Riešenie problému s parkovaním vo dvore bytového domu 1239

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

V riešení
meno
Teodor Došek 02. júla 2017

Vo dvore bytového domu 1239 je detské ihrisko, preto možnosť vytvorenia asi 10-12 parkovacích miest je asi problematické, no bolo by ideálne, preto je potrebné vyriešiť rozšírenie prístupovej miestnej komunikácie, ktorá je široká len niečo vyše 3 metrov tak, aby vozidlá nemuseli jednou stranou vozidla prechádzať po trávniku a po daždi po kalužiach a blate, nakoľko po ľavej strane pri vjazde do dvora sa parkuje. Ešte si aj ničíme pneumatiky na ostrých hranách obrubníkov.
Navyše nejaký "odborník" zasypáva vyjazdené koľaje ostrými kameňmi. Žiadame, aby sa tento stav vyriešil podľa možnosti do jesene, kým nezačnú dažde.
Ďakujeme.

03. júl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Stanovisko poskytne oddelenie výstavby mestského úradu.

Marián Kucman
referent pre projekty a podnety obyvateľov
Mestský úrad Prievidza
03. júl 2017

Teodor Došek

Komentár bude až potom, ako sa postupne bude tento stav odstraňovať.
04. júl 2017

Dana

Vážený pane a nemáte náhodou od ul.J.Kráľa parkovisko? A parkovanie je možné aj na Bjorsona.Vašim návrhom by pravdepodobne museli byť vypilene stromy ktoré tu rastú.
06. júl 2017

Sonic

Pokial nie je dodrzana vzdialenost 3+3m pre oba jazdne pruhy je zakazane na takejto vozovke stat a parkovat. A ako tvrdite ze je tonprijazdova cesta tak ju blokujete uplne. Pouzite parkovisko, a spravite aj pre svoje zdravie nieco ked sa kusom prejdete. :)
31. júl 2017

Teodor Došek

Vy veľmi dobre viete, aká situácia je s parkovaním na sídlisku Píly. Vo dvore bloku 1239 sa parkuje od prvopočiatku sídliska. Ja osobne tu parkujem vyše 30 rokov. Vy namiesto toho, aby ste obyvateľom pomohli hľadať riešenie, tak namiesto toho hľadáte spôsoby, ako sa to nedá.
Taká široká komunikácia, aká je v našom dvore, je všade na sídlisku, okrem niektorých dvorov, kde sa vybudovali parkoviská.
Ja nepochopím, prečo by sa nedala tá časť zničeného trávnika /cca 50-60 cm/od obrubníkov a v dĺžke ako je zobrazené na snímkach vyčistiť od zeminy a naviesť vrstvu kamennej drte. Veď na tých fotografiách je evidentné, čo by sa s tým dalo urobiť.
A s tými Vašimi návrhmi s parkovaním na Janka Kráľa a Bjornsona som sa už vyjadril. Viete mám na krku už takmer 80 rokov a mal by som si robiť vychádzky skoro od Magury, to nie je dobrý nápad./Viete, mám aj záhradu a tam mám prechádzok a roboty do sýtosti a to nehovorím o zdravotných problémoch/.
Prosím príďte s nejakým konkrétnym riešením a ak by ste mohli prísť na tvar miesta bol by som veľmi rád.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania