Ulica Ľ. Ondrejova-Cesty a chodníky-iné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý
meno
Anonymný užívateľ 12. marca 2019

Revitalizácia - sídlisko Zapotôčky

Onedlho začne revitalizácia vnútrobloku na prakticky najmladšom (po Necpaloch) sídlisku v Prievidzi v cene 352 544,81 Eur.
Situácia je tam už zúfalá, citujem: "prestárlé a neestetické dreviny, lavičky v zlom stave, chodníky sú opotrebované atď.".

Na druhej strane sídlisko Píly, staršie o viac ako 30 rokov, je vo výbornom stave a ŽIADNU revitalizáciu nepotrebuje - chodníky ako nové a
úplne všade, dostatok parkovísk, mladé a estetické dreviny, krásne a upravené trávnaté plochy a ihrisko je na každom rohu, skrátka ako z rozprávky !

KTO presadil nezmyselnú "revitalizáciu" na úkor sídliska, ktoré ju potrebuje omnoho viac ?? Na fotke je príklad, ako to vyzerá na celom starom sídlisku.
Ďalší komentár nie je potrebný.

15. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vnútroblok medzi Ul. Krasku a Ondrejova bol na revitalizáciu vybratý v komunikácii s odborom výstavby, architektkou mesta, pretože spĺňal všetky požadované kritériá vyhlásenej výzvy.

Súhlasíme, že všetky sídliská si zaslúžia určitú mieru revitalizácie, ale asi sa zhodneme, že sídlisko Nové mesto Zapotôčky si revitalizáciu zaslúžia najviac zo všetkých častí mesta.

Pri kreovaní rozpočtu sa snažíme pozerať proporčne na všetky časti mesta Prievidza. Napríklad na sídlisku Píly bola zrekonštruovaná časť pred hotelom Magura, a tiež išlo o mimorozpočtové zdroje, ktoré sme mohli využiť na revitalizáciu inej časti mesta: http://www.prievidza.sk/spravodajstvo/prievidza-ma-vynovene-namestie-pred-magurou/

Sídlisko Píly je krásna časť mesta. (viď foto)

Michal Ďureje-hovorca mesta
18. marec 2019

Anonymný užívateľ

Racionálne uvažujúci občania sa určite zhodnú v tom, že sídlisko Zapotôčky je na úplne POSLEDNOM mieste medzi sídliskami, ktoré potrebujú revitalizáciu. Z fotiek pána hovorcu mesta by človek neznalý pomerov mohol usúdiť, že sídlisko Píly je nádherná lokalita, v ktorej
je radosť žiť. Realita je ale úplne iná:

1. Jabloň kvetnatá krásne kvitne, ale potom po zvyšok roka obťažuje obyvateľov desiatkami kilogramov drobných jabĺk, ktorými zasypú chodníky a trávniky.

2. Keď sa obyvatelia sídliska pokúšajú nájsť (neexistujúce) parkovacie miesta, prípadne parkujú na krásnych a upravených rozbahnených plochách, tak si vždy spomenú na krásne, zrevitalizované námestie za necelý milión (!!!) Eur a hneď im je lepšie.

3. Vnútrobloky na sídlisku sú symbiózou krásy a funkčnosti. Upravené plochy, mladé dreviny, nové chodníky a ihriská, na sídlisku nechýba vôbec nič.

Sídlisko Píly je krásne pri pohľade z lietadla vo výške minimálne 500 metrov, skutočnosť je ale zúfalá. Fotky hovoria za všetko....

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania