Obnovenie cyklopruhu na chodníkoch na ul. M.R.Štefánika

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý
meno
Marek Novák 14. mája 2015

Dobry den, prosim o obnovenie znacenia casti sirokeho chodnika, ktora je vyhradena pre cyklistov, a na niektorych miestach je znacenie uz uplne neviditelne. Situaciu nezachranuje ani sem-tam sa vyskytujuca zvisla dopr.znacka hovoriaca o rozdeleni chodnikov na lavu cast pre cyklistov a pravu pre chodcov. Chodci sa kvoli zanedbanemu cyklopruhu motaju po celej sirke chodnikov. Jedna sa o cyklochodniky na oboch stranach ulice M.R.Stefanika. Boli pekne namalovane aj pred 15 rokmi, bolo by skvele, keby sa ich aj dnes podarilo obnovit. O to viac, ze medzicasom popularita a dolezitost cyklodopravy vyznamne narastla.
Vopred dakujem a zelam vsetko dobre.

19. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Na jeseň roku 2014 (10.10.2014) nadobudol účinnosť Technický predpis TP 07/2014 Navrhovanie cyklistickej infraštruktúry. Pôvodné cyklistické chodníky navrhovane a zrealizované pred dvadsiatimi rokmi podľa uvedeného TP nevyhovujú svojím vedením, umiestnením, atď. Z uvedeného dôvodu zatiaľ nedošlo k obnove vodorovného dopravného značenia.
Mesto Prievidza v spolupráci s Mestom Bojnice v súčasnosti pripravuje spoločnú cyklotrasu, na ktorú by sa mali pripájať aj cyklochodníky zo sídliska Píly. V rámci spracovania projektu, budú zapracované aj zmeny pôvodných cyklochodníkov tak aby vyhovovali súčasne platným technickým predpisom a zákonom.


Dušan Kohút
referent výstavby
Mestský úrad
19. máj 2015

Marek Novák

Dakujem za informaciu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania