Ulica M. R. Štefánika -parkovanie-chýbajúce miesta

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý

Dobrý deň, Bolo by možné prosím vás obnoviť dve parkovacie miesta vo vnútro bloku medzi bytovkami- 130 na M. R. Štefánika a bytovku kde sú menšie obchodíky (Duke, drogéria, galanteria)? Donedávna tieto dve parkovacie miesta mali normálne panelové/kamenné podklady pre parkovanie ale sú už zničené, zatlačené a zahrabané pod hlinou. Dostali sme aj upozornenie od susedov pri parkovaní že nejaká dobrá duša teda na tieto miesta začala volať políciu kvoli tomu že uz to teda nemá význam ako parkovacie miesto pre autá. Bola by možná obnova týchto parkovacích miest? , už takto tu nemáme kde parkovať pomaly a nie to ešte riešiť pokuty. Ďakujeme.

27. apríl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Parkovanie na zeleni nie je povolené. Práve preto podobné prípady rieši MsP. V prípade žiadosti o dobudovanie parkovacích miest je potrebné vec komunikovať s príslušným Výborom volebného obvodu (VVO). Práve príslušný VVO rozhoduje o výstavbe parkovacích plôch s ohľadom na finančné možnosti samosprávy a ďalšie skutočnosti.
Vaša lokalita spadá pod VVO II-Sídlisko Píly.:
http://www.prievidza.sk/samosprava/stretnutia-vyborov-volebnych-obvodov/
Kto? odbor výstavby MsÚ
Kedy? pri výstavbe parkovísk, dodržiavame prioritizáciu príslušného VVO

Michal Ďureje-hovorca mesta
27. apríl 2022

majo

u nás vo vnutrobloku pri Obch. akafemii si tiež jeden junák veselo parkuje na zeleni a policajti to vôbec meriešia. prišla hliadka a tvaril sa príslužník že nevie....stačí si pozrieť katadtralnu mapu a tam vidí kde je parkovanie a lde nie. Takže s m. policiou aj tak nič nevyriešite
27. apríl 2022

Andrea

No vidíte tu je to zasa opačne, zatlačené parkovacie miesta do zeme od veľkých aut a dodávok a človek ako naschval začne volať políciu keď tu pribúdajú autá a skladáme sa tu ako tetris :)
10. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Na základe stanovených podmienok pristupujú jednotlivé volebné výbory mestských častí v určovaní priorít opráv a výstavby spevnených plôch pre parkovanie osobných vozidiel. Vzhľadom na požadovaný objem požiadaviek na výstavbu spevnených plôch vo volebnom obvode č. 2, kde v súčasnosti evidujeme 20 žiadostí, nie je možné požiadavke na výstavbu spevnených plôch v lokalite na Ulici M.R. Štefánika vyhovieť.

oddelenie výstavby

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania