Nefunkčné verejné osvetlenie

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 11. novembra 2012

Dobrý deň.

Chcel by som požiadať o opravu pouličného osvetlenia v počte 2 kusy na Clementisovej ulici za budovou číslo 388. Vid mapa.
Tie lampy sú nefunkčné 22 rokov. Budú naozaj už na vždy? Údajne svietili ľuďom do bytov moc silno a preto sa pred 20 rokmi neopravili. To mohlo byt pravdou pred 22 rokmi pretože vtedy tam boli tie guľaté všesmerové lampy možno si ich pamätáte z čiaš komunizmu, a navyše boli osadené silnou žiarovkou.

Dnes používané biele svetlušky svietia 3x slabšie a okrem toho sú smerové, teda ak sa nasmerujú od domu nikomu to do bytu svietiť nebude. O ulicu nižšie sú bližšie domom a smerom do domu a je to v poriadku.

Osvetlenie tu je veľmi potrebné, pretože inak tu je úplná tma za domom je lúka kde osvetlenie nie je a stretávajú sa tu narkomani a rôzne ďalšie indivíduá. Dôkazom je aj občas zabudnuté ich „nádobíčko“. Človek sa bojí po tme aj vyjsť z domu! Je to dosť hazard z bezpečnosťou keďže je tu absolútna tma.

Nemyslím že je problém pripojiť 2 lampy na prúd, pred domom svietia takže by nebolo ani treba veľa kopať.
UNIPA ignorovala naše písomné žiadosti. Možno pomôže toto zverejnenie.

P.S: Okrem toho by neuškodilo tam konečne vybudovať osvetlenie. Je to lúka medzi domami, ale frekventovanejšia ako námestie! Nie je hodina aby tade neprešlo aspoň 10 ľudí.

Viac o téme tu. Všimnite si dátum a nová odpoveď nikde!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=134862259919609&set=o.121870911171873&type=3&src=https%3A%2F%2Ffbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net%2Fhphotos-ak-snc6%2F204905_134862259919609_8350019_o.jpg&smallsrc=https%3A%2F%2Ffbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net%2Fhphotos-ak-snc6%2F197961_134862259919609_8350019_n.jpg&size=941%2C460

Ďakujem.

15. november 2012

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za nahlásenie podnetu. Ideme pracovať na jeho vyriešení. O výsledku budeme informovať na tomto mieste.


M. Ďureje
15. november 2012

Odpoveď samosprávy

Zasielam odpoveď od spoločnosti UNIPA, ktorá zabezpečuje údržbu verejného osvetlenia v Prievidzi.



„Spoločnosť UNIPA už dlho eviduje v poruche toto verejné osvetlenie ako nefunkčné. Niekedy v rokoch 2009-2010 mala spoločnosť UNIPA snahu zainvestovať a vykonať opravu, ako náhle sa naši pracovníci v tejto lokalite pohybovali, ihneď nás kontaktovalo niekoľko obyvateľov tohto bytového domu a žiadalo aby sme opravu Nevykonávali, nakoľko im v minulosti osvetlenie svietidlo do spální. Opakujeme, že sa jednalo o veľký počet obyvateľov. Preto nebola táto oprava vykonaná. Pokiaľ je snaha zo strany správy bytového domu, aby osvetlenie svietilo, nech si názory zjednotia napr. na domovej schôdze, keď písomne odovzdajú súhlas minimálne 80% obyvateľov domu, osvetlenie opravíme na jar 2013.“


Preto vyzývame predstaviteľov tejto bytovej jednotky, aby predložili požiadavku a súhlas na údržbu osvetlenia v tejto lokalite.


UNIPA+ M. Ďureje
16. november 2012

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
zatiaľ ponechávame tento podnet so statusom "čakajúci". Poprosili by sme, keby nás obyvatelia dotknutého bytového domu informovali, či sa dohodli na oprave osvetlenia. Po čase sa k podnetu vrátime a vyhodnotíme jeho riešenie aj na základe Vašej odpovede. Ďakujeme.
20. november 2012

Ivo

Zaujímalo by ma koľko je pre vás veľa.

Okrem toho ako som už povedal v minulosti tam boli kruhové lampy s veľmi silnou žiarovkou, tak to mohlo niekomu vadiť.
No po oprave by bola situácia iná. Bola by tam slabučká biela svetluška ktorá by svietila smerovo od domu. Toto ste asi „veľa“ ľuďom nevysvetlili.

Dopadlo to ako vždy. Problém buďto nie je (lebo ho neviete riešiť) alebo si občania neprajú. A „veľa“ traja.
Keby sa im vysvetlilo že to nebude svietiť do bytu že takto to majú aj o ulicu nižšie a tie svetlušky nikoho nerušia nikto by nebol proti. Ale to nie. Ešte že sa máte na čo vyhovoriť.
Iný sa tam zas boja večer ísť.
A potom sa máme zaujímať o miesto kde žijeme, o lokálnu politiku o to kam idú naše dane, ... Ale keď sa o to človek pokúsi tak každá ďalšia skúsenosť mu hovorí presný opak.

S tadeto sa naozaj len odsťahovať! Počet obyvateľov dlhodobo klesá, čoskoro bude táto ako sa spieva v jednej pesničke poriadna diera mesto pod 50 000 obyvateľov. Pýtali ste sa prečo asi? Možno tomu okrem agresívnej politiky a útoku na tých najslabších občanov zrušením zliav na smeti pre sociálne odkázaných prispieva aj prístup mesta k problémom. Jaj zabudol som žiadne niesu!
A nikdy nikoho nikde nevoliť. Aspoň môžete povedať že zastupujete 5% ľudí clo sa na voľbách budú čoskoro zúčastňovať.

P.S. Aby sme boli fér tak niečo sa predsalen pohlo. Toľké roky to nešlo a zrazu to ide. Suseda vyvoláva, vypisuje, urguje 3 roky a nič. A 3 dni po zverejnení sa začal problém ktorý je opišaný na vrchu v pôvodnom podnete aspoň čiastočne riešiť. Síce sa robí iba láva strana ale aj to je viac ako nič. To všetci vítame. Kde je vôľa je aj cesta však? Len tej vôle je veľmi málo.
20. november 2012

Katarína Šebőková

Bývam v uvedenom dome a jedno z predmentných nefunkčných osvetlení je presne oporti mojej izbe - asi 3 metre od okna. Nepamätám si, kedy naposledy bola "lampa" funkčná, akurát tam hniezdil žltochvost v minulosti. Takže neviem posúdiť, či by mi vadilo osvetlenie. Skôr by som jej sfunkčnenie uvítala, veď takmer každý má dnes už žalúzie, alebo závesy na účel zatienenia... A možno budem mať šťastie a vďaka svetlu uvidím diviačiu zver, ktorá sa na lúku nad domom občas chodí v noci pásť :-).
23. november 2012

Ivo

Katarína Šebőková naposledy svietili pred 22 rokmi. Pamätám sa na to. Ale oni tvrdia že pred 5timi čo je hlúposť. Ďalej tvrdia že si neprajeme opravu čo je ešte väčšia hlúposť.
Som presvedčený že opravu si praje 90 až 95% obyvateľov.
Okrem toho ako som povedal ľudia si pamätajú tie silné žlte žiarovky, ale dnes je to o niečom inom tieto neónové svetlušky určite nebudú svietiť tak silno aby to niekomu vadilo. Aspoň človek môže v noci prejsť po byte bez toho aby sa potkol 3x.
Len mesto si vždy nájde spôsob ako zamiesť problém pod koberec!
V tom sú dobrý.

P.S. Problém je aj náš správca pán. J.B. My tu niečo vybavujeme a on sa nato s*** a dokonca by som povedal že to niekedy až priam sabotuje. Priam bojuje proti nám a nie snami. No ale čo sme si zvolili to máme, hlavne že ho platíme a sme ticho. Ale ja už ticho nebudem.
23. november 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Prosím o prečítanie si tohto článku.
http://www.prievidza.sk/spravodajstvo/rozsirenie-verejneho-osvetlenia/


UNIPA+ M. Ďureje
25. november 2012

Ivo

Re: m.ď: http://www.prievidza.sk/spravodajstvo/rozsirenie-verejneho-osvetlenia/

Sme radi že sa to rieši, ale inak povedané to vôbec nebolo na plané a dostalo sa aj na nás IBA preto, lebo sa mestu nepodarilo naplniť rozpočet na výstavbu osvetlenia v inej časti mesta?
No pekne. A s tým sa akože idete chváliť?
Ak by sa rozpočet podarilo naplniť tak by ste nás zas osr***?

V článku sa o mojom probléme nepíše nič. Môj problém sa tyká osvetlenia za uvedeným domom. To že by bolo treba osvetliť aj v článku uvedený chodník som spomenul len tak na okraj.
Nemiešajme hrušky s jablkami

P.S. Neviem koľko lámp tam plánujete dať ale chcelo by to aspoň 4. A nie 2. Je to jediný zdroj svetla na široko-ďaleko a dávate tie lampy veľmi ďaleko od seba.
No ale lepšie ako nič.
07. november 2013

Odpoveď samosprávy

Pripomíname, že nám nebola doručená žiadna výzva zo strany bytového domu ako takého. Pokiaľ je snaha zo strany správy bytového domu, aby osvetlenie svietilo, nech si názory zjednotia napr. na domovej schôdze, keď písomne odovzdajú súhlas minimálne 80% obyvateľov domu, osvetlenie opravíme na jar 2013. Preto vyzývame predstaviteľov tejto bytovej jednotky, aby predložili požiadavku a súhlas na údržbu osvetlenia v tejto lokalite.



Matúš Richter
vedúce na úseku verejného osvetlenia
Mestská spol. UNIPA

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania