Chodník na ulici Gorkého

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Miro 31. marca 2014

Už dávnejšie si vlastník budovy bývalých lahôdok a potravín na Gorkého ulici upravil zámkovou dlažbou plochu pred budovou. Pritom samozrejme prišlo k zvýšeniu úrovne tejto plochy v porovnaní s úrovňou chodníka a teraz sa tam nachádza úplne nezmyselný schod (označený na fotografii).

Bolo by možné vhodným spôsobom zabezpečit napojenie chodníka a vyvýšenej plochy ? A pri tejto príležitosti by mohli pracovníci VPP očistiť zámkovú dlažbu od hliny a trávy, lebo onedlho sa časť chodníka stratí pod vegetáciou.

20. marec 2013

Roman Grolmus

UVedený schodík rozdeľuje cestu na dve časti a bol utvorený úmyselne, v zmysle stavebného projektu a osvedčený bol kolaudáciou. Nejdená sa o chodník ale o cestnú komiunikáciu s parkovacími plochami.
20. marec 2013

Karol

To je síce v poriadku, ale cez túto parkovaciu plochu je prístup jednak k paneláku nachádzajúcemu sa vedľa budovy a tiež k predajni potravín, ktorá bude čoskoro otvorená. Skúste uvedený schod prekonať na vozíku a potom vám bude hneď jasné, že by s tým bolo vhodné niečo spraviť. A aký význam má vybudovanie (povinného) bezbariérového vstupu do predajne, ak sa k tomuto vstupu nebude dať dostať ??
21. marec 2013

Roman Grolmus

Máš pravdu Karol. Potraviny tam vznikajú len teraz a parkovisko tam je už dlho. Opravovalo sa najmä preto, že pri rekonštrukcií výmenníkovej stanici pracovníci ktorý túto realizovali, zničili asfaltový povrch tak, že sa nedala nijako robiť ani zimná údržba, chôdza bola výrazne obmedzená a na vozík zabudni. Čo sa týka napojenia - plačeš na zlom hrobe. Pozemok je súkromný a to mesto riešiť nebude, choď radšej za majiteľom osobne, je to rozumný a komunikatívny človek a určite sa dohodnete.
21. marec 2013

Karol

Pán Grolmus, vlastníkom pozemku je s.r.o. a jej konateľom je pán R.M. Ak by to nebol pre Vás problém pokúste sa ho osloviť a požiadať o návrh riešenia.
Ak sa podarí problém so schodom vyriešiť určite to uvítajú aj ostatní obyvatelia sídliska.
22. marec 2013

Odpoveď samosprávy

Chodník nemôžu vyčistiť VPP pracovníci nakoľko ide o súkromný pozemok.
Pokiaľ ide o výškové rozdiely v chodníkoch, oddelenie výstavby vykoná kontrolu a priblížime ďalšie informácie.


Odbor výstavby
22. marec 2013

Roman Grolmus

Ohľadom čistenia chodníku: V prípade zarasteného chodníku na obrázku chodník zo zamkovej dlažby (nie parkovacia plocha) ide o chodník na pozemku mesta a v správe mesta, takisto ako aj priľahlá trávnatá plocha. O tieto plochy sa dlhodobo mesto nestará.
22. marec 2013

Miloš

Parcela, na ktorej sa nachádza chodník je na liste vlastníctva č. 1, teda ide o majetok mesta Prievidza.
12. jún 2013

Ivan

Oddelenie výstavby má iné starosti ako tento chodník a zrejme preto nevykonalo kontrolu a nepriblížilo ďalšie informácie. Chodník sa nachádza na pozemku vo vlastníctve mesta, teda ide o majetok mesta Prievidza a tvrdenie, že ide o súkromný pozemok je úplný nezmysel.
Kedy bude zámková dlažba na chodníku očistená od buriny a akým spôsobom sa vyriešia výškové rozdiely medzi chodníkom a susediacou parkovacou plochou ?
17. jún 2013

Jožo4

Hlavne ide o čiernu stavbu. Preto sa Mesto k tomu nehlási. Ak by to mal byť totiž legálny chodník, potom by od cestnej komunikácie mal byť oddelený cestným obrubníkom a teda by mal byť vyššie, ako predmetná parkovacie plocha. To je aj dôvod, prečo v geometrickom pláne nie je nijako vyznačený
17. marec 2014

Odpoveď samosprávy

Chodník byl vyčistený

Viera Cisíková
hlavný koordinátor aktivačných činnosti
Mestský úrad Prievidza
31. marec 2014

Miro

V podnete som upozornil na schod medzi chodníkom a parkoviskom, ktorý je úplne nezmyselný a vznikol iba pred niekoľkými rokmi pri rekonštrukcii parkoviska. So schodom sa NIČ nespravilo a vyčistením chodníka sa podnet v žiadnom prípade nevyriešil.
31. marec 2014

Roman Grolmus

Pán Karol, to o čo žiadate Mesto, je, aby riešilo výškový rozdiel v rámci parkoviska, čo je cestnou komunikáciou, kde obe časti sú v súkromnom vlastníctve, nie vo vlastníctve mesta. Predmetná stavba bola riadne skolaudovaná a bola vyhotovená podľa odsúhlasenej stavebnej dokumentácie. To, čo v príspevku označujete ako chodník a čo sa na chodník ponáša je iba položená zámková dlažba na nespevnených plochách a nikdy to stavebne ako chodník ani nebolo riešené. Prechod od vedľajších panelákov je po ceste a pokračuje ďalej ako cestná komunikácia. Ak by položená zámková dlažba mala byť charakterizovaná ako chodník, musela by uvedená nespevnená plocha byť vyvýšená nad úroveň cesty a oddelená od nej obrubníkom, tak ako to tu písal Jožo4. Takže momentálne sa snažíte riešiť bezbariérový prístup po cestných komunikáciách... to Vám asi nikto nevyhovie. Zažiadajte si o vybudovanie chodníka, to je asi schodnejšie a oslovte majiteľa pozemku, na ktorom je parkovisko o koordináciu. Verím, že Vám vyhovie....
31. marec 2014

Odpoveď samosprávy

S ohľadom na umiestnenie chodníka na mestských pozemkoch a s cieľom zabezpečiť bezbariérový prístup k potravinám, oddelenie výstavby a životného prostredia, MsÚ Prievidza zabezpečí úpravu uvedeného schodíka, v spolupráci so Správou majetku mesta na nevyhnutne dlhom úseku chodníka.


Gabriela Hrivnáková
referent stavebného poriadku
Mestský úrad

26. máj 2014

Odpoveď samosprávy

Nakoľko je chodník verejne prístupný a využívaný obyvateľmi mesta, ako aj s ohľadom na bezpečnosť chodcov sme zaradili požiadavku na výškovú úpravu chodníka do harmonogramu prác, ktoré zabezpečujeme prostredníctvom spoločnosti Správa majetku mesta Prievidza. Predpokladaný termín realizácie 06/2014.

Andrea Nikmonová
vedúca oddelenia výstavby a
životného prostredia
Mestský úrad
23. november 2015

Anonymný užívateľ

Chodník je znova zarastený burinou a schod nebol napriek prísľubu odstránený od júna 2014. Podnet NERIEŠENÝ.
24. november 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podnet bol už v minulosti vyriešený.

Michaela Beňadiková
Mesto Prievidza

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania