Korčuliari na letisku

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

V riešení
meno
Martin Karas 19. apríla 2013

Chcel by som sa spýtať, ako je to s cestou na letisku (I. časť obchvatu PD). Chodím tade každý deň autom do jednej nemenovanej firmy v priemyselnom parku. Teraz, keď sa oteplilo, do ulíc vyšli korčuliary a cyklisti. Vo štvrtok 18. apríla som na tejto ceste napočítal cez 40 odparkovaných áut a vyše 120 korčuliarov a cyklistov. Mal som veľký problém prejsť tade autom. Kľučkovanie pomedzi korčuliarov a cyklistov, ktorí absolútne neragovali na trúbenie - jazdia po celej šírke vozovky (dokonca my jeden korčuliar hodil do idúceho auta kameň). Bojím sa iba jedného - aby sa tam jedného pekného dňa nestalo nešťastie. Čo robiť v prípade, ak mi nie je umožnené prejsť po spomínanej ceste?

19. apríl 2013

volať 158
19. apríl 2013

Ivo

Na tú sebranku treba volať štátnych policajtov. Korčuliari a cyklisti si evidentne myslia, že uvedená cesta je určená iba pre nich.
19. apríl 2013

Jano

treba poslat policiu aby monitorovala v danej lokalite dodrzovanie pravidiel cestnej premavky a v pripade zistenia nedodrzovania pokutovala zarobia si a ludia si zviknu ze hlavna cesta nieje pre korculiarska draha
19. apríl 2013

Edo

Chodím sa tam pravidelne korčulovať a tiež som opakovane stretol besných vodičov, ktorí trubili napriek tomu, že som šiel po krajnici a vodič mal voľný priestor v oboch jazdných pruhoch. Chce to len jednoducho viac vzájomného pochopenia. Ideálne by bolo vybudovať chodník pre korčuliarov popri rieke Nitre, o ktorom sa už viac krát hovorilo.
20. apríl 2013

Edmund

Je to jediné miesto v Prievidzi s prijateľným povrchom kde sa dá korčulovať. Ešte som nevidel aby boli obmedzovaní šoféri aut. S tým kameňom je to jasný výmysel. Je len a len o vzájomnej úcte ludí medzi sebou.
20. apríl 2013

durmek

Dopadne to ako prvé názory.V Žiline bol podobný problém po dostavbe vodného diela a riešilo sa to pokutami. Čím viac vodičov na to bude poukazovať tým skôr polícia zakročí. A netýka sa to len tejto lokality !
20. apríl 2013

Martin Karas

Edmund ja sa tam taktiež chodievam korčuľovať. A vyprosujem si, aby si ma obviňoval z klamstva. Ten kameň do môjho auta len tak z neba nepriletel. Je obrovská nezodpovednosť, keď rodičia nechajú svoje malé decká korčuľovať sa v strede cesty tam, kde chodia autá.
Edo - pokiaľ mám voľný jazdný pruh - nemám najmenší problém. Nemám potrebu vytrubovať na korčuliarov a nedajboh ich ohrozovať alebo obmedzovať. Korčuľovať sa tam dá v pohode. Len ide o to, ak jedna polka ľudí ide v jednom smere, druhá polka ľudí ide v druhom smere tak tam vznikne chaos a plus ešte keď tade chodia autá. Treba trošku ohľaduplnosti aj zo strany korčuliarov - treba si uvedomiť, že to nie je korčuliarska dráha - ale hlavná cesta.
Kto si vezme na zodpovednosť, ak sa tam stane nešťastie? Korčuliar prudko vybočí, spadne a je rovno pod autom?
20. apríl 2013

Jano

korculiar nema co hadat uprostred cesty to ze tam je novy a rovny asfalt lebo je cesta nova neznamena ze je budovana nato aby sa tam prehanali na korculiach po celej ceste treba tampolicajtov a davat mastne pokuty tym ktory sa vozia po ceste potom si to rozmyslia
20. apríl 2013

Edo

Myslím, že vačšina korčuliarov na letisku si uvedomuje, že je to nie je korčuliarska dráha ale cesta, Je to však jediné miesto v Prievidzi, kde je dobrý povrch a nie je veľká premávka. Deti uprostred cesty nemajú čo robiť a mali by to riešiť hlavne rodičia . Podobne aj pri cyklistovi hrozí, že prudko vybočí a spadne pod auto a nikto ho nevyháňa z cesty. Ja v danej lokalite jazdím v týždni autom a nemám negatívne skúsenosti. Cez deň je tam málo korčuliarov, pribudnú až podvečer, vtedy je zase menej aút. Tak ako tu už odznelo, treba z oboch strán viac ohľaduplnosti. Myslím, že sa zhodneme,že kočuliari by mali jazdiť v jednom smere popri krajnici a autám umožniť bezproblémový prejadz - ja osobne mám vačšinou takúto skúsenosť.
Jano - korčuliar môže isť po ceste, pokiaľ tam nie je chodník a to je polovica cesty pri letisku.
20. apríl 2013

Andrea

Jasné že korčuliari tam nemajú čo robiť. ale v dnešnej dobe ked sa každý snaží do života zaradiť pohyb je to ťažké. Prievidza nijaké možnosti neponúka. a toto je miesto kde sa rodičia môžu vyblázniť spolu s deťmi a zadara. korčule tiež nestoja 1€, nerozmlátia ich predsa na výtlkoch niekde inde. Mesto nebude mať nikdy na vybudovanie trás pre korčuliarov a cyklistov.čo to znamená? podľa vzoru lyžiarov- zobrať na plecia korčule a bike a ísť na miesta mimo Prievidze. predraží sa to finančne aj časovo. smutné.
21. apríl 2013

Jano

Edo- korculiar moze prejst po ceste z miesta A na miesto B to je ucel prejdenia miesta po ceste bez chodnika a nie vozenie sa hore dolu dookola. Dal by som vysipat krajnice strkom cyklista prejde a korculiar sa vozit nebude hore dolu to ze je cesta v dobrom stave neznamena ze sa budu chodit vozit kopy ludi na korculiach. To ze bola vybudovana dialnica neznamena ze je tam pekna dlha a rovna cesta ze tam nabehne tlupa korculiarov a budu sa vozit hore dolu.
24. apríl 2013

Odpoveď samosprávy

Primárne ide o cestnú komunikáciu určenú pre automobilovú dopravu a nejde o korčuliarsku dráhu. Korčuliari nemôžu ohrozovať bezpečnosť a svoje životy a životy druhých ľudí- účastníkov dopravnej premávky.
Ak korčuliari obmedzujú cestnú premávku volajte dopravnú políciu na tel. číslo. 158


M. Ďureje
24. apríl 2013

Odpoveď samosprávy

Uvedená cesta je vo vlastníctve a v správe Slovenskej správy ciest Žilina. Nejde o komunikáciu v správe mesta Prievidza.

M. Ďureje
24. apríl 2013

Michal

najlepsie by bolo umiestnit tam znacku B14 zakaz vjazdu korculiarom aby neohrozovali premavku a svoje zdravie
27. apríl 2013

Jano

korculiar sa ma presuvat po chodniku a nie po ceste pretoze korculiar je chodec takze nema dvovod vstupovat na vozovku pokial tam je chodnik
27. apríl 2013

Andrea

Jano, aby mi stádo korčuliarov ohrozovalo deti??
28. apríl 2013

Jano

Andrea uvedom si ze korculiar je tiez len chodec. Na deti si mas davat pozor hlavne ty pokial si nevedia dat pozor same naseba. To podla tvojho vyjadrenia vsetci ludia maju ist po ceste ked ides s detmi aby ich nahodov neohrozovali.
28. apríl 2013

Andrea

Ale no! Trocha si to pritiahol za vlasy. Neviem či by niekto chcel taký extrém o ktorom píšeš v poslednej vete.
28. apríl 2013

Jano

aky extrem sak pisal som len to naco si narazala ze stado korculiarov ti bude ohrozovat deti. ja som ti napisal ze korculiar je tiez len chodec a preto sa musi presuvat po chodniku a nie ceste
09. máj 2013

nespokojny vodic

Este je celkom pikoska, ked korculiar ma na usiach MP3 perhravac a absolutne nepocuje nic a ruti sa stredom. Dovtedy sa nic s tymto nebude robit kym tam niekoho niekto nezabije ... potom uz bude neskoro, ale najvacsi problem bude ze na vine bude pravdepodobne vodic auta ... a ten za to paradoxne vobec nemoze. Je to na tej ceste nebezpecne a malo by sa ta zatrhnut korculovanie. Ako riesenie by mesto mohlo spristupnit nefungujuci priemyselny park. Nie je tam ziadna firma, ziadne auta nic, a je tam pekna cesta s kruhovym objazdom, kde sa mozu korciluari tocit a korculovat do zplaznenia ... Vazena pani primatorka, teraz Vam celkom slusne radim ako nahnat body do dalsich volieb, pustite korculiarov do priemysleneho parku korculovat a mate ich hlasy ... bude to sice najdrahsia korculiarsdka draha v dejinach slovenska :) ale aspon sa en priestor vyuzije a sofery budu mat o starost menej ...
20. máj 2013

Jano

na vine by bol korculiar pretoze i ked ma korcule je to stale chodec a chodec sa nesmie presuvat stredom cesty. moze sa presuvat po krajnici a pokial tam je chodnik musi sa presuvat ponom a nie po ceste. treba tam postavit policajne auto a od kazdeho kto pojde po ceste zobrat pokutu a bude po probleme.
21. máj 2013

Marek_Prievidza

je ťažké rozsúdiť tieto vyjadrenia, pretože každé má čosi do seba. Fakty sú ale nasledovné:
- v PD sú tak zanedbané chodníky, že fakt nie je kde sa korčuľovať. Za to môže mesto.
- v parku na Starom sídlisku riešili projekt, ktorý by zahŕňal aj nové chodníky a celkovo novú tvár zanedbaného a psami zakadeného parku. Bohužiaľ, neprešlo to vďaka sebeckým jednotlivcom, ktorí chcú naďalej sedávať medzi bezdomovcami, dívať sa na neporiadok, chodiť po rozbitých chodníkoch - no mať neporušený park ako ho poznali v roku 1960, kedy asi vznikol... Tak ho teraz máme, je len pre psíčkarov a ožranov, rodiny s deťmi nemajú kde piknikovať a korčuliari musia byť na jedinom vhodnom mieste aby sa nezabili...
Čo sme si nedokázali presadiť, to teraz máme... Takže treba kompromisy a ohľaduplnosť na oboch stranách užívateľov tejto cesty...
24. jún 2013

Dušan

Sú tu dve skupiny ľudí. Netolerantní šoféri, ktorí aj do obchodu pod oknom paneláku idú na aute a vadím im úplne všetko a je jedno či tomu rozumejú (osobne by som vás páni „vypokutoval“ len by ste sadli za volant, znalosť zákona a noriem je u vás menej ako povrchná). Druhá skupina sú korčuliari s opačným názorom - vodiči jazdia ako blázni!
Ja patrím na obe strany a mám na letisku najazdené 100 - vky km na korčuliach a pravidelne sa sem chodím najesť prípadne pozrieť na akcie - samozrejme autom.
Z danej cesty sa nestala korčuliarska dráha, ale určitá kultúrno - športová lokalita. Nájdeme tu bežcov cyklistov, ale aj šašov na starých Golfoch čo prišli ukázať ako hučí deravý výfuk. Celé to vzniklo lebo v meste nie je priestor pre takéto aktivity s požadovanou kvalitou a to sa nezmení do momentu kým sa neotvorí obchvat. Čo nastane potom? no to nik nevie. Čo je dôležité je fakt, že tu na malom priestore žijeme ľudia s mnohými záujmami a názormi a ak nie sme schopný sa tolerovať a chápať, tak sa radšej ani nevyjadrujme, pretože bez ľudského pohľadu na problém prichádzajú len extrémne riešenia a Pyrrhovo víťazstvo!
28. júl 2013

Martin Karas

Pár dní dozadu sa na spomínanej ceste stala vážna dopravná nehoda - osobné auto zrazilo pravdepodobne korčuliara, alebo cyklistu, ktorý bol posádkou RZP ošetrovaný na mieste viac ako hodinu. Viacej informácií nemám. Iba by som sa chcel spýtať kompetentných - či to muselo dospieť až sem?
26. jún 2014

Marcela

Ja tiež chodím na túto cestu na bicykli.Koľko krát tam strávim aj 2h.a musím povedať že sa mi niekoľko krát stalo že korculiari išli dvaja,traja vedľa seba tak že vybiehali za čiaru kde jazdia autá a keď som ich napomenula nech sa stiahnu že sú tu neni sami dostalo sa mi nepeknych nadávok alebo to nepochopili.Tiež som neraz bola svedkom že jedna osoba ako korčuliar jazdila sama ďaleko od obrubník doslova priamo po čiare a ja ako cyklista keď som ju mala obiehat som prešla do jazdného pruhu aut čo by nebolo také hrozné ale tá osoba mala slúchadlá v ušiach a jazdila ako ny tam bola sama bola hádam 2 metre od obrubnika.Som rada že sa sem môžem chodiť bicyklovat a preto by som chcela apelovať na všetkých ktorý chodia na túto cestu,aby sa nespravili ako by boli na svete sami.A tak tiež som za to aby sa tam často vyskitovala policajná hliadka a ak tam budú takýto ľudia aby ich usmernili alebo aj pokutovali ni tam v aute vegetili na sklopenych sedadlách a z vylozenymi nohama....šate žeal vyzute topánky.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania