Cesta alebo chodník ?

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 04. januára 2015

Cesta na ulici Na Karasiny končí pri paneláku vedľa materskej školy. Ďalej pokračuje asfaltovou plochou (cca od roku 1991), ktorá slúžila ako CHODNÍK, ktorým sa dá dostať do lesoparku. S postupnou výstavbou rodinných domov sa ale chodník samovoľne zmenil na cestu, avšak bez akýchkoľvek dopravných značiek. Takže po tejto ceste-chodníku chodia ľudia do lesoparku a keď ide auto, tak odskakujú na trávnik, lebo inde sa uhnúť nedá.

1. Ide na tomto mieste o chodník alebo o cestnú komunikáciu ?
2. Ak ide o chodník, prečo po ňom jazdia automobily ?
3. Ak ide o cestu, prečo nie je premávka upravená dopravnými značkami ?

- značka B3 - Zákaz vjazdu všetkých motorových vozidiel s dodatkovou tabuľkou "Okrem dopravnej obsluhy", aby na uvedenom mieste nejazdili vodiči, ktorí si chcú skrátiť cestu do lesoparku, ale iba majitelia okolitých nehnuteľností.

- značka A14 - Chodci, keďže ide o miesto s výrazne zvýšeným pohybom chodcov

- značka B 31a - Najvyššia dovolená rýchlosť obmedzujúca rýchlosť na 20 km/h.

Prístup do lesoparku je tiež po asfaltovej ceste z Bôrovej ulice. Ani na tomto úseku nie sú osadené dopravné značky upozorňujúce na zvýšený pohyb chodcov a nie je tu znížená rýchlosť. Takže autá tu bežne jazdia 50-kou a chodci odskakujú do jarku.


Budú na uvedených miestach umiestnené dopravné značky, ktoré tam jednoznačne majú byť ? Výhovorku na nedostatok finančných prostriedkov nebudem považovať za odpoveď. V meste sa v minulých rokoch osadilo množstvo úplne zbytočných dopravných značiek, na ktoré sa peniaze bez problémov našli.

05. január 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Stanovisko k podnetu zabezpečí referent dopravy MsÚ.


Michal Ďureje
hovorca mesta
14. január 2015

Odpoveď samosprávy

Cesta na Ul. Na karasiny je miestna komunikácia, dopravné značenie ktoré absentuje bude doplnené v rámci finančných možností mesta Prievidza v nasledujúcom období.

Lucia Dujničová
Referent pre dopravu
Mestský úrad
12. október 2018

Miroslav Holec

Paní Dujničová, pojem "následující období" je co? horizont měsíců, roků, pětiletky?
Takovéto obecné a nicneříkající informace je zbytečné psát. Máte tam 13 "unlike"...
13. október 2018

Michal Dobiaš

Dobrý deň.
Cesta už je zrekončštuovaná a rozšírená na požadovanú zákonnú šírku 6 metrov. Vedľa cesty sa ešte ide realizovať úplne nový chodník, ktorý bude mať šírku 2 metre. Súčasťou prác je aj vodorovné dopravné značenie na ceste. To všetko realizuje investor bytového domu NORD RESIDENCE na vlastné náklady a bezodplatne odovzdá do majetku mesta. Predpokladám, že všetko bude hotové do konca novembra.

Michal Dobiaš
poslanec MsZ Prievidza
13. november 2018

Michal Dobiaš

Dobrý deň.
Ďakujeme za podnet. Súkromný investor tak ako sľúbil, vybudoval úplne nový úsek cesty vrátane chodníka tak, aby cesta aj chodník spĺňali technické požiadavky.

Podnet je vyriešený.

S pozdravom
Michal Dobiaš
poslanec MsZ Prievidza

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania