Ulica M.R. Štefánika-chodník-bariérový

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý

Vždy, keď sa potrebuje rodič s deťmi dostať zo Súbežnej ulice cez M.R. Štefánika na druhú stranu ku Svätoplukovej ulici alebo naopak, tak musí ísť s deťmi v kočiari, alebo na nejakej trojkolke cez vysoký obrubník, aby sa dostal na priechod pre chodcov. Nakoľko tu býva hustá premávka, je to nebezpečné. Paradoxom je to, že hneď vedľa oboch priechodov pre chodcov sú urobené šikmé nájazdy pre autá.

21. máj 2019

Maťko

podotýkam, že toto nie je problém len starého sídliska, ale celého mesta !!!
21. máj 2019

Miroslav Krajčík

Preto treba nahlasovať každú jednu vec,ktorá je opodstatnená. Toto podľa mňa ani nie je finančne a časovo náročné odstrániť, takže by sa do toho mohlo mesto pustiť čo najskôr.
23. máj 2019

Miroslav Krajčík

Prikladám aj fotografiu opačnej strany kde chýbajú tvárnice zámkovej dlažby a aj fotografiu druhého priechodu, ktorý 10 metrov vedľa.
24. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Stanovisko ako aj riešenie podnetu zabezpečí odbor výstavby MsÚ.
Kto? Odbor výstavby
Kedy? podľa finančných možností.

Michal Ďureje-hovorca mesta




24. máj 2019

Miroslav Krajčík

Finančné možnosti nemôžu byť problém kdeže 2 vrecká betónu a pár obrubníkov a pár kusov zámkovej dlažby aj s prácou je do pár sto eur.
30. máj 2019

Tomáš

"podľa finančných možností" je taká všeobecná výhovorka...
16. september 2019

Odpoveď samosprávy

Chodníky a miestne komunikácie boli budované v období, kedy boli v platnosti technické predpisy a technické normy, ktoré uvedené úpravy chodníkov pri priechodoch pre chodcov neriešili. Novou úpravou noriem sú zadefinované presné podmienky technického riešenia bezbariérových úprav. Do procesu postupných úprav výšky chodníkov pristupuje aj navrhovanie debarierizačných opatrení pre osoby s obmedzenou schopnosťou pohybu a orientácie na pozemných komunikáciách (TP 10/2011). Komplexné riešenie v spojení s debarierizačných úprav chodníkov súvisí aj s opatrením osvetlenia priechodu pre chodcov.
Súbor predložených opatrení, spolu s vypracovaním projektovej dokumentácie, je časovo a finančne náročný. Mesto ma vypracovaný pasport – zoznam priechodov pre chodcov, ktorý podlieha schváleniu ODI PZ Prievidza. Ďalej vypracováva zoznam priechodov pre chodcov, v súvislosti s pasportom priechodov, na ktorých je nutné zrealizovať predmetné úpravy. Uvedené podklady budú slúžiť k zreálneniu výšky finančných prostriedkov, potrebných k realizácii debarierizačných úprav a na základe ktorých bude možné žiadať o pričlenenie financií v rozpočte mesta.

Andrea Nikmonová
vedúca oddelenia výstavby a
životného prostredia
19. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
úpravu chodníkov na bezbariérový prístup plánujeme riešiť v spolupráci so správcom miestnych komunikácií a chodníkov - Technické služby mesta Prievidza, s ohľadom na kapacitné a technické možnosti správcu. Z uvedeného dôvodu sa budeme sústreďovať na bezbariérové úpravy chodníkov s vyššou frekvenciou pešej dopravy.

Ing. Martin Hammer
oddelenie výstavby
25. apríl 2020

Miroslav Krajčík

Tieto chodníky sú podľa mňa dosť frekventované.
03. marec 2022

Miroslav Krajčík

Poprosím o uzatvorenie podnetu. Nemá zmysel to nechať otvorené.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania