Stolný tenis - odpadky

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Elena Cangárová 04. augusta 2013

Dobrý deň. Chcela by som navrhnúť, aby sa na miestach, kde sa hrá stolný tenis v uliciach mesta, umiestnili veľké odpadkové koše a to napr. aj také, aké sú na niektorých kúpaliskách - kovová obruč s veľkým plastovým vrecom. Deti sa prídu hrať aj "s pitným režimom" a prázdne plastové fľaše nechávajú zahodené okolo stolov. Tie si nikdy domov nezoberú. Samotným deťom to tam zavadzia, zhrnú fľaše na kopu obďaleč. Mládež vôbec nie je vychovaná tak, aby si po sebe upratali, tak aspoň tie koše by pomohli a auto, ktoré vyprázdňuje malé odpadkové koše by odpratávali aj tieto. Ďakujem za čas, ktorý venujete tomuto problému.

05. august 2013

Dusan

Presne to iste je aj u nas v Necpaloch na Dubravskej a vsade kde su detske ihriska.Aj ked neverim ze to pomoze mali by sa vsade tam kde sa hraju deti umiestnit kontajnery.
05. august 2013

tvoj tieň

keď deti nie sú naučené nech prídu upratať rodičia....
05. august 2013

Elena

No, keby sa tam hrali moje deti, asi by som po nich upratala, len v tej dobe, keď sa moje deti hrávali, tak si po sebe upratali ! Len teraz to nie je asi v móde. Rodičia detí, čo sa pri stoloch hrajú, ani nevedia, kde sú.
06. august 2013

Odpoveď samosprávy

Stanovisko a prípadné riešenie podnetu smerujúceho k osadeniu odpadkových košov zabezpečí príslušné oddelenie - Oddelenie výstavby a životného prostredia MsÚ. O ďalšom postupe vás budeme informovať. Odpadky v lokalite ping –pongových stolov boli vyzbierané.

Michal Ďureje
hovorca mesta
10. september 2013

Odpoveď samosprávy

Rekreačné koše sú v meste rozmiestňované najmä v lokalitách, kde je väčší pohyb obyvateľov bez iných možností odhodenia odpadu. Zároveň musia byť koše umiestnené tak, aby bol zabezpečený prístup a ich vývoz mechanizmom a aby boli dodržané potrebné hygienické vzdialenosti aj od detských ihrísk. Do rekreačných košov nie je možné ukladať triedené zložky odpadu. Podľa fotografie je zrejmé, že pri športovisku sú odhodené najmä plastové fľaše, ktoré je povinnosť triediť.

V zástavbe s hromadnou bytovou výstavbou, kde sú rozmiestnené aj detské ihriska a športoviská, sú vybudované spoločné stanovištia na zmesový komunálny odpad a triedené zložky komunálneho odpadu v dostatočnej kapacite a hustote a preto je potrebné ich využívať.

Koše typu kovovej obruče s plastovým vrecom sa v meste neosvedčili ako vhodné, vzhľadom na ich neodolnosť voči vandalizmu.



Beata Drozdová
referent životného prostredia MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania