Diviaky na kopaničkách

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

V riešení
meno
Šimon Kupec 16. februára 2018

Na kopaničkách v blízkosti konečnej zastávky 11-ky sa už od leta pohybuje väčšie zoskupenie diviakov (vtedy som napočítal 11). Dnes večer 13.02. som sa vracal domov pešo po ceste zo severu a v kríkoch pri chodníku sa nachádzali 2 obrovské divé svine, každá z nich mala v kohútiku minimálne 120 cm.

21. február 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.

Túto problematiku rieši legislatíva SR a to napr. zákon o ochrane prírody a krajiny alebo zákon o poľovníctve spolu s vykonávacími vyhláškami.

V zmysle aktuálne platného mimoriadneho povolenia lovu diviačej zveri, sme sa obrátili na Slovenskú poľovnícku komoru o poskytnutie bližších informácií.

O ich stanovisku Vás budeme informovať.

Natália Svítková
referent pre podnety obyvateľov
23. február 2018

Katarína

Keď mali tie divé svine v kohútiku minimálne 120 cm tak to boli Bizóny a nie svine. Keby ich ľudia čo tam bývajú nekŕmili, tak nechodia do mesta!
27. február 2018

Šimon Kupec

No, neviem nakoľko zareaguje niekto kompetentny, kazdopadne som zacal zistovat veci okolo toho, preco sa diviaky kazdy vecer zdrzuju okolo ulice snezienkovej a zistil som, ze blizko za pislednym domom asi 50 metrov od cesty je postavene krmidlo pre diviaky, co mi pride postavene na hlavu a zaujimalo by ma nakolko je to v sulade so zakonom. Za odpoved dakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania