Pílenie stromov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Bohacova lenka Bohacova 27. apríla 2018

Dobry den prosim vas velmi ma zaujima kto dava povolenie a hlavne podla coho na odpilenie stromov pri panelakoch alebo v okoli,som zhrozena ako sa pilia stromy tu v Prievidzi ,tento rok ako na pase,takto si chranime zivotne prostredie?Dnes konkretne na ulici Rudnaya 33 maju spilit krasny sice strarsi strom ihlicnaty,na ktorom sidlia krasne vtaciky,je z toho stromu krasna vona dava zivot, ,ti co miluju prirodu chapu o com pisem,velmi smutne ze takto si nicime prirodu,ludia je zloba prirody ,a dovody ake udali su trapne,ja osobne som zhrozena ,myslim ze ten strom a ine nikomu neublizili ,mali by sa ludia zamysliet

29. apríl 2018

Anonymný užívateľ

Pod opilovaním stromov by som ja rozumel preriedenie koruny?Alebo sa mýlim?Myslím si,že opíliť a vypíliť je rozdiel?
29. apríl 2018

Bohacova lenka Bohacova

nechytajte sa za slovicka ,myslim vypilenie celeho stromu nie len konarov
29. apríl 2018

Anonymný užívateľ

Vážená pani.Nikoho nechytám za slovíčka,ale po slovensky zatiaľ viem čítať a na tej tabuľke je opilovanie stromov!Neviem kde bývate,či v tom dome vedľa ktorého rastie ten strom?Píšete,že sa vypilujú ako na páse.Možno je na to dôvod,keďže tie stromy môžu mať aj 60 rokov.Viď strom na Svätoplukovej,ktorý vyzeral krásne,zdravo a myslím 2.1.2018 z ničoho nič za bezvetria sa vyvrátil(odhnitý od koreňov) a akurát tade prechadzalo motorové vozidlo a šťastie bolo že nepadol rovno na kabínu,ale zachytil len predok auta.Takže asi treba tie staré stromy opilovať-vypilovať a samozrejme vysadiť za ne nové!Ja mám rád tiež prírodu,ale odtial potial.A rád by som poznal ten trápny dôvod pre ktorý sa strom vypílil???
30. apríl 2018

Bohacova lenka Bohacova

vas nazor ,ja mam iny asi tak
30. apríl 2018

Emily

Riešenie je, staré stromy, ktoré ohrozujú zdravie, dokonca životy odpíliť. Nasadiť nové, ktoré budú robiť radosť ďalšie desiatky rokov. Stačilo by keby taký suchý konár padol na malé dieťa, tak neviem, či by vám tiež bolo ľúto toho stromu, alebo človeka.
02. máj 2018

Bohacova lenka Bohacova

nemyslim si nic nepadalo z toho stromu,tie dovody ake boli uvedene boli smiesne ,vzdy sa najde daka vyhovorka ,ludia su lahostajny,co taky strom ved narastie druhy,kolko rokov rastie taky strom ???myslim ze ten strom nebol v takom stave aby ohrozoval deti,ale to tazko vysvetlovat takym ludom ktorym je priroda lahostajna tak to aj na slovensku vypada,ked uz sme pri tom videli ste ako vypada les v bojniciach???to uz neje les,a kupele to uz niesu kupele
05. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
žiadosť o zabezpečenie výrubu smreka obyčajného podali obyvatelia vchodov č. 33 – 35 na Ulici A. Rudnaya dňa 06 .02. 2017 z dôvodu „...zabezpečenia ochrany zdravia a majetku – plytké korene sú v blízkosti kanalizačných rúr a zabraňuje prechodu svetla z pouličného osvetlenia ...“.

Žiadosť bola podaná pod hlavičkou Spoločenstva vlastníkov bytov A. Rudnaya 212. V prílohe boli doložené podpisy obyvateľov vchodu č. 33 a č. 35.

Mesto Prievidza, ako vlastník pozemku, zaradilo požiadavku do spoločnej žiadosti o výrub stromov v meste a podalo žiadosť na príslušný správny orgán ochrany prírody a krajiny, ktorý po vykonaní všetkých zákonných postupov vydal v správnom konaní rozhodnutie – súhlas na výrub stromov v meste Prievidza, o. i. aj na dotknutý smrek.

V tejto lokalite plánujeme do budúcna náhradnú výsadbu.

Božena Bernátová
Referent životného prostredia - ochrana prírody a krajiny
05. jún 2018

Bohacova lenka Bohacova

SU TO SMIESNE DOVODY MYSLITE SI CO CHCETE A POCULA SOM ZE BUDU DALSIE TU STROMY VYPILENE ,LUDIA NEMAJU RADI PRIRODU A POCHOPIA TO AZ KED BUDE NESKORO,A NAHRADA SMIESNE ,RADSEJ SA ODSTAHUJEM S TADETO NEMOZEM SA NA TO POZERAT AKO VAZNE A NIESOM SAMA

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania