Plný kontajner

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený

Takto to vyzera vikend co vikend.Nejde len o to ze ludia nestlacaju flase ale stale tam davaju odpad aj s blizkej vecierky fresh a stale je to preplnene a potom je z toho bordel vsade naokolo.Dufam ze to nebude pre mesto taka financna zataz doplnit jeden kontajner alebo to vyriesit s predajnami.Dufam ze sem nenapise pan Dureje tradicny odkaz...Dakujem.

22. september 2014

pet

Dušan ved ten kontajner patri sukromnej firme Tezas ,tak im sa stazuj ze ten odpad neodviezli.
22. september 2014

Dusan

Mne je jedno kto je vlastnik tak nech si tam daju t+t svoju radsej dve.
30. september 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Nádoby na triedený zber sú prideľované ku každému stanovišťu nádob na zmesový komunálny odpad, tieto sú viazané na počet trvalo prihlásených obyvateľov mesta pre danú spádovú oblasť. Systém pridelenia nádob je pre celé územie mesta jednotný. Nádoby na triedený zber(plasty, sklo, papier) sú vyvážané 1x týždenne, vývoz kovov a VKM je zabezpečovaný 1xza 14 dní. Nádoby na zmesový komunálny odpad v časti HBV sú vyvážané dvakrát za týždeň. Periodicitu vývozov nie je možné zvýšiť, je naviazaná na rozpočet mesta.
Neplánujeme pridať ďalšie nádoby na triedený zber. Problém prepĺňania niektorých nádob nie je v ich nízkej kapacite, ale v zlom triedení, nestláčaní odpadu a využívaní nádob aj osobami, ktoré tieto nádoby využívať nesmú, t.j. právnické osoby, podnikatelia, tieto sú povinné odpady triediť a likvidovať na vlastné náklady a nevhadzovať tieto odpady do nádob umiestnených na území mesta pre obyvateľov.
Vyzývame preto obyvateľov, aby neplytvali kapacitou smetných nádob, ale obaly a fľaše riadne stláčali.
Žiaľ podobných prípadov kedy ľudia nevhodne separujú odpad je viacero. Nie je tomu tak iba po sviatkoch ako je Veľká noc, Vianoce, Nový rok. V niektorých lokalitách mesta zaznamenávame tento jav častejšie. Aj preto sme sa snažili poukázať na túto tému v článku, kde vysvetľujeme spôsoby ako správne separovať odpady. Viac informácií sa dočítate v článku a v reportáži. http://www.prievidza.sk/spravodajstvo/ako-spravne-separovat-a-dokonca-usetrit/
Uvedenú prevádzku a jej nakladanie s komunálnym odpadom preveríme.


Michal Ďureje
hovorca mesta
02. október 2014

Odpoveď samosprávy

Nádoby na triedený zber na predmetnom stanovišti sú pridelené k bytovému domu na Veľkonecpalskej ulici. V zmysle platnej legislatívy a § 4 Všeobecne záväzného nariadenia mesta č.149/2014 o nakladaní s komunálnym odpadom na území mesta Prievidza sú Fyzické osoby – podnikatelia a právnické osoby povinné odpady vznikajúce pri bezprostrednom výkone tvoriacom predmet podnikania (vrátane obalov) zhodnocovať alebo zneškodňovať na vlastné náklady. Takéto odpady nie sú komunálnym odpadom a za ich zhodnotenie alebo zneškodnenie zodpovedá pôvodca odpadu. Pôvodcovi odpadu bola zo strany Mestského úradu zaslaná výzva na nápravu. V prípade opakovaného ukladania odpadu je možné priamo kontaktovať MsP.



Monika Majdanová
referent životného prostredia
02. október 2014

DDD

Dnes tam boli zase folie nahadzane.Uvidime ako to bude dalej.Popripade pripojim foto.
07. október 2014

robo kalina

smetiari zaspali!
13. október 2014

Odpoveď samosprávy

Opätovne bola vykonaná kontrola uvedenej lokality. Nádoby sú kapacitne postačujúce, skontrolovali sme aj prevádzku CBA ( tá je najbližšia) Odpad z činnosti zvážajú do materskej spoločnosti (plasty), papier odovzdávajú v Zberných surovinách. Vedúca predajne má zaslať písomné vyjadrenie k upozorneniu ohľadom likvidácie odpadu. Pokiaľ ide o komunálny odpad- plasty od zamestnancov, mali by ich likvidovať v zbernom dvore, ale pokiaľ ich vhodia do 1100 lit. nádob, nemôžeme im udeliť sankcie, nie je to v rozpore s legislatívou.

Andrea Nikmonová
vedúca oddelenia výstavby a
životného prostredia
Mestský úrad
23. október 2014

Štefan

No nepochopím to keď je plný kontajner ľudia tam hádžu a hádžu ako keby na sídlisku bol iba 1 kontajner ???
23. október 2014

roébko

nevychovanci!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania