Domáci miláčikovia

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

V riešení
meno
gabriela 26. marca 2015

,,Milačikom" už nestačí špiniť na trávu , už na to využívajú aj chodníky. Prosím tvrdo zakročiť. Vo svete to ide (odber DNA), tak prečo nie u nás? Vraj je to drahé? Nuž majiteľov treba aspoň postrašiť a budú zbierať a nie striehnuť či ich nikto nevidí.

26. marec 2015

...

Nadhera.Tu maju zvierata viac prav a priestoru ako ludia(deti).Hov..n plne sidliska a ihriska a nic sa tu s tym nerobi.A este sa budu stazovat ze musia vela platit a ziadna zodpovednost za svoje zviera (cest vynimkam).
26. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za nahlásenie podnetu. Prosíme psíčkarov k väčšej zodpovednosti.

Náš spôsob riešenia uvedeného problému je okrem sankcionovania nezodpovedných psíčkarov aj podpora zodpovedných ľudí. Obyvateľ Prievidze, ktorý riadne zaplatil daň za psa, dostane zadarmo 25 špeciálnych vreciek na psie exkrementy s lopatkou. Po vrecká si môžu prísť psíčkari na mestský úrad do kancelárie číslo dverí 213, 120 a 119. Prievidza sa takto snaží nielen oceniť a motivovať zodpovedných majiteľov psov, ale aj upozorniť na povinnosti tých majiteľov, ktorí pri venčení znečisťujú mesto.
Hlavným cieľom rozdávania papierových vreciek je teda podnietiť psíčkarov k väčšiemu záujmu o čisté parky a verejné priestranstvá.
Pripomíname, že kto bezprostredne neodstráni výkaly, ktorými pes znečistil verejné priestranstvo, môže dostať v zmysle VZN 66/2002 pokutu do výšky 65 €,.

Ak ste svedkami takéhoto konania prosím privolajte mestskú políciu.



Michal Ďureje
hovorca mesta
26. marec 2015

peter

presne tak.toto sa ma sledovat a davat im mastne pokuty.
27. marec 2015

kraslica

A ako to ma mesto sledovať?? Ma namontovať všade kamery a budeme tu ako v budúcnosti ? Pes sa vy..re, kamera zaznamená a polícia príde s majákmi dať pokutu? Potom tu bude ďalší príspevok o buzerácii zo strany mesta a polície. Nechápem tomuto príspevku a prečo na túto stránku? Mesto vydalo nariadenie, polícia rieši. Každý je zodpovedný za seba a keď to neni ľudom ľahostajné tak zavolajú tam kde majú.Keď im to je ľahostajné tak to bude vyzerať takto. Najľahšia cesta buzerovať niekoho fotkou. A testy DNA ma pobavili. Však založte firmu , behajte po PD , zbierajte ho..na a robte rozbor ..
31. marec 2015

realista

s hovienkami na chodnikoch sa budeme stretavat bohuzial castejsie. Mesto sa snazi kazdu volnu zelenu plochu zastavat a toto je odkaz od nasich stvorhnohych kamaratov. Nemaju sa kde vykakat. Kazdy psik sa snazi najst si vhodne miesto kam to vytlaci. Ja osobne psika mam a zbieram po nom. Teda vacsinou. Ked sa vykaka vecer po tme, ze sa to neda jednoducho najst pretoze toto uzasne mesto sa rozhodlo svetlom setrit, tak prosim. Ma to ekonomicke aj ekologicke vysvetlenie. Ale ked osvetli kaplnku v Necpaloch tak tym dava najavo svoje arogantne postavenie ekonomicko-ekologicky rozmer jeho krokov sa straca. Od psikov sa mozme vela naucit. Konkretne tento demostrativne urobil to co robi mesto pre svojich obcanov. Vys..l sa na nas.
02. apríl 2015

kraslica

Neviem ci to je o meste alebo o ludoch..zas jeden vykrik nespokojneho obcana..este dobre ze v meste zije dalsich 9000 ktory su spokojny a vidia co mesto pre obcanov robi. Ale uznavam ze vzdy sa najdu nespokojny ludia vsade a maju svoj nazor ..vsak na zaklade nich sa vzdy zacne riesit problem..
11. apríl 2015

pre realista

Nemyslim,ze to je o meste ale o ludoch.Ved ked je nas.ate vedla chodnika kde ma byt pes na voditku tak to musi byt vidiet zas az taka tma nebyva a uz vobec nechapem,ked je nas.ate na alebo pri detskom ihrisku,to uz nechapem vobec.Na Kutovskej pri potoku je vyhradene pre psov,tak neviem co by ste chceli,este tam mate aj smetiak.To ked som pisal,aby dali na detske ihriska smetiaky,bol ohromny problem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania