Cesta Vl. Clementisa-Verejné služby-iné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený

Dobrý deň, chcem sa vedenia mesta spýtať, či sa maju dalej platiť poplatky za ZŠ a MŠ a stravné, nakoľko to vyzerá tak že deti do škôl tak rýchlo nepôjdu a či tento školský rok ešte vôbec pôjdu. Je takáto situácia ošetrená v školskom poriadku a vo VZN mesta?ďakujem

26. marec 2020

Janíčko

napr. Bratislava stare mesto vráti rodičom všetky poplatky za ZŠ a MŠ nakoľko im služby neboli poskytnuté
26. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Stanovisko zabezpečí oddelenie odbor školstva a starostlivosti o občana.
Kto? Odbor školstva
Kedy? v najbližších dňoch

Michaela Bartušová
Mesto Prievidza
27. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podmienky platenia príspevku počas mimoriadnej situácie uvádza školský zákon len pre materské školy : „Príspevok v materskej škole na základe rozhodnutia zriaďovateľa sa neuhrádza za dieťa, ak bola prerušená prevádzka materskej školy zapríčinená inými závažnými dôvodmi; v týchto prípadoch uhrádza zákonný zástupca pomernú časť určeného príspevku.“ Platenia príspevkov v ostatných školách a školských zariadenia v čase mimoriadnej situácie školský zákon ani VZN mesta Prievidza nerieši. Čo sa týka poplatku za stravu, všetky deti a žiaci sú automaticky zo stravy odhlásené, poplatok za stravu teda rodič aktuálne neuhrádza.

Keďže nevieme jednoznačne, kedy bude prevádzka škôl a školských zariadení obnovená, prosíme rodičov, aby ostatné príspevky platili ako zvyčajne a v súlade s platným VZN mesta Prievidza č. 6/ 2019. Ku koncu školského roka t.j. najneskôr k 31.08.2020 bude vykonané vyúčtovanie príspevkov od rodičov/ zákonných zástupcov.

Uvedomujeme si, že z dôvodu mimoriadnej situácie sa niektoré rodiny môžu nachádzať v zložitej sociálnej situácii, v takýchto prípadoch budeme postupovať individuálne, teda odporúčame rodičom/ zákonným zástupcom, aby sa v tejto veci obrátili na riaditeľa školy alebo školského zariadenia.

Mgr. Beata Révayová
vedúca odboru školstva
a starostlivosti o občana
27. marec 2020

Janíčko

takže to mám chápať tak že poplatok za MŠ a poplatok za stravu nemáme platiť?ďakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania