Nekvalitna dlazba

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

V riešení
meno
Majo 23. júla 2015

Dobry den, pred dvoma dnami som s prekvapenim zistil, ze sa odlupuje dlazba aj obrubnik na novozrekonstruovanom namesti. Konktretne je to po celej dlzke najsirsej jednosmerky v Prievidzi. Verim, ze tu plati nejaka zaruka...

24. júl 2015

Anonymný užívateľ

A čo by si chcel za necelých 600 000€(necelých 18 000 000SK)???Keby to bolo stálo plánovaných 900 000€(27 000 000SK),tak to by bola určite iná kvalitka!!!
24. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Situáciu preveríme prostredníctvom zametsnancov odboru výstavby MsÚ.
O postupe vás budeme informovať.


Michal Ďureje
hovorca mesta
28. júl 2015

Rastislav Ertel

sup sup do Baumaxxu,tam maju takuto dlazbu,nahnat robotnikov nech to opravia
30. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Betónové obrubníky aj betónová dlažba sú certifikované výrobky slovenských výrobcov takýchto prvkov. Sú použité v zmysle projektu a všeobecných technických podmienok na výstavbu pre použitie stavebných výrobkov na zamýšľaný účel. Táto časť komunikácie, na ktorej sú položené predmetné poškodené výrobky, bola použitá ako jediná možná prístupová komunikácia pre ďalšiu časť revitalizácie Námestia J.C. Hronského pre odvoz vybúranej betónovej sute a dovoz drveného kameniva ako podkladovej vrstvy. Pri realizácii ostatnej časti námestia priamo pred hotelom Magura dochádzalo k vypadávaniu kusov kameniva väčšej frakcie, ktoré sa pri bežnom a normálnom prevádzkovaní takéhoto typu komunikácie nevyskytuje, prejazdom plne naložených nákladných automobilov po predmetných kusov kameniva, a tým k odštiepeniu hrán a poškodeniu povrchov betónových prvkov.

Zhotoviteľ si bol plne vedomý takéhoto možného poškodenia a v rámci reklamácie tieto poškodené betónové prvky nahradí novými prvkami v nasledujúcom období.


Imrich Frívaldský
referent výstavby
Mestský úrad

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania