Rozrastené kríky za bytovým domom

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Katarína Šebőková 26. marca 2015

Rozrastené kríky za bytovým domon na ulici Cesta Vl. Clementisa 388 znemožňujú vyhrabanie starej trávy a lístia a tiež naviatych odpadkov. Ak je to možné, zabezpečte opílenie kríkov tak, aby boli nie len estetickejším doplnkom okolia domu, ale aj aby bolo umožnené upratanie ich okolia.

27. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Konáre opílime prostredníctvom mestskej spol. TSMPD.

Michal Ďureje - hovorca mesta
07. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

V dňoch 30.3.2015 až 2.4.2015 VPP vyhrabali na ulici Cesta Vl. Clementisa 388 svahy od lístia. VPP vyčistili rigoly od blata a napadaného lístia,kríkový porast upravili a vyzbierali odpadky . Vysekané kríky boli odvezené mestkou spol. TSMPD.
Chceme dať do pozornosti skutočnosť, že úpravu okolo bytových domov je možné a vhodné realizovať prostredníctvom spoločných brigád obyvateľov bytovky alebo lokálnym upratovaním. Obyvatelia bytovky tak môžu urobiť napríklad aj počas jarného upratovania mesta.
Obyvatelia by takýmto spôsobom mali okolie svojich domov omnoho viac estetickejšie.


Viera Cisíková
koordinátor
aktivačnej činnosti
Mestský úrad
+
Michal Ďureje
hovorca mesta
07. apríl 2015

Katarína Šebőková

Áno, obyvatelia domu sme si všimli, že niektoré kríky boli naozaj čiastočne rezom upravené a rigoly vyčistené. Avšak treba podotknúť, že len čiastočne. Konkrétne miesto, na ktoré som upozornila a nafotila, je naďalej v pôvodnom stave. V okolí domu nie len počas jarného upratovania pravidelne podaktorí obyvatelia čistíme, upratujeme a zveľaďujeme prostredie podľa svojich možností. Avšak nie sme tak technicky vybavení, aby sme vykonávali orezanie hrubších krovín. A preto som sa aj v mene spolubývajúcich na vás obrátila touto cestou. Ďakujem za doposiaľ vykonané a pripomínam, že minimálne 50% kríkov ostalo neupravených a teda aj prístup napr. hrabľami k starej tráve a hlavne k naviatym odpadkom pod nimi je stále problematický. Prosím o dokončenie.
07. apríl 2015

Katka

Pripájam fotky z 6.4.2015.
10. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Odpoveď pani Katke:
ďakujeme za Vašu pripomienku, podnet sme zaradili do najbližšieho plánu prác (to je v pondelok 13.4.). Stále si však myslíme, že tieto práce ste mohli vykonať aj ako obyvatelia bytovky.
Ako vyplýva aj z Vami doloženej fotky, na odstránenie krovín nepotrebujete žiadne špeciálne náradie okrem nožníc. Podobné práce si spoločenstvá vlastníkov bytov vykonávajú bežne.


Michal Ďureje
hovorca mesta
16. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Dňa 16.4.2015 bolo okolie definitívne vyčistené. Podnet pokladáme za vyriešený.

Michal Ďureje
hovorca mesta
16. apríl 2015

Katka

Ďakujem, je to vyriešené :-)
17. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

K odpovedi pripájame fotku.

Michal Ďureje
hovorca mesta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania