Zvýšenie bezpečnosti a zabránenie tragédii

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

V riešení
meno
Obcan 30. júna 2014

Dobry den, chcel by som sa informovat, ci by bolo mozne nainstalovat tzv. "retarder" (pripadne doplneny o zníženie max. povolenej rýchlosti) na prechode ulic Gorazdovo nabrezie a Sadová, a to z toho dovodu, ze nakladne vozidla smerujuce k cisticke odpadovych vod a niektori majitelia garazi v danej lokalite jazdia neprimeranou rychlostou (70-80 km/h), pricom svojou bezohladnostou vazne ohrozuju obyvatelov okolitych obytnych budov, deti, ludi vychadzajucich zo Sadu Mieru, ako aj vozidla vychadzajuce od domu c. 404 na ulici Gorazdovo nabrezie z neprehladnej odbocky spoza garaze. Je len otazkou casu, kedy sa tu stane vazna dopravna nehoda... Vdaka.

02. júl 2014

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za nahlásenie podnetu. Odpoveď ako aj prípadné riešenie zabezpečíme prostredníctvom referentky pre dopravu MsÚ. Pripomíname, že akékoľvek zmeny v oblasti dopravy v meste môžeme urobiť až po odsúhlasení Okresným dopravným inšpektorátom.
O výsledku vás budeme informovať.



Michal Ďureje
hovorca mesta
15. júl 2014

Odpoveď samosprávy

Umiestnenie spomaľovacieho prahu by zhoršilo kvalitu života obyvateľom predmetnej lokality, vzhľadom na hluk, ktorý vzniká pri prejazde cez spomaľovací prah. Rozhľadové pomery sú vyhovujúce a preto s osadením spomaľovacieho prahu neuvažujeme. Porušovanie najvyššej povolenej rýchlosti v danej lokalite postúpime Okresnému dopravnému inšpektorátu ako podnet k vykonaniu merania rýchlosti.

Lucia Dujničová
Referent pre dopravu
Mestský úrad
17. december 2014

milan

pekny den....umiestnenie retarderu by zhorsilo kvalitu zivota obyvatelov?...nuz..dobre ste to vymysleli...zlepsite im kvalitu tym,ze im bude teraz popod okna prechadzat kazde auto...co bude chciet ist na opacny koniec ulice rudnaya..kedze ste zjednosmernili tuto ulicu...gratulujem.urcite sa obyvatelia prilahlych domov tomu potesili.
01. október 2018

frantisek

to je odpoved? ved ked sa ludia citia na ulici bezpecnejsie to hadam kvalitu zivota zlepsuje.. reterdery by v tomto pripade jednak boli daleko od okien a druhak to az taky hluk zas hadam nerobi..

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania