Stromy pri chodníkoch

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 23. októbra 2012

Chodník na ulici Palárika pri pohostinstve Maják je už niekoľko rokov len ťažko priechodný pre previsujúce konáre zo stromov z 2/3 šírky chodníku. Je len veľmi problematické týmto chodníkom prechádzať. Podobná situácia je aj na ulici Urbánkova a celou cestou pri škole Šafárika, kde previsujú konáre stromov tak tiež do priestoru chodníku. A veľmi zlá situácie je aj pri voľnom výbehu pre psov smerom k Dráčiku. Je to skutočne zanedbaná trasa pomerne frekventovaného chodníku. Poprosím o urýchlené riešenie, nakoľko starostlivosť o zeleň nekončí len jej vysadením, ale aj jej úpravou.


Ďakujem za skoré riešenie situácie

24. október 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Opiľovanie konárov zabezpečuje mestská spoločnosť UNIPA. Zamestnanci MsÚ preposlali tento podnet ako požiadavku na realizáciu týchto prác.
O výsledku budeme informovať.


M. Ďureje
25. október 2012

m. ď

Po vykonaní obhliadky v teréne v danej lokalite, môžeme povedať, že konáre treba opíliť nad chodníkom ul. Palárika a ul. Urbánkova – opílenie tu bude zrealizované približne podľa počasia do 2 týždňov.

V lokalite /vedľa Dráčika /nad chodníkom nie sú konáre, ktoré by bránili v prechode dospelého človeka. Dreviny tu boli v minulosti už dva krát opiľované.
-Unipa-
26. október 2012

UpAZEseq

Ďakujem za zaradenie podnetu. Len chcem podotknúť, že spomenutá z diskusie je lokalita pri voľnom výbehu psov, ktorý je oplotený smerom k Dráčiku a nie pri Dráčiku. Asi to nebolo správne pochopené. Táto časť je minimálne tak zanedbaná ako uvedená prvá časť podnietu. Uvedenou lokalitou prechádzam niekoľko krát týždenne a možem povedať, že k opilovanie v tejto časti nedošlo už niekoľko rokov. Poprosil by som Vás preveriť aj túto časť a zistíte , že je potrebný zásah aj v tejto časti.
Ďakujem
08. november 2012

Odpoveď samosprávy

Dva týždne prešli. Podnet zatiaľ vyriešený nie je. Dôvodom neopiľovania konárov bolo zlé počasie. V najbližších dňoch budú konáre opílené, tak ako uvádzame v príspevku vyššie.

M. Ďureje
15. november 2012

Odpoveď samosprávy

V stredu 14.11.2012 boli konáre opílené, pričom opílenie prebehlo s ohľadom na zachovanie zdravia stromov.
Podnet vyriešený.

M. Ďureje+ UNIPA
18. november 2012

UpAzEseg

Chcel by som touto cestou poďakovať všetkým zainteresovaným, ktorí sa zúčastnili na riešení môjho podnetu za profesionálny prístup. Zmena určite prispeje k skultúrneniu prostredia a zabezpečeniu bezproblémového prechodu občanov po verejných chodníkoch. Chcel by som Vás ešte touto cestou požiadať o častejšie kontrolovanie priechodnosti chodníkov, hlavne tam, kde sú tieto nadmerne frekventované. Takéto miesto je aj chodník smerom od nadchodu nad železnicou od Zapotôčiek smerom k stanici, kde presahujú dreviny do značnej časti chodníka. Bol by som Vám povďačný, ak by bolo možné spraviť prierez drevín aj v tejto oblasti. Prajem Vám mnoho úspechov v plnení podnetov zadaných na tomto portáli.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania