Oporný múrik

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 02. júla 2013

Na opornom múriku na pešej zóne na ulici A.Hlinku sa ešte v minulom roku objavili hrdzavé fľaky, ktore svedčia o nesprávnom technologickom postupe pri jeho výstavbe. Bude mesto uvedenú závadu reklamovať u zhotoviteľa ?

03. júl 2013

tvoj tieň

.....na Prievidzi útočí hrdza...hotové akty X....
04. júl 2013

anton

Páni administrátori ale toto je už buzerácia. dva fľaky od hrdze na múriku. No je hotová katastrofa. "hrozné"
04. júl 2013

Odpoveď samosprávy

Stanovisko a prípadné riešenie podnetu zabezpečí Oddelenie výstavby a životného prostredia. O ďalšom postupe vás budeme informovať..

M. Ďureje
08. júl 2013

Marek Vida

Samozrejme, podaktorí si neodpustili svoje premúdre komenty...
Ale skúste trochu zauvažovať, lebo čudovanie sa nad trochou hrdze je možno na prvý pohľad divné, ale čo keď sa na to teraz v záruke vykašleme, lebo teraz vykúka len kov a z neho logicky trochu hrdze, no o rok to môže začať praskať, lebo sa voda dostane do múriku a o 10 rokov sa to rozpadne. Takto chcú títo anonymní pisatelia narábať s verejnými financiami? Ďakujem, takí nám tu vládnu 20 rokov a patria na cintorín dejín...
Ja som však za, aby sa na problém pozrelo už teraz, či je to naozaj odfláknuté a treba to opraviť kým je to zadarmo v záruke. Peniaze rozhadzovať keď je neskoro, to tu vie každý, veď nie sú jeho. Ale včas tie peniaze ušetriť aby sa dali použiť rozumnejšie, je podľa mňa oveľa múdrejšie.
08. júl 2013

Peter

S Marekom sa dá jedine súhlasiť. Rekonštrukcia pešej zóny stála viac ako 1 milión eur a jej súčasťou bolo vybudovanie oporného múrika. Múrik bol postavený nekvalitne z betónu pochybnej kvality a hrdza nie je v tomto prípade iba estetický, ale hlavne stavebný problém. Avšak poniektorí diskutujúci si musia za každú cenu kompenzovať nízke sebavedomie príspevkami na úrovni suterénu...
12. júl 2013

Odpoveď samosprávy

Vyzvali sme zhotoviteľa predmetného diela na odstránenie uvedených nedostatkov.

Ing. Andrea Nikmonová
vedúca oddelenia výstavby a
životného prostredia
Mestský úrad

12. júl 2013

Exo

Takže aj oddelenie výstavby považuje situáciu uvedenú v podnete za problém. Som ale zvedavý, akým spôsobom budú nedostatky odstránené, nečudoval by som sa, ak hrdzu iba pretrú farbou.
12. júl 2013

Okoloidúci

no to záleží na tom, aké dobré kamarátske a sponzorské vzťahy sú medzi zadávateľom a zhotoviteľom, a či sa na technický problém bude dívať úradník alebo odborník - stavebník ;-)
Ak ruka ruku myje a niekto nebude chcieť spriaznenému zhotoviteľovi reklamovať závadu, ktorá sa určite nedá len natrieť farbou, tak to tou farbou pretrú a hotofka.
Ak sú vzťahy čisto obchodné a niekto zodpovedný čo tomu rozumie bude uplatňovať reklamáciu ako sa má, tak by zhotoviteľ musel nákladne stavať múry ešte raz a poriadne. Alebo ich celé obložiť dlažbou, aby to aj dobre vyzeralo a nevpustilo do múrika vodu.
Ktorú možnosť tak tipujete vy? ;-)
12. júl 2013

Maliar-natierač

tipujem peknú, svetlosivú farbu :)
14. júl 2013

Anonym

aj ja pretru to farbou
23. september 2013

Anonymný užívateľ

Minulý týždeň bol oporný múrik natretý farbou, zároveň na ňom boli opravené trhliny, ktoré by tam ale po 1,5 roku od jeho výstavby určite nemali byť. Uvidíme, koľko takáto "oprava" vydrží, zhotoviteľ bude ale určite netrpezlivo čakať na skončenie záručnej lehoty.
25. september 2013

Marek Vida

a neviem, či sa to už tak nedeje, ak som dobre videl popri hlavnej ceste pod Piaristickou školou ku spodnej lekárni...
25. september 2013

Marek Vida

a ku aktualizácii o natretí: anonym má pravdu, veľmi netrpezlivo bude zhotoviteľ čakať na koniec záručnej doby... Keď sa o 5 rokov spýtam, kto opravy rozsypaných múrov zaplatí, dostanem odpoveď že" poslanci, ktorí to teraz zanedbali a sú zodpovední za nekvalitné dielo ktoré prebrali?" :-)
Jasnačka, určite to pôjde z ich vrecka... Ej, tak by to chcelo aby za tieto rozhodnutia v prospech niekoho vrecka boli zodpovedným zosobnené !!! Nikto by sa za poslancov netlačil ako teraz... Skončili by biznisy ;-)
26. september 2013

Odpoveď samosprávy

Uvedené nedostatky boli odstránené zhotoviteľom diela.



Andre Nikmonová
vedúca oddelenia výstavby a

životného prostredia

Mestský úrad

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania