Aktualizovať podnet
Ul.Š.Závodníka - pluh a posypanie cesty

Nahrajte obrázok aktualizácie podnetu:

Vaše meno:

Váš e-mail:

Koľko je jedna plus jedna? (zadajte číslo):


   alebo   ísť späť


Pomoc

Pomocou nasledovného dialógu nás môžete upozorniť na akúkoľvek zmenu príslušného podnetu, či už sa jedná o jeho nápravu, alebo naopak zhoršenie daného stavu.

Ul.Š.Závodníka - pluh a posypanie cesty

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Ing. Monika Budd 10. januára 2017

Prosím Vás bolo by možné, aby ulice na sídlisku Zapotôčky (Závodníka, Kollára, Tajovského a verím, že aj ďalšie) trochu zhrnul pluh a posypal?? Chodníky pri domoch sme poctivo čistili počas sneženia. Chápem, že nejde o hlavné ťahy, ale už je to týždeň, čo snežilo a stále nič. Ulice sú buď úplne ľadové alebo naopak s hlbokou vrstvou rozjazdeného snehu, ktorý mimoriadne komplikuje vjazd a odchod z domov. Ďakujem

11. január 2017

Albert Chuťka

Včera na ul.Hurbana neďaleko predaje chleba Duke smerom k novinovému stánku pri panely na plagáty som sa pošmykol a poranil ľavú nohu v kolene.Príčinou bolo zľadovatelý chodník neupravený posypom.Tak vypadajú všetky komunikácie pre peších na sídlisku Zápotôčky.
11. január 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Dnes (11.1.) bola predmetná komunikácia mechanicky očistená pluhovaním.


V týchto dňoch sú cestné komunikácie, ktorých stav je dobrý, ale taktiež sú cestné komunikácie, ktoré sú stále v nevhodnom stave (za všetky spomenieme, Ul. M. Rázusa, A. Rudnaya, Murgaša a ďalšie).

Nevhodná situácia na niektorých cestách je spôsobená tým, že po intenzívnom snežení takpovediac okamžite udreli výrazne mínusové teploty. Aj počas dňa teplota nestúpa nad -5 °C. Nočné teploty klesajú skoro k -20°C. Tieto podmienky prispievajú k určitému diskomfortu a obmedzeniam bežného života všetkým obyvateľom, a preto by sme ich chceli vyzvať k trpezlivosti a zhovievavosti.

Na zimnej údržbe pracujeme v nepretržitých zmenách na hranici svojich personálnych a aj technických možností. Zamestnanci, ktorí zabezpečujú zimnú údržbu začínajú ôsmy deň nepretržitej prevádzky a všetka dostupná technika je stále v teréne.

Odstraňovanie snehu z vozoviek a chodníkov po nasnežení bolo prioritne zabezpečované na cestných komunikáciách ktoré sú strategické z pohľadu dopravnej obslužnosti mesta a to predovšetkým tak, aby neboli rušené spoje MHD a aby bol zabezpečený odvoz komunálneho odpadu. Následne dochádza k zimnej údržbe na ďalších cestách.

Väčšina hlavných chodníkov v meste je odhrnutých a ošetrených posypom. V súčasnosti sa dočisťujú aj ďalšie chodníky. Nie je však možné naraz vyčistiť všetky chodníky v meste.
Situácia so zimnou údržbou nie je dobrá obzvlášť na tých cestných komunikáciách, kde je odparkovaný veľký počet áut, a to obzvlášť na sídliskách. Počas zabezpečovania zjazdnosti boli priechodom osobných áut vyjazdené koľaje, ktoré vplyvom veľmi nízkych teplôt premrzli. Totiž situácia so zimnou údržbou sa na cestných komunikáciách komplikuje ak prejde niekoľko áut po zasneženom povrchu vozovky a následne dôjde k premrznutiu vozovky. V takom prípade je už mechanické odhrabávanie snehu nemožné a môžeme zabezpečovať iba chemický posyp.

Na cestách kde je zamrznutý povrch budeme musieť zintenzívniť zimnú údržbu ihneď ako dôjde k poľaveniu mrazov. Za akékoľvek ťažkosti, ktoré sme verejnosti spôsobili, tak sa ospravedlňujeme. Na zimnej údržbe rozhodne nešetríme a robíme všetko čo sa dá.


Michal Ďureje
hovorca mesta

12. január 2017

Eva Drličková

Píšete, že "väčšina hlavných chodníkov" je odhrnutá a ošetrená posypom. Chodníky na Štefánikovej nepatria k hlavným chodníkom? Lebo tie ešte dnes neboli odhrnuté, o 11.00 určite nie.
12. január 2017

vigoo vigoo

chodníky na sídlisku Kopanice kto kedy odhrnul ? že me si to nevšimli. Posypané, a v tej kaši sa nedá chodiť. No to je asi tak 20 % chodníkov na Kopaniciach, ostatné bez povšimnutia.
12. január 2017

Ing. Monika Budd

pravdou je, že pluh včera naozaj bol, takže po 8 dňoch od sneženia a na urgenciu katastrofálneho stavu komunikácie, kompetentní reagovali. Stačilo to? No pomohlo, ale len trošku. Do večera boli koľaje takmer rovnaké.

Dnes bol pluh aj bez urgencie. Pomohlo to? Ani nie. Cesta je v ešte horšom stave po tom snežení. Lopatou sme večer časť z ulice nahádzali do dvora. Neviem ako vysoko je nastavená radlica, ale veľa toho nezabrala. Ale aspoň boli. Keby však prebehli poriadne ešte aspoň raz, pomohlo by. Tak hádam ešte prídu a to dnešné šmýkanie s autom pred domom nebude také hrozné. Zatiaľ máme lopatu alebo nahodím reťaze.
16. január 2017

Odpoveď samosprávy

Pripájame aj fotodokumentáciu

Roman Bartoš
Vedúci strediska miestnych komunikácii a správy parkovísk

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania