Lesík delostrelcov-reklama-vizuálny smog

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení

Predpokladám nelegálna reklama na zábradlí na moste v smere z centra na Rusínsku ulicu. Dlhodobo je to priestor, kde sa vyvesujú takéto reklamné plagáty a zjavne to nikomu neprekáža. Zaujíma sa mesto o tieto reklamy a celkovo o vizuálny smog v Prešove?

23. august 2019

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
23. august 2019

Odpoveď samosprávy

Mesto Prešov, ako príslušný cestný správny orgán pre miestne a účelové komunikácie v zmysle § 3 ods. 2 zákona č. 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách (cestný zákon) v znení neskorších predpisov a v zmysle §44 písm. c/ zákona č. 56/2002 Z.z. o cestnej doprave v znení neskorších predpisov, zaujíma k Vášmu podnetu v predmetnej veci nasledujúce stanovisko. Reklamné zariadenie (baner) bolo umiestnené na cestné zábradlie Ul. Lesík delostrelcov bez povolenia. V zmysle ods. 6 §8 zákona č. 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách (cestný zákon) skládky materiálov alebo reklamné stavby, ako aj iné zariadenia (transparenty, reklamné, informačné a propagačné zariadenia „banery“), ktoré neslúžia na správu pozemných komunikácií ani na riadenie cestnej premávky a prevádzku dopravy, je zakázané umiestňovať na križovatke tak, aby bránili vodičovi v rozhľadovom poli vodiča na križovatke. Cestný správny orgán vyzval k okamžitému odstráneniu banera z cestného zábradlia. Pri zistení umiestnenia takýchto reklamných zariadení (banerov) na cestných zábradliach pracovníkmi mesta cestného správneho orgánu pre miestne komunikácie, mestskej polície, alebo štátnej polície, odbor životného prostredia a dopravnej infraštruktúry Mestského úradu v Prešove, v prípade totožnosti spoločnosti umiestnenia reklamného zariadenia, vyzve k okamžitému odstráneniu banera zo zábradlia. Pri nezistení totožnosti bude baner ihneď odstránený mestom Prešov.

Mestský úrad v Prešove
23. august 2019

NebudemLabutKedNebuduUradnici

Píšete ,,Cestný správny orgán vyzval k okamžitému odstráneniu banera z cestného zábradlia." Koho ste vyzvali prosím? Lebo nižšie píšte, že ,,Pri nezistení totožnosti...". Tak teda zistili ste totožnosť alebo nie? Ak sa podarí zistiť, tak zvyknete aj udeľovať pokuty... lebo inak je to nekonečný boj s veternými mlynmi keď umiestňovateľovi nič nehrozí... nabudúce to urobí znova. Ďakujem z vysvetlenie.
04. jún 2020

Ingrid

Problém sa opakuje. Momentálne je tam umiestnený tento baner.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania