Hlavná-webová stránka mesta-nefunkčná stránka

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Vyriešený

Nefunkčný certifikát na weboch mesta www.presov.sk a egov.presov.sk kde sú OPEN DATA a tretie strany ich aktívne využívajú... z tohto dôvodu v aplikácii MHD Prešov nefungujú GPS polohy a meškania MHD. Mám 3 otázky... 1. Kto je zato zodpovedný? Mesto alebo dodávateľ? Ak dodávateľ, tak prosím uviesť názov firmy. 2. Prečo mesto používa platené certifikáty RAPID SSL keď existujú technicky identické od Let's Ecrypt a sú zadarmo? 3. Aké opatrenia budú prijaté ako prevencia proti takýmto zlyhaniam?

02. december 2019

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
20. december 2019

Odpoveď samosprávy

Zdôvodnenie nefunkčnej webovej stránky mesta: Funkčnosť SSL certifikátu pre doménu *.presov.sk vypršala 01.12.2019. Predĺženie platnosti SSL certifikátu sme po zakúpení zaslali dodávateľskej firme CORA GEO, s.r.o. 02.12.2019, ktorá ho nainštalovala na egov.presov.sk 03.12.2019. Za oneskorené nainštalovanie SSL certifikátu na túto doménu a za tak vzniknutý výpadok funkčnosti tejto domény sa týmto ospravedlňujeme. V budúcnosti z tohto dôvodu plánujeme používať pre doménu *.presov.sk bezplatný SSL certifikát.

Ďakujeme Vám za Váš podnet a vážime si Vašu pozornosť ako vnímavého občana tohto mesta.

Kancelária prednostky MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania