Neakceptovateľný postoj mesta ku neprispôsobivým...

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
vigoo vigoo 19. augusta 2016

Ku danému problému sme sa tu už viackrát vyjadrovali, zdá sa, bez zjavného efektu. Prístup ku pošte č. 5 na Kopaniciach je pre slabšie povahy a žalúdky niekedy nemožný. Zjavnou príčinou sú "istí občania" posedávajúci na schodoch a vykonávajúci potrebu priamo na mieste. Zdôrazňujem, že nikto z občanov nieje povinný hlásiť problém polícii Problém je tu zas a znova a nič sa nedeje. Prosím kompetentných, aby zabezpečili vyčistenie a dezinfekciu lokality v čo najkratšom čase. Viete si predstaviť ako sa asi cítia poštárky, ktoré tam denno denne chodia do práce ?...

25. august 2016

Odpoveď samosprávy


Dobrý deň, ďakujeme za reakciu,
keďže sa autorovi podnetu nepozdáva postup samosprávy a MsP Prievidza smerom k neprispôsobivým obyvateľom, budeme veľmi vďační ak nám autor podnetu zašle konkrétne návrhy riešenia problémov tohto druhu. Postoj mesta je nemenný a prináša svoje výsledky. Viď podrobný postu v našej odpovedi: https://www.odkazprestarostu.sk/prievidza/podnety/29543/vikend-s-detmi-na-namesti-nemozny

Autor podnetu má pravdu, obyvatelia nie sú povinní privolať mestskú políciu, ale na strane druhej obyvatelia môžu privolať mestskú políciu. Privolaním mestskej polície dokážeme efektívne vyriešiť uvedené problémy. Bez privolania MsP tieto problémy riešiť nedokážeme.

Nedá sa stotožniť s tvrdením autora podnetu, že vo veci sa nič nedeje. Tak napríklad len za posledný týždeň od 15.8. do 21.8. 2016 MsP Prievidza v oblasti znečisťovanie, záber verejného priestranstva a alkohol riešila problémy v 14 prípadoch, kde išlo nielen o odhadzovanie odpadkov, ale aj o nevhodné sedenie na lavičkách, vykonávanie telesnej potreby a založenie nepovolených skládok.

Konkrétny priestor vyčistíme prostredníctvom VPP pracovníkov.


Michal Ďureje
hovorca mesta


25. august 2016

vigoo vigoo

...uvažujem logicky...ku spomínanému znečisťovaniu dochádza v neskorých nočných hodinách. cez deň si tam močiť, ani vykonávať veľkú potrebu nedovolia, robia to v noci. Z Vášho stanoviska "môže" vyplývať, že sa asi v noci len tak potulujem po sídlisku a nemám nič iné na práci ako odhaľovať porušenie nariadení, zákonov, či pravidiel spolunažívania. Ste na omyle...od toho sú tu MSP PD, 200m odtiaľ !!! Nevidel som ich tam ani jeden jediný raz počas dňa, nieto ešte v noci !!! Neviem kde v oných 14 tich prípadoch zakročili, ale zrejme išlo o exponované miesta, čo je pochopiteľné. No toto konkrétne by museli mať ako sa hovorí "v merku" a chodiť na pravidelné obhliadky. Včera tam chlastali znova.Za návrhy na riešenie je tu platený a zodpovedný niekto iný...nemýľte si dojmy a pojmy. Lokalitu vyčistíte a o týždeň píšeme znova...garantujem !!!
25. august 2016

vigoo vigoo

...ale predsa ma jeden návrh napadol. zabezpečiť pravidelné denné a nočné hliadky počas dňa podľa potreby, počas noci náhodne...samozrejme pešou hliadkou, pretože prichádzajúce vozidlo ich patrične varuje. Druhá vec , ktorá by pomohla, avšak neviem, či je vykonateľná, je daný prechod na noc zamykať. Skrátka ho z oboch strán opatriť mrežami, od ktorého budú mať kľúče pracovníčky pošty a polícia a po pracovnej dobe sa uzatvorí. Pár takých riešení som v iných mestách už videl. A len taká pikoška...viete ako "kedysi á15-20r dozadu" riešili policajti takýchto ?...nabrali ich do auta, vyviezli v noci 20km za mesto a nechali ich tam...spoľahlivý zdroj. pššššt, brutálne, efektívne, spoľahlivé...vrátil sa vždy len raz ...
31. august 2016

vigoo vigoo

...nič sa nedeje...znečistenie je ešte väčšie, vagus tam vysedávajú stále, zápach je odporný...pohľad na nich tiež.
05. september 2016

vigoo vigoo

...čistá ignorácia zo strany mesta.V bežnom zamestnaní to funguje tak, kto si nevykonáva svoju prácu dobre, nemá výsledky...končí.
07. september 2016

Odpoveď samosprávy

Dňa 26.08.2016, aktivační pracovníci vyčistili a vydezinfikovali priestor

Martina Gombarčíková
Hlavný koordinátor aktivačnej činnosti
Mestský úrad



08. september 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujem za návrhy, i keď posledný návrh vyviesť človeka 20 km od mesta nie je vhodným riešením a určite nie etickým konaním.
Nočné hliadky by boli istým spôsobom riešením. Preto by som si dovolil navrhnúť autorovi podnetu, aby využil moje pozvanie a išiel so mnou odprezentovať jeho návrh a argumenty pre zriadenie nočnej pešej hliadky, ktorá by monitorovola tento podchod. Budem veľmi vďačný ak si autor podnetu nájde čas na riešenie problému tohto druhu, ja osobne sa rád pripojím.
V prípade záujmu ma prosím kontaktujte na [email protected]


Michal Ďureje
hovorca mesta

11. september 2016

vigoo vigoo

Ako som predpokladal...podnet je na čase obnoviť, keďže prístupový "podchod" ku pošte 5 je opäť v stave, z ktorého je každému na zvracanie.
Ku návrhu pána hovorcu sa nemám chuť vyjadrovať, popravde nechápem, čo Vás oprávňuje dávať takéto návrhy, a nechápem prečo by som ja mal "odprezentovať" návrh niečoho, čo je už dávno implementované v náplni práce mestskej polície PD. Pre Vašu informáciu si prosím preštudujte nasledujúci odkaz pán hovorca. Zdá sa, že ste chcel byť silou mocou chytrejší, než máte "v popise práce". nech sa páči: http://www.msp-prievidza.sk/ulohy/ulohy.html
11. september 2016

vigoo vigoo

...sústreďte sa prosím hlavne na odsek 3, ...vykonáva SÚSTAVNÝ dozor, najmä obchôdzkovú a hliadkovú službu na verených priestranstvách..........a viete ako sa hovorí...co je psáno, to je dáno. Takže pekný deň prajem.
28. september 2016

vigoo vigoo

Poprosím správcu o znovuotvorenie podnetu, nakoľko situácia sa dostala do pôvodného stavu...vlastne nikdy ani vyriešená nebola, pretože po "vyčistení" ostalo všetko takmer v pôvodnom stave. Tu totiž neplatí to čo na vojne...čo je mokré, to je čisté.
18. október 2016

vigoo vigoo

...aktuálny stav pred poštou 5. Pán hovorca...máte k tomu čo povedať ? Mali ste pohovor s veliteľom mestskej polície ? Koná sa niečo v tejto veci ?
25. október 2016

...

Riešením bude presťahovanie pošty 5, čo bude onedlho. Potom sa tomuto odpornému priestoru môžu všetci normálni ľudia vyhnúť.
25. október 2016

vigoo vigoo

...písal som pred pár mesiacmi aj na poštu, či by bolo možné presťahovať túto pobočku...odpísali, že to budú riešiť...žeby ? :) Ten priestor by sa potom mohol zamrežovať a bol by svätý pokoj. A nemáte info kam sa sťahuje ?
04. november 2016

vigoo vigoo

ťuk ťuk ťuk...p. Ďureje...už ste vyplytvali všetky pseudoriešenia ? Miesto je čím ďalej tým v horšom stave...
23. november 2016

vigoo vigoo

Koniec novembra, včera som bol "nútený" ísť na poštu 5 a dvihol sa mi žalúdok od zápachu, fľakov od moču..odpadkov a kopy lístia, pekne to tam všetko spolu tlie...no nádhera. Poprosím kompetentných o osobnú návštevu miesta, fotodokumentáciu a okamžité a hlavne trvalé riešenie !!!! Obliať vodou s chlórom jednoducho nestačí.
27. december 2016

vigoo vigoo

...tak som zachytil článok, že sa uvažuje o zatvorení podchodu. No a že to nešlo skôr ?....asi treba občas niekoho nakopať do zadku, aby sa mu prekrvila hlava, však ? Uvidíme, ako sa to dorieši...zatiaľ to je len úvaha, ale pokoj mať nebudete...garantujem, pokiaľ sa to nevyrieši k mojej spokojnosti.
05. január 2020

Michal Dobiaš

Dobrý deň. Prechodový chodník stratil svoje opodstatnenie presťahovaním pošty. Preto sme tento chodník uzatvorili. Podnet je vyriešený. Michal Dobiaš poslanec MsZ Prievidza

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania