Výtlky a cestná kom. v havar. stave - dvor byt. domu S. Chalupku

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý
meno
Mário 17. mája 2018

Dobrý deň, chcem požiadať o riešenie výtlkov a havarijného stavu vozovky vo dvore bytového domu súpisné číslo 20134 na ul. Sama Chalupku, M. R. Štefánika a Krmana. Jedná sa o opakujúci sa problém. V minulom roku boli výtlky opravené na tom istom mieste (lokálne) a tieto sa v priebehu mesiaca začali opätovne tvoriť. Dnes je cesta ešte v horšom stave. Cesta je nebezpečná pre chodcov (vo večerných hodinách) aj vodičov a ich vozidlá. O tomto probléme sme 6.4.2017 informovali aj zástupcov volebného obvodu (písomne aj ústne). Podľa zverejnených informácii má byť vykonaná oprava vozovky na ulici Krmana (nový povrch), preto by bolo možno účelné využiť prítomnosť stavebných mechanizmov a vyriešiť zároveň aj susediacu problematickú vozovku. S pozdravom Duškevič.

18. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujem za nahlásenie podnetu. O stanovisko a riešenie podnetu požiadame oddelenie výstavby.

Natália Svítková
Referent pre podnety obyvateľov
21. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
rozsah plošných opráv a rekonštrukcií miestnych komunikácií a chodníkov je pre roky 2018-2020 už uzavretý. V zozname miestnych komunikácií určených k oprave alebo k rekonštrukcii sa Ul. S. Chalupku nenachádza. Zároveň, s ohľadom na postupnú degradáciu, komunikáciu odporučíme zaradiť do zoznamu plošných opráv pripravovaných na nasledujúce obdobie. Realizácia opravy bude vykonaná po pridelení finančných prostriedkov z rozpočtu mesta Prievidza.

S ohľadom na rozsah poškodenia a zaťaženie komunikácie (celkový objem dopravy) požiadame správcu miestnych komunikácií spoločnosť Technické služby mesta Prievidza s.r.o., zaradiť komunikáciu do širšieho zoznamu požiadaviek na plošné opravy a zabezpečenie zjazdnosti komunikácie odstránením najväčších nerovností.


Martin Hammer
referent oddelenia výstavby


13. október 2020

Lenka

Ulica S. Chalupku-cesta-rozbitá (väčší úsek)

Dobrý deň, žiadam o opravu cestnej komunikácie na ulici S. Chalupku. Táto cesta je v dezolátnom stave už min. 5 rokov, čo tu bývam. Cesta je nebezpečná pre chodcov a rovnako pre vodičov a ich vozidlá. Ďakujem za odpoveď.
13. október 2020

Mário

Veru by bolo vhodné sa na vozovku pozrieť, kým sa niekomu niečo nestane.
07. máj 2021

Lubo

Dobrý deň, už roky je v tomto dvore rozbitá cesta. Okrem toho, že si ničíme autá, cesta je s kočíkom nepriechodná. Tento podnet sa tu opakuje od viacerých, sú označené ako vyriešené, ale v skutočnosti sa tie výmole ani raz nedali zaplátať. Kedy plánuje mesto túto komunikáciu opraviť? Pripomínam, že aj obyvatelia okolitých domov prispievajú do mestskej kasy.
08. máj 2021

Mário

Pridávam sa opakovane k tomuto podnetu, ako každý rok, na ďalšiu oslavu výročia (opakujúce ho sa minimálne od roku 2014) neriešenia situácie. Podnety boli zaslané alebo osobne odovzdávané každoročne poslancom mesta. Je možné, že komunikácia by sa mohla dostať do plánu v budúcom desaťročí? Ďakujem za záujem samosprávy.
25. august 2023

Kristína

Totálne rozbitá cesta vo vnútrobloku ul. S. Chalupku. Podnet bol podaný ešte v r. 2018. Ani za 5 rokov sa s tým nič neurobilo. V čom je problém? Chodia tade autá ale aj chodci, už by ste to konečne mohli vyriešiť.
25. august 2023

Odkazprestarostu.sk

Podnet opätovne zaslaný samosprave. Ďakujem, admin.
31. august 2023

Odpoveď samosprávy

Kompletnú rekonštrukciu vnútroblokovej cesty na Ulici S. Chalupku nie je možné vyriešiť v roku 2023 z dôvodu nedostatku finančných prostriedkov v aktuálnom rogramovom rozpočte mesta. Realizácia konkrétnej lokality rekonštrukcie ciest sa uskutoční po odporučení Výboru volebného obvodu č. 2.
Priebežnú údržbu a opravy miestnych ciest a chodníkov menšieho rozsahu vykonávajú Technické služby mesta Prievidza s.r.o.
Opravu najviac poškodených častí cesty zaradíme do realizácie plánovanej v roku 2023.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania