Absencia chodníka pre peších

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Neriešený
meno
ladislav szalai 22. februára 2013

Už nejakú dobu zápasím s vedomím, že by bolo na čase vybudovať v tejto lokalite tých pár metrov chodníka, keďže tade chodí mnoho chodcov a chodiť po krajnici vozovky je niekedy veľmi nebezpečné, zvlášť v zimnej sezóne, kedy je jazdný pruh značne zúžený. Nejaké náznaky chodníka už sú pri koľajniciach, kde ústi priechod pre chodcov od nedávno vzniknutého obchodného centra OC PRIEVIDZA, no pri vlakovom prejazde sa stráca nevedno kam a potom už nič.. Plánuje zastupiteľstvo, alebo iný činný orgán v budúcnosti výstavbu?

22. február 2013

Ján S.

Najprv treba spraviť R2, a potom možno nejaké nové chodníky a poškodené cesty v meste. Asi tak uvažujú kompetentní v našom meste. Divné uvažovanie.
22. február 2013

marek

staci ked opravia chodniky.
23. február 2013

Adam

R2 sa podla mna nefinancuje z rozpoctu mesta ale nevadi.
23. február 2013

Ján S.

Milí Adam, všetky cesty v tejto republike financujeme mi, ktorí žijeme v tomto štáte. Takže či je to R2 alebo cesty a chodníky v mestách skladáme sa na to mi všetci, si myslím.
24. február 2013

Adam

ano ale budovanie chodnikov sa plati tusim z mestskej kasy a nieje pravda ze vsetko ide z dani na dialnice sa cerpaju z casti aj eurofondy su tam dotacie ked to vybavia tak ako maju a nedoondia to. dialnica sa buduje nie z mestskej kasy takze to su ine peniaze. ide oto ze ked mesto nema peniaze na vybudovanie chodniku tak to neznamena ze stat nema zaco vybudovat dialnicu cez mesto ide to z dvoch odlisnych pokladni
25. február 2013

Odpoveď samosprávy

Tento chodník je dlhodobým problémom mesta. Mal byť postavný snáď už pre 20 rokmi. Výstavbu chodníka v najbližšom období mesto neplánuje. Zaradili sme ho do požiadaviek občanov. Pri zlepšení finančnej situácie mesta chodník budeme realizovať.

Oddelenie výstavby
25. február 2013

ladislav s.

To myslíte vážne, že sa o výstavbe uvažuje už 20 rokov?? Nezaváži ani fakt, že chodci kráčajúci smerom od koľajníc vlastne porušujú pravidlá cestnej premávky, pretože nejdú po ľavej strane vozovky??
26. február 2013

Adam

nepochopil som to niekto zakazal chodcom chodit po pravej strane a brani im v tom aby porusovali pravidla cestnej premavky?
26. február 2013

ladislav s.

Neviem, či niekto niečo niekomu zakázal, ale chodenie po ľavej strane je zavedené v základných povinnostiach chodca:
"Chodec je povinný používať predovšetkým chodník. Po chodníku sa chodí vpravo. Tam, kde chodník nie je alebo kde je chodník neschodný, chodí sa po ľavej krajnici. Tam, kde nie je krajnica alebo kde je krajnica neschodná, chodí sa čo najbližšie pri ľavom okraji vozovky. To platí aj pre chodca, ktorý nesie predmet, ktorým by mohol ohroziť premávku na chodníku alebo na krajnici."
16. september 2022

ladislav szalai

Tak a pomaly ďalších 10 rokov čakania, to už čakáme takmer 30 rokov. Dáme 50??!! 😂

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania