Poškodená strecha - ZŠ Energetikov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 04. januára 2015

Strecha nad vchodom do ZŠ Energetikov je už dlhší čas poškodená a zatekajúca voda poškodila drevený obklad, ktorý postupne hnije a odpadáva.

Kedy bude poškodená strecha konečne opravená ? Bude sa čakať, kým spadne obklad niekomu na hlavu ? Rovnako poškodená a zatekajúca, avšak zatiaľ v menšom rozsahu, je strecha aj nad vedľajším vchodom.

Tiež by určite nielen mňa zaujímalo, aké má samospráva zámery s budúcnosťou tejto školy. Zvonku totiž po 35 rokoch bez akýchkoľvek investícií vyzerá ako ošarpaná ruina s hnilými oknami a odpadávajúcou omietkou. A spodná časť budovy natretá čiernou (!!!)
farbou má zrejme u žiakov navodiť tú správnu pohrebnú atmosféru.

Bude sa budova školy v dohľadnej dobe rekonštruovať (aspoň okná a fasáda) ?

05. január 2015

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Zlý stav budovy ZŠ Energetikov je len zlomok v investičnom dlhu mesta. Investičný dlh reprezentuje dlhoročné neinvestovanie do majetku mesta ako sú budovy materských a základných škôl, či chodníkov a ciest. Investičný dlh mesta Prievidza je nevyčísliteľný. Dlhodobým ignorovaním potrieb v udržiavaní objektov sa znehodnocoval mestský majetok a dochádzalo tak k zvyšovaniu nákladov na energie.
V prípade opráv tejto školy môžeme čakať na mimorozpočtové výzvy.


Michal Ďureje
hovorca mesta
06. január 2015

vigoo

Pripájam sa ku návrhu riešiť katastrofálny stav ZŠ Energetikov. Školu navštevuje aj moja dcéra a pohľad od parku je na zaplakanie. Skúšal niekto sedieť v triedach na slnečnej strane, keď tam pečie slnko cez pozostatky žalúzií ? A v zime cez tie zbytky okenných rámov pekne ťahá. Pekná vizitka a prístup mesta k našim deťom.
12. január 2015

Odpoveď samosprávy

spolupráci so zriaďovateľom informovali aj ministerstvo školstva, je zaslaná žiadosť na finančnú výpomoc pri riešení havarijného stavu okien školy. Odpoveď zatiaľ neprišla.
Rozpočet školy spolu s vlastnými príjmami po zaplatení energií a služieb je využívaný na rekonštrukcie najkritickejších častí budovy školy, estetizáciu interiéru a nákup UP.
Pri rozhodovaní na čo použijeme finančné prostriedky vždy berieme do úvahy v prvom rade bezpečnostné hľadisko. Naposledy to bola výmena sklobetónových výplní na TV, časti ktorých boli úplne vypadané a tiež bola ohrozená nielen bezpečnosť ale aj celková prevádzka v zimnom období.
Finančné prostriedky pridelené ZŠ z rozpočtu mesta v minulom kalendárnom roku boli použité na rekonštrukciu časti zatekajúcej strechy.
Nakoľko zostala na sídlisku už len jedna ZŠ, snaha vedenia školy a zriaďovateľa je udržať ju v prevádzke. Spoločne vyvíjame úsilie získať finančné prostriedky na havarijný stav z ministerstva školstva.

Keď si prezrieme interiér školy a exteriér prednej časti budovy školy je nám jasné, že farby sú žiarivé a „motivujúce“. Žiaľ zadná časť školy nie je oplotená a pre stromy aj ťažšie viditeľná zo strany obyvateľov najbližších obytných domov. Toto dáva možnosť vandalom zdržiavať sa v areáli za každého počasia a poškodzovať budovu rôznym spôsobom. Na stene školy boli nevhodné až vulgárne kresby a nápisy. Skúšali sme to zatrieť širokou škálou farieb, žiaľ jedine táto tmavošedá dokázala všetko prekryť, cez iné farebné odtiene vulgarizmy bolo vidieť.


Viera Dušičková
riaditeľka školy
15. august 2018

Michal Dobiaš

Dobrý deň.
Tento podnet je vyriešený. Základná škola na Ulici Energetikov, ktorá je správcom objektu školy, zabezpečila rekonštrukciu prístrešku.

Ďakujeme za nahlásenie podnetu.

S pozdravom
Michal Dobiaš
poslanec MsZ Prievidza
17. júl 2020

Pavol Ruják

Za vlády komunistov bolo školopovinných detí i škôl omnoho viac ako teraz a neboli v takomto dezolátnom stave, ošarpané a natierané čiernymi farbami kvôli pôsobeniu asociálnych vandalov s ktorými si nevie mesto poradiť (asociálov pribudlo a detí ubudlo) a vzdelávanie detí bolo úplne zadarmo. V súčasnosti rodičia platia rôzne poplatky (režijné na chod jedální, na školský klub detí, na ZRPŠ, príspevky na nákup školských učebníc atď. atď.) - a školy nemajú peňazí ani na údržbu ani na nič. Štrnganie kľúčami na námestiach ľuďom lepšiu budúcnosť, bohužiaľ nezaistilo... :-(

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania