Ulica B. Björnsona-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý
meno
Anonymný užívateľ 09. mája 2019

Na ulici Bjornsona od križovatky s ulicou Kráľa až po ulicu Štefánika parkujú po celej dĺžke cesty autá. Povinnosť, aby pri státí vozidiel zostal voľný jazdný pruh o šírke NAJMENEJ 3 metre pre KAŽDÝ smer jazdy pochopiteľne nie je dodržaná a autá musia jazdiť čiastočne v protismere.

Uvedený problém je dlhodobý, samospráva ho vôbec nerieši a je rada, že jednoducho vytvorila "parkovacie miesta".

Kedy bude dopravný režim na uvedenej ceste daný do súladu zo zákonom o cestnej premávke?!

09. máj 2019

Sonic

Sa smejem.
Toto zrejme v prievidzi nikdy ziaden policajt riesit nebude. Kedze to umyselne prehliadaju. Aj policajti tak parkuju. A uz som tiez skusal kadeco no stale nepomaha. Adi len televiziu do PD zavolat, a nech spravia reporataz.
10. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.

Viete šírkové parametre na sídlisku Píly nie sú dodržané takmer na žiadnej cestnej komunikácii. Sídlisko Píly bolo vystavané v štýle SORELA a má svoje atypické znaky. Cestné komunikácie sú veľmi úzske a dá sa povedať, že na sídlisku sú cestné komunikácie, ktoré ani nespĺňajú požadované šírkové parametre cestnej komunikácie. Cestnú sieť sídliska Píly pochopoiteľne nedokážeme rozšíriť. Ďakujeme za pochopenie. Podnet považujeme za uzavretý.



Michal Ďureje - hovorca mesta




10. máj 2019

Sonic

Hahaa, takze toto je vlastne povolenie stat v rozpore zo zakonom. Toto nevymysliis toto je Prievidza.
12. máj 2019

...

1. „ ale my ak budujeme demokraciu, tak sa musíme držať zákona “ - povedal 26.3.2018 poslanec TSK Mgr. Michal Ďureje, PhD.

2. „Viete šírkové parametre na sídlisku Píly nie sú dodržané takmer na žiadnej cestnej komunikácii … na sídlisku sú cestné komunikácie, ktoré ani nespĺňajú požadované šírkové parametre cestnej komunikácie“ - napísal hovorca mesta Mgr. Michal Ďureje, PhD. na odkaz pre starostu

Ako poslanec TSK hovorí o dodržiavaní zákonov, ako hovorca mesta ich dehonestuje.

SORELA (socialistický realizmus) , je označovaný umelecký smer, ktorý bol schválený v roku 1932 Ústredným výborom Komunistickej strany Sovietskeho zväzu ako oficiálna smernice pre literatúru, výtvarné umenie a hudbu. Neskôr bol záväzný v ostatných komunistických krajinách. Ideovo vychádza z oslavy vládnuceho režimu, má slávnostne poukazovať na jeho úspechy v reálnom živote ľudí.

Pán poslanec TSK a zároveň hovorca mesta Mgr. Michal Ďureje, PhD. , čo majú spoločné šírkové parametre komunikácie so štýlom Sorela ?
Čo znamená cestné komunikácie sú veľmi úzke v číselnom vyjadrení ? pomocná otázka : Aká je šírka obojsmernej komunikácie či už v metroch, centimetroch, alebo milimetroch ?

Treba zavolať televíziu, vypočujeme si čo bude hovorca trepať. Zároveň podnet na ODI Prievidza - dopravní inžinieri ODI npor. Ing. Rastislav Preťo, por. Mgr. Ľubomír Medlen , keďže cestný správny orgán v PD roky nefunguje.
Uvidíme, ako začne kmitať cestný správny orgán a správca miestnych komunikácii. Potom si už neodvolia len tak podnet uzavrieť.
12. máj 2019

...

oprava - nedovolia
13. máj 2019

...

Súdruh Ďureje už dávno stratil zvyšok súdnosti a jeho odpovede sú častokrát iba zmesou výmyslov a bludov. Šírka komunikácie je cca 7 metrov, podľa hovorcu je ale cestná komunikácia "veľmi úzka". Pochopiteľne, ak v jednom jazdnom pruhu stoja autá, tak je zostávajúca šírka komunikácia nedostatočná, ale takéto státie je jednoznačne v rozpore s pravidlami cestnej premávky !

Šírkové pomery VŠETKÝCH zberných komunikácií na sídlisku Píly (M.R. Štefánika, S. Chalupku, Okružná, Gorazdovo nábrežie a Svätoplukova ulica) sú vyhovujúce, pochopiteľne ak sa z jedného jazdného pruhu nestalo "parkovisko" ako napríklad na ulici Bjornsona, Okružnej alebo Chalupku.

V roku 2012, teda keď už bol s. Ďureje hovorcom mesta, bol vypracovaný "Dopravný generel Starého sídliska", z ktorého citujem : "Prakticky na všetkých obojsmerných komunikáciách na starom sídlisku s výnimkou ul. M.R. Štefánika je dennodenne parkovaním vozidiel porušovaný zákon č. 8/2009 ."

Preto sa pýtam, čo tu drísta hovorca mesta a ako je možné, že na základe drístov je podnet uzatvorený ??!!!
13. máj 2019

Maťko

Nesúhlasím s uzavretím tohto podnetu... Portál OPS ma slúžiť ľudom na poukazovanie na nedostatky v mestách a obciach na Slovensku. O to viac, ak ide o porušovanie zákonov. Nesúhlasím, aby odkazy, ktoré sú zjavným porušením zákona mohla samospráva zľahčovať a uzatvárať ako sa im zachce. ODI musí postupovať podľa platného zákona, ktorý je jasný.
Už dlho na tomto portáli čítam odpovede typu: Nie sme kompetentní v tejto veci konať; nedá sa; nevieme; nemôžme a podobne.
Žiadam admina o otvorenie podnetu a MsÚ o odborné a zákonné vyjadrenia k tejto téme a aplikovanie riešenia plošne na celé mesto !
Ďakujem.
13. máj 2019

Sonic

Od 7.11.2017 sa tu hromadia podnety na zle parkovanie v Prievidzi. Raz napise hovorca, potom zas policia. Ze ak je priestupok treba volat mestaku policiu. Potom zase ze bude hliadka castejsie kontrolovat usek. Samozrejme ked tak clovek prejde nejakym usekom, samozrejme sa nic nemeni. Policia nesla tadial ani na kavu. Nie este ze by nieco robila. Malo by sa aj mesto aj policia zobudit. A je jedno aka policia. Obe zlozky jadzia prievidzou a neriesia ziadne porusenie zakona. Mozno ostava uz len jeden pokus a to napisat staznost na ministersva.
13. máj 2019

Sonic

Oprava od 7.11.2016!!!!!! Samosprava toto nie je nova situacia. Ale nekonecne dlho neriesena
14. máj 2019

Anonymný užívateľ

A prešli ste sa niekedy po ulici Štefana Králika?Tam sa ešte len "nádherne"parkuje!Bjornsona to je doslova autostrada voči tejto ulici!!!
15. máj 2019

Sonic

Aj ulica S. KRALIKA tu uz bola nahlasena. Samozrejme ze vieme. No ale ako je vidiet, cesty nie si nafukovacie, a mesto na to kasle. Ani Londyn nie je nafukovaci, a ked niekto stoji proti pravidlam tak ho odtiahnu a viac tak nezaparkuje.
21. máj 2019

Miroslav Krajčík

Bývam na sídlisku Píly a parkovanie a prejazd sídlisko je žalostne zlý. Zatiaľ pred týmto problémom mesto zatvára oči ale treba si uvedomiť, že sídlisko sa "omladzuje" a onedlho bude problém nesmierne vypuklý, keď bude počet automobilov rásť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania