Kúpeľná-cesta-znečistená

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení

Žiadam o zmenu z kamienkov na trávnik skôr než tam príde k vážnemu úrazu alebo dopravnej nehode. Pri výstavbe nového úseku chodníka na Kúpeľnej bol daný trojuholník zasypaný kamienkami. Ako vidíte kamienky sú všade naokolo a dokonca upchávajú kanalizačný vpust alebo malé doň priamo prepadajú. Videl som ako sa mladý chalan vysypal z kolobežky pretože na tých kamienkoch dostal šmyk, minútu tam zodretý plakal. Byť na jeho mieste žalujem mesto alebo projektanta. Takéto kamienky dávajte tak max. do peších zón, nie k cestám a ešte ku škole kde behajú deti. Zaujímavé, že vedľa je zrkadlovo taký istý trojuholník len starý z minulosti (druhá foto) a vtedy tam mohla byť naprojektovaná tráva, ale teraz máme lacné trápne riešenie s nasypaním kamienkov, nehnevajte sa vyzerá to otrasne. Keď v takom istom trojuholníku vedľa dokáže roky prežiť tráva, tak nechápem prečo by neprežila aj v novom, len treba dostatočne hlboko vykopať a nasypať hlinu a posiať trávu. Navyše novy stav nebol zjednotený so starým a funkčným tesne vedľa = nekoncepčné od projektanta. Žiadam o zmenu z kamienkov na trávnik skôr než tam príde k vážnemu úrazu alebo dopravnej nehode.

07. august 2020

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
25. január 2021

Odpoveď samosprávy

Mesto Prešov v danej lokalite realizovalo projekt „Cyklochodník Mlynský náhon“ v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu - z európskych zdrojov, v súlade so Zmluvou o poskytnutí nenávratného finančného príspevku č. IROP-Z-302011M311-122-15, uzatvorenou medzi Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR a Mestom Prešov. Zhotoviteľ zrealizoval dielo podľa projektovej dokumentácie, ktorá bola súčasťou schvaľovacieho procesu. Realizácia projektu je v súčasnosti ukončená, stavba je skolaudovaná. Zatiaľ neprebehla kontrola z úrovne Riadiaceho orgánu, o.i. aj z dôvodu mimoriadnej situácie vo vzťahu ku COVID-19, preto nie možné zrealizovať operatívne na zhotovenom diele požadované zmeny, ktoré nebudú v súlade so schváleným projektom.
Ďakujeme za Váš podnet a záujem o mesto Prešov.

Odbor riadenia projektov MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania