Počet áut.parkovanie.

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

V riešení
meno
marek 24. januára 2016

Chcem sa opýtať,či sa neplánuje v našom meste niečo také čo by spoplatnilo parkovanie ľuďom,ktorý majú dve a viac áut na jeden byt.Jedna rodina má totižto, 4 niekedy 5 áut na dvore a druhý nemaju šancu zaparkovať.Je to vrchol drzosti mať vo dvore 5 áut a na druhých ľudi sa vykašlať.

26. január 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
V platenej parkovacej zóne je cenník nastavený tak, že počet áut na jednu bytovú jednotku je odstupňovaný. Cenník je dostupný TU: http://www.parkovanieprievidza.sk/cennik.html
Neuvažujeme nad plošným spoplatnením parkovania v celom meste a teda nad spoplatnením tých obyvateľov, ktorí vlastnia viacej ako jedno auto.


Michal Ďureje
hovorca mesta
08. december 2016

Odpoveď samosprávy

Spoplatnenie parkovania na základe počtu áut nepripravujeme.
Situáciu na sídlisku však pomôže aspoň čiastočne vyriešiť zákaz parkovania dodávkam.
Na základe viacerých a opakujúcich sa požiadaviek obyvateľov sa mesto Prievidza rozhodlo riešiť reguláciu státia dodávkových vozidiel na území Prievidze. Na základe zmeny dopravného značenia už nebudú môcť parkovať na sídlisku Nové mesto vozidlá s dĺžkou presahujúcou 5,3 m. Ako pilotný projekt bolo zvolené práve sídlisko Nové mesto, kde je dlhodobo problémom nedostatočný počet parkovacích miest.

Na sledovanom území bol najskôr vykonaný jednoduchý dopravný prieskum, kde sa počty parkujúcich vozidiel presahujúcich uvedenú dĺžku pohyboval v rozmedzí približne od 30 – 35 denne.

Prvá fáza projektu spočíva v osadení zvislého dopravného značenia. Hlavným parametrom pre zamedzenie parkovania dodávkových vozidiel bude dĺžka vozidla. Vozidlá z dĺžkou nad 5,3 metra nebudú môcť parkovať na takto vymedzenom území. Majitelia budú môcť zaparkovať svoje dodávky v sídlach firiem alebo na voľných plochách mimo vymedzenej zóny.

Regulácia státia dodávkových vozidiel je zatiaľ pilotným projektom mesta a budú sa sledovať jeho výsledky. Projekt, teda spustenie osadeného dopravného značenia s popísaným obmedzením, bude v platnosti od 1. januára 2017.


Michal Ďureje
hovorca mesta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania