď mesta iba formalita, alebo iba citácia vyhlášky?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania