Jama vedľa chodníka

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 20. júla 2015

Priestor medzi chodníkom a cestou na ulici Clementisa sa dlhodobo prepadáva. Uvedenú situáciu má zrejme "vyriešiť" neustále zasýpanie jamy, ktorá sa opätovne objavuje. Že ide o rozsiahlejší problém je vidieť na fotkách, prepadávanie spôsobuje pravdepodobne kanalizácia, prípadne v kombinácii s hlavným vodovodným potrubím, ktoré je na sídlisku Kopanice dlhodobo vo výbornom stave. V dôsledku sadania terénu je dlhodobo poškodená aj vozovka.

Kedy mesto vyzve Stredoslovenskú vodárenskú prevádzkovú spoločnosť na dôsledné preverenie príčin vzniku prepadávania terénu a na ich urýchlené a odborné odstránenie ?!

21. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu. Situáciu preveríme a zvolíme ďalší postup riešenia podnetu.
Stanovisko zabezpečí odbor výstavby MsÚ.

Michal Ďureje
hovorca mesta
28. december 2015

Anonymný užívateľ

Kedy sa samospráva konečne preberie a vyzve Stredoslovenskú vodárenskú prevádzkovú spoločnosť na odstránenie závažnej poruchy na kanalizácii ? To sa bude donekonečna tolerovať poškodzovanie vozovky a chodníka nič neriešiacim zasypávaním jamy ? Alebo sa bude čakať, pokiaľ sa prepadne chodník, prípadne aj s vozovkou ?!
04. február 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
po ukončení zimnej údržby bude problém na prípojke uličného vpustu identifikovaný a odstránený. Následne sanujeme priľahlé plochy. Práce vykonáme v spolupráci s Technickými službami mesta Prievidza.

Dušan Kohút
referent výstavby
03. november 2016

Anonymný užívateľ

Prípojka uličného vpustu mala byť podľa vyjadrenia referenta výstavby opravená na jar. Do dnešného dňa sa nič nespravilo a chodník sa prepadáva naďalej. Podnet neriešený.
11. január 2017

Odpoveď samosprávy

Opravu vykonáme v spolupráci so správcom komunikácií a chodníkov Technickými službami mesta Prievidza v nasledujúcom období.

Andrea Nikmonová
vedúca oddelenia výstavby a životného prostredia
30. jún 2017

Anonymný užívateľ

Samospráva sa s opravou závažnej poruchy mimoriadne ponáhľa, medzitým sa síce jama znova zväčšila a onedlho v nej zmiznú aj cestné obrubníky, avšak nikomu to neprekáža.
Podnet NERIEŠENÝ.
02. júl 2017

Odkazprestarostu.sk

Podnet sme opät preposlali samospráve.

Matej Matejov
admin OPS Prievidza
21. august 2017

Tomáš

Prepadávajúca sa cesta

Na ulici V. Clementisa, sa zrejme z dôvodu podmytia dosť vážne prepadáva cesta okolo kanalizačného vpustu.
12. október 2017

Michal Dobiaš

Dobrý deň. Ja som tento podnet postrehol až minulý týždeň. Hneď som začal vo veci konať. Včera sme vykonali obhliadku s pracovníkom Mestského úradu v Prievidzi. Vypadá to na spoločný problém mesta a Stredoslovenskej vodárenskej a prevádzkovej spoločnosti. Veľmi rýchlo by mala byť táto lokalita vyznačená z dôvodu bezpečnosti a myslím si, že aj zrealizovaná. Budem to sledovať a informovať Vás.

Michal Dobiaš
poslanec MsZ Prievidza
27. október 2017

Tomáš

p. Dobiaš bolo by dobré, keby sa s tým začne už niečo robiť, "vďaka" tej jame sa už prepadáva aj chodník okolo kanalizačného poklopu. Momentálne je tam už taká 10 cm široká diera v betóne. Je trošku hanba, že STVPS to nedokáže dať dokopy už viac ako dva roky !!!!
Ďakujem .
27. október 2017

Michal Dobiaš

Absolútne s Vami súhlasím. Nerozumiem ani ja niekedy, prečo veci tak dlho trvajú.
Budem sa o to zaujímať a naháňať to.
28. január 2018

Tomáš

uz mozno aj viac ako mesiac rozkopane (vratane chodnika)....prejazd s kocikom = jedna basen...skor ma vsak mrzi to, ze niektore institucie su absolutne neschopne.
30. január 2018

Michal Dobiaš

Dobrý deň. Tak, ako som sľúbil ešte 12.10.2017, začal som hneď vo veci konať. Žiaľ, niektoré postupy urýchliť z mojej pozície neviem a bol to aj zložitejší problém. Na tomto mieste sa nám totiž pretínajú kanalizačné potrubia dvoch rôznych vlastníkov. Jedným je Mesto Prievidza a druhým je Stredoslovenská vodárenská a prevádzková spoločnosť. Pre vylúčenie pochybností o zodpovednosti, sme museli objednať obhliadku potrubú dažďovej kanalizácie špeciálnym kamerovým systémom. Zistila sa netesnosť na časti dažďovej kanalizácie vo vlastníctve mesta Prievidza. Tá bola v hĺbke približne asi 2 metre.
Následne sa zrealizovala oprava časti potrubí, spätný zásyp štrkodrvou. Uvedený zásyp nebolo možné hutniť z dôvodu existujúcich rozvodov IS. Po sadnutí ( vzhľadom na poveternostné podmienky – zimné obdobie) bude zrealizovaná konečná úprava. V každom prípade, dnes je problém vyriešený tak, že k ďalšieho poškodzovaniu cesty nebude dochádzať a hneď na jar, ako to počasie dovolí, zabezpečíme opravu chodníka a časti poškodenej cesty. To sa žiaľ, v tomto období ešte realizovať nedá.

Michal Dobiaš
poslanec MsZ
26. jún 2018

Michal Dobiaš

Dobrý deň, tento podnet bol vyriešený. Porucha vola odstránená a povrch chodníka aj cesty bol opravený. Ďakujeme za podnet.

Michal Dobiaš
poslanec MsZ Prievidza
27. jún 2018

Tomáš

p. Dobiaš vďaka, už som si všimol :)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania