Organizácia dopravy

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený
meno
Majo 08. júna 2015

Dobry den,
chcem sa opytat, preco nastava zmena organizacie dopravy po ukonceni rekonstrukcie namestia Hronskeho. Vsimol som si, ze su osadene znacky tak, ze pred bytovkou, kde bola lekaren IRIS bude jednosmerna premavka. Neviem, z akeho dovodu, lebo teraz tam bude raz tak siroka cesta a este aj chodnik pre chodcov. Poukazujem na to z dovodu, ze bude problem sa dostat pred dom zaparkovat, lebo jediny pristup pre obyvatelov bude cez trznicu. A to je niekedy nemozne, hlavne v ranych a poobednych hodinach, ked si trhovnici navazaju tovar na predajne miesta resp. skladaju do aut. Zaroven aj pri zasobovani obchodnej prevadzky potravin dochadza k uplnemu zablokovaniu prejazdu pred bytovku. No a v sobotu je prejazd v doobednajsich hodinach casto uplne zablokovany trhovnikmi a aj kupujucimi.
Prosim o prehodnotenie tohto problemu a verim, ze budete brat do uvahy spomenute skutocnosti.

09. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu. Zmenu organizácie dopravy stanovil Okresný dopravný inšpektorát. Samospráva mesta musela stanovisko akceptovať.

Michal Ďureje
hovorca mesta
09. jún 2015

Majo

A to nie je mozne sa odvolat voci tomu rozhodnutiu alebo vyvolat znovu nove prehodnotenie zo strany mesta? Vsak desiatky rokov bolo vsetko v poriadku a teraz musi nastat zmena, ked je cesta raz tak siroka a este je aj chodnik pre chodcov vycleneny.
P. Dureje, verim, ze to neskonci, len tou Vasou jednoduchou odpovedou a zastupcovia mesta sa budu touto problematikou zaoberat a zastupovat obyvatelov pri jednani na ODI. Verim, ze zoberiete do uvahy skutocnosti popisane v podnete. Lebo teraz to bude o znizeni komfortu obyvatelov bytovky a samozrejme i k zvysenemu ohrozeniu chodcov pri trznici.
11. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
situáciu sme riešili s ODI niekoľko krát. Výsledok je pevne stanovený. My ho musíme rešpektovať. Neprislúcha nám ani komentovať toto rozhodnutie.

http://www.minv.sk/?strankove-dni-a-hodiny-na-or-pz-v-prievidzi
13. jún 2015

Anonymný užívateľ

Ozaj odpoveď hodná zástupcu mesta: "Výsledok je pevne stanovený..."Že je to hlúpe rozhodnutie zrejme nikoho netrápi a počítam,že ten kto rozhodol o zjedosmernení uvedenej ulice v tom dome nebýva!Nastal boom zjednosmerňovania ulíc na Starom sídlisku.Súhlasím pokial to prinesie bezpečnosť,prejazdnosť ulíc atď.No toto je podľa mňa hlúpe rozhodnutie od stola ako väčšina rozhodnutí v tejto republike.Plne súhlasím s Majom,už len čo sa týka prejazdnosti cez tržnicu.Ja osobne by som uvedenú jednosmerku ignoroval,pokiaľ by som sa nemohol dostať k domu!Alebo,že by si ODI vytvoril pascičku, na vyberanie pokút?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania