Prepadnuté chodníky

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

V riešení
meno
Anonymný užívateľ 21. júla 2014

Chodníky v okolí paneláka na Makovického ulici sú dlhodobo v katastrofálnom stave. Rozpadnutý liaty asfalt je iba drobnosť v porovnaní s prepadnutými časťami chodníkov, ktoré sú schodné iba veľmi obtiažne.

Kedy sa konečne pristúpi k oprave prepadnutých častí chodníkov, ktoré sú na fotografiách ? Neuvažuje sa tiež s odstránením liateho asfaltu z okolitých chodníkov (podobne, ako bol odstránený asfalt z chodníka na ulici Novackého - http://www.odkazprestarostu.sk/prievidza/podnety/7145/zniceny-chodnik-na-novackeho-ulici) ? Chôdza po betónových chodníkoch je podstatne pohodlnejšia v porovnaní so súčasným stavom. Technológiu na opravu poškodeného liateho asfaltu mesto nemá a na kompletnú opravu chodníkov môžeme čakať ďalších minimálne 20 rokov.

Je už polovica júla a v celej Prievidzi som nezaregistroval žiadnu aktivitu týkajúcu sa opráv chodníkov alebo ciest. To sa znova začne s opravami až na konci októbra, ako je v Prievidzi dobrým zvykom ?!

22. júl 2014

Odpoveď samosprávy

Poruchu na uvedenom chodníku registrujeme a spolu so zástupcom bytového domu sme vykonali obhliadku a dohodli sa na oprave tohto úseku a taktiež úseku nad bytovým domom. Opravy sú však závislé od finančných možností mesta a tie nám v súčasnosti neumožňujú vykonávať plošné opravy chodníkov. Pri zlepšení finančnej situácie patrí uvedená opravy medzi priority.
Príprava opravy komunikácií je vo finálnej fáze. Práce na opravách miestnych komunikácií by mali začať ku koncu mesiaca august.


Dušan Kohút
referent výstavby
Mestský úrad

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania