parkovanie na Krátkej ulici

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Miro 10. marca 2013

Vytvorenie centrálnej mestskej parkovacej zóny a spoplatnenie parkovania bol určite správny a nevyhnutný krok. Avšak zaujímalo by ma, z akého dôvodu boli na Krátkej ulici parkovacie miesta zriadené na ľavej a nie na pravej strane cesty.

Krátka ulica je slepá, dá sa na ňu autom dostať iba zo Športovej ulice. Ak však chce vodič zaparkovať na Krátkej ulici, musí sa s autom najprv otočiť, nakoľko za parkovanie v protismere mu môže byť udelená pokuta až do výšky 60 Eur. Avšak akú má takéto parkovanie logiku ?

Parkovanie na ľavej strane zaberie celý chodník. Chodník sa síce nachádza aj na pravej strane Krátkej ulice, avšak končí na križovatke Krátkej a Staničnej ulice a tak sú chodci nútení prechádzať na druhú stranu (miesto označené šípkou) v pomerne neprehľadnej zákrute, aby mohli po chodníku pokračovať smerom k autobusovej a železničnej stanici.Keby boli parkovacie miesta zriadené na pravej strane cesty, k žiadnemu prebehovaniu z jednej strany ulice na druhý by neprišlo.

13. marec 2013

Odpoveď samosprávy

Referentka pre dopravu MsÚ pripraví na tento podnet odpoveď.

M. Ďureje
22. marec 2013

Odpoveď samosprávy

Pri rozhodovaní o umiestňovaní parkovacích miest v rámci CMPZ sme vychádzali zo skutočností, že chodci využívajú tento chodník, ktorý je lepšie výškovo oddelený od cestnej komunikácie a je v lepšom stavebno- technickom stave. Taktiež vodiči boli a sú zvyknutí stáť na tejto strane. Po zrealizovaní CMPZ sú obidva chodníky voľné pre chodcov, pretože motoristi málo využívajú parkovacie miesta na uvedenej ulici.

Oddelenie výstavby
25. marec 2013

Michal

S odpoveďou na podnet sa nedá úplne súhlasiť, nakoľko:

1. výškovo sú obidva chodníky umiestené úplne rovnako, teda viacmenej na úrovni vozovky

2. v čase odchodu a príchodu vlakov z Bratislavy, teda keď je na ulici najväčšia frekvencia áut a chodcov, sú predmetné parkovacie plochy prakticky vždy plne obsadené, a teda sa po chodníku na ľavej strane nedá chodiť.

Celkovo sa dá konštatovať, že parkovanie v okolí autobusovej a železničnej stanice je zúfalé a vôbec nezodpovedá aktuálnym požiadavkám. Nakoľko však ŽSR považujú roky nevyužívanú koľaj za hotový poklad tak sa s tým zrejme nebude dať nič spraviť.
03. máj 2013

Odkazprestarostu.sk

Dnes došlo na základe hlasovania k zmene podnetu. Podnet bol označený ako vyriešený.

Jakub Kmeť

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania