Rozbitá cesta pod skalkou

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
jozef 03. februára 2016

Dobrý deň,
kedy plánuje mesto opravu cesty pod sklalkou? Je to tam v katastrofálnom stave!

04. február 2016

Anonymný užívateľ

V lokalite Pod skalou sa nachádza približne 267 garáží. Priemerná výmera garáže je 18 štvorcových metrov, pri sadzbe dane 0,75 Eur za štvorcový meter zaplatí mestu každý vlastník priemerne 13,50 Eur ročne. Pri uvedenom počte garáží predstavuje (teoretický) ročný príjem mesta cca 3600 Eur.

Všetky pozemky medzi garážami vrátane pozemkov pod prístupovou cestou sú vo vlastníctve mesta Prievidza. Od výstavby garáží pred viac ako 30-timi rokmi mesto v tejto lokalite neinvestovalo ani jediný cent ! Pritom by stačilo raz za niekoľko rokov doviezť niekoľko ton štrku, čo by vo finančnom vyjadrení predstavovalo "obrovskú" sumu (tona štrku frakcie 8/16 stojí cca 6-7 Eur s DPH + cena dopravy). Takže cena 20 ton štrku aj s dopravou (10 km) by predstavovala približne 200 Eur.

Z prepočtu je jasne vidieť, že mesto na takúto horibilnú investíciu jednoducho nemá, keďže majitelia garáží ročne na dani z nehnuteľnosti zaplatia podstatne menej. Toto je logika samosprávy, ktorá má VŽDY pravdu.
04. február 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
S podnetom oboznámime mestskú spoločnosť TSMPD, ktorá zabezpečuje správu a údržbu mestských komunikácií. O ďalšom postupe Vás budeme informovať.
Ďakujeme za pochopenie.

Michal Ďureje
hovorca mesta
05. február 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Uvedenú prístupovú komunikáciu v jarných mesiacoch, resp. keď sa zlepšia poveternostné podmienky spoločnosť TSMPD s.r.o. uvedie do zjazdného stavu.
Ďakujeme za pochopenie.

Silvia Bakytová
Samostatný odborný referent oddelenia vnútornej správy
18. marec 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
spevnenú prístupovú komunikáciu k predmetným garážam sme dali do zjazdného stavu.

Roman Bartoš
Vedúci strediska miestnych komunikácii a správy parkovísk
24. marec 2016

Odpoveď samosprávy

Ešte k predmetnej úprave komunikácie dopĺňam informácie:
Opravy boli realizované asfaltovým recyklátom – výfezkou, ktorá bola následne zhutnená. Okrem iného v riešenej lokalite sme obnažili a vyčistili značnú časť komunikácie a odvodňovací žľab od vyše dvadsať ročných nánosov, naplavenín a náletových drevín. V súčasnosti ešte prebiehajú drobné práce spojené s doplnením zničených segmentov odvodňovacieho žľabu. Po skončení týchto prác pristúpime následne k strojnému vyčisteniu cesty.

Roman Bartoš
Vedúci strediska miestnych komunikácii a správy parkovísk

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania