Odfláknutá rekonštrukcia

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Dávid Jaš 14. septembra 2016

V súčasnosti prebieha rekonštrukcia chodníka na ulici Budovateľskej. Súčasťou rekonštrukcie je aj výmena vonkajších obrubníkov od cesty a vnútorných obrubníkov od oplotení. Súbežne prebiehala rekonštrukcia chodníka aj na ulici Štúrovej a Radlinského. Prečo sú obrubníky vymenené len na Budovateľskej? Kto schválil takto nevkusnú, neúplnú prácu v zvyšných dvoch uliciach, kde sa nový vymenený obrubník napája na starý a zničený, ktorý je niekde pod úrovňou nového asfaltového koberca a niekde z neho trčí? Skutočne sa musí v Prešove robiť všetko minimálne na dvakrát? Žiadam radnicu o vyjadrenie. Súčasné riešenie je nevzhľadné, nevkusné a je príkladom toho, keď sa šetrí tam, kde by sa nemuselo. Pripájam aj fotografiu, ktorá ukazuje, ako by mohlo vyzerať rozhranie medzi cestou a chodníkom z asfaltu

15. september 2016

Marek Seliga

Veď ho asi vymenia,možno ho nemali...
15. september 2016

Dávid Jaš

Áno, to určite. Videli ste niekde najprv zaliať asfaltový koberec a potom meniť obrubník....? Nikde sa to tak nerobí. Je to odfláknuté.
19. september 2016

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.



Mestský úrad v Prešove
22. november 2016

Odpoveď samosprávy

Mesto Prešov odsúhlasilo v roku 2016 rozsiahlu súvislú opravu cca. 80 miestnych komunikácií na území mesta Prešov vo väčšine komunikácií pre peších. Na týchto komunikáciách bola odsúhlasená výmena krytov, kde zhotoviteľ diela vymieňa vrchný asfaltový kryt z liateho asfaltu LA za asfaltobetón ABJ, bez výmeny obrubníkov. Výmena obrubníkov sa zrealizuje len v nevyhnutných prípadoch, t.j. v prípade výrazného poškodenia alebo v miestach, kde obrubníky chýbajú prípadne pri celkovej rekonštrukcii chodníka. Pri súvislej výmene krytu na chodníkoch Štúrovej a Radlinského ulice nešlo o rekonštrukciu.

Ďakujeme Vám za Váš podnet a vážime si Vašu pozornosť ako vnímavého občana tohto mesta a za predpokladu doručenia ďalších podnetov sme pripravení na ich riešenie.


Mestský úrad v Prešove

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania