Neodhrabané chodníky a most

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený

Zdravim, uz druhy nie su odhrabane chodniky ani most na Prednadrazii. ulica A. Stodolu, S. Banica. Prosim o odhrabanie. Chodniky su zatial len vysliapane ludmi. Nevyhovujuce ci uz pre stasich ludi, alebo mamicky s kocikmi.

09. január 2017

Ján Kriška

Odhrnutie snehu

Dobrý deň,už 4 dni je napadnutý sneh a mesto nie je schopné dať odhrnúť cesty a chodníky,ľudia sa idú pozabíjať, Ja som len zvedavý ,či sa urobí náprava,alebo sa počká do jari,vtedy sa sneh určite roztopí!
11. január 2017

Odpoveď samosprávy

Už z Vašej titulnej fotografie je zrejmé, že paralelný chodník vedúci od Ulice Murgaša po most je odhrabaný, viď foto v jeho ľavej časti. Taktiež pre lepšiu ilustráciu prikladáme fotky na ktorých sú aj Vami spomínané ulice. Ďalej prikladáme fotky k aktualizácii podnetu. Všetky fotky boli robené dňa 9.1.2017, dátum uvádzame úmyselne, nakoľko stav komunikácií sa priebežne mení, či už aplikovaním posypu, zmeny teplôt počas dňa a prejazdu vozidiel. Ako správcovia komunikácií v prvom rade zabezpečujeme zjazdnosť komunikácií, ktoré zabezpečujú základnú dopravnú obslužnosť mesta a až následne zabezpečujeme zjazdnosť obslužných komunikácií vo vnútroblokoch, resp. v sídliskových častiach mesta. Aktuálny stav obslužných komunikácií je značne ovplyvnený poveternostnými podmienkami. Počasie v tomto prípade celý proces „dočisťovania“ spomínaných ciest značne komplikoval, nakoľko po výdatnom snežení udreli mrazy s veľmi nízkymi teplotami, pri ktorých je chemický posyp neúčinný a ani pluhovanie premrznutého snehu je už neefektívne. Každopádne aj takto ujazdený sneh aktuálne priebežne posypávame inertným materiálom (štrkom), za účelom zvýšenia adhézie vozidiel na ujazdenom snehu. V súčasnosti pracujeme v nepretržitom 24 hodinovom režime, a do terénu je nasadená všetka dostupná technika. Ako správcovia komunikácií nedokážeme odstrániť zimu ako takú, našou úlohou je iba zmierňovať jej následky na komunikáciách v čo najväčšej miere a zabezpečiť čo najbezproblémovejší chod mesta primeraný k poveternostným podmienkam.



Roman Bartoš
Vedúci strediska miestnych komunikácii a správy parkovísk

11. január 2017

Odpoveď samosprávy

dnes, t. j. 11.1.2017, aktivační pracovníci vyčistili schody na moste a sprístupnili vstup na priechod pre chodcov na Gorazdovom nábreží.

Martina Gombarčíková
Hlavný koordinátor aktivačnej činnosti
Mestský úrad


Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania